Granaattiomena-suklaakakkuReseptin takana bloggaaja

Granaattiomena-suklaakakku

Luonteikkaan granaattiomenan paras ystävä on suklaa. Kahvia & Kasvisruokaa -blogin helppo jälkiruoka syntyy tästä yhdistelmästä. Parasta tumman kahvin kaverina.

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta
    • 1/2dl(50 g)maidotonta margariinia
    • 2tlk(à 400 ml)Pirkka kookosmaitoa
    • 1/4dl(25 g)maidotonta margariinia
    • 145gPanda tummaa suklaata
    • 2tlvanilja-aromia
    • 250ggranaattiomenan siemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit tehosekoittimessa.
  2. Voitele irtopohjavuoka tai piirakkavuoka margariinilla.
  3. Sulata 50 g margariinia ja sekoita se kekseihin, painele vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
  4. Sulata suklaa vesihauteessa, lisää joukkoon 25 g margariinia ja vanilja-aromi ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaavi jääkaappikylmästä kookosmaitotölkistä päälle kohonnut kerma. Tarvitset 2 tölkkiä, jotta saat yhteensä 4 dl kookoskermaa. Lämmitä kookoskerma ja sekoita tasaiseksi suklaaseoksen kanssa.
  6. Kaada suklaatäyte pohjan päälle ja nosta jähmettymään jääkaappiin 30-60 minuutiksi.
  7. Ripottele päälle granaattiomenan siemenet ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 68 arvostelua
  • Matalaksi jäi8.12.2018

    Kuten monet muutkin ovat sanoneet, niin ohje oli epäselvä ja kakusta tuli todella matala. Jotta 4dl:llä kookosmaitoa olisi tullut kuvan mukainen korkeus, niin vuuan olisi pitänyt olla todella pieni. Kokemattomana kookosmaidon käyttäjänä oli vaikea tietää, että mikä oli se ”kookoskerma” osuus, mitä piti käyttää, mikä oli sitten ”kookosmaotoa”. Vinkit siihen mitä tehdä lopulle kookosmaidolle olisi ollut kiva.

  • K-Kuluttajapalvelu8.12.2018

    Matalaksi jäi, ikävä kuulla, että ohje on ollut epäselvä ja kakku ei ole ohjeen mukaan tehtynä onnistunut. Välitän huomiosi eteenpäin. Jäljelle jäävän kookosmaidon voit hyödyntää esimerkiksi smoothieen tai puuroon.

  • Allerginen14.2.2018

    Voiko kookoksen sijaan käyttää jotain toista tuotetta?

  • K-Kuluttajapalvelu14.2.2018

    Allerginen, kookoskerma vaikuttaa kakun rakenteeseen ja hyytymiseen, joten en suosittele sen korvaamista muilla tuotteilla.

  • tiedoton leipuri20.1.2018

    Miten se kookosmaito pitää kohottaa kermaksi auki vai kiinni jääkaapissa???

  • K-Kuluttajapalvelu20.1.2018

    Hei Tiedoton leipuri! Kookosmaidossa kerma nousee itsestään pinnalle eli jos et ravistele tölkkiä, kerma on valmiiksi pinnalla. Reseptin ohjeen mukaan kannattaa jäähdyttää kookosmaito jääkaapissa ja kaapia sitten kerma purkin päältä.

  • Pudde16.12.2017

    Voiko kakun pakastaa vai kärsiikö se siitä? Tai voiko sitä säilyttää jääkaapissa useampia päiviä enne tarjoamista?

  • K-Kuluttajapalvelu16.12.2017

    Pudde, kakun voi tarvittaessa pakastaa.

  • Vesa7.12.2017

    Hieman epäselvä resepti. Pirkka-lehden kuvaan verrattuna meidän kakusta tuli kyllä paljon matalampi.

  • K-Kuluttajapalvelu7.12.2017

    Vesa, harmi kuulla, ettei kakku onnistunut toivotulla tavalla. Käytetyn vuoan koko vaikuttaa siihen, miten korkea kakusta tulee.

  • Maija4.12.2017

    Sama mietitytti myös minua kookoskerman suhteen, siksi tulin tarkastamaan mitä muut kokkaajat ovat mieltä . Kookosmaito menee pakkaseen ja sit jatkossa kasviskeittoon.

  • Henna2.12.2017

    Pohdin, että voiko siis suoraan käyttää 4dl kookoskermaa vai tuleeko käyttää kookosmaidosta tullutta kookoskermaa? Meille menee muuten hukkaan tuo kookosmaito, jos se ei tulekaan kokonaisuudessaan kakkuun. Ohje hieman epäselvä. Harmi. Kerrassaan herkullisen oloinen kakku kyllä muuten 😊 Ja kokeiluun menossa.

  • K-Kuluttajapalvelu2.12.2017

    Henna, resepti on testattu ohjeessa mainitulla tavalla. Valmiina myytävä kookoskerma voi rakenteeltaan olla hiukan pehmeämpää, mikä voi vaikuttaa kakun hyytymiseen. Halutessasi voit kuitenkin toki testata kakkua myös valmiilla kookoskermalla.

  • ??28.11.2017

    No onko kookoskerma tarkoitus lisätä täytteeseen jossain vaiheessa? Vai pannaanko kookoskerma pois ja käytetään vain kookosmaito? Kookosmaito lämmitetään ja sekoitetaan suklaaseokseen ja pannaan pohjan päälle, niin lukee ohjeessa, kookoskerman käytöstä ei ole sanottu mitään. On kyllä epäselvä ohje kerman ja maidon suhteen!!

  • K-Kuluttajapalvelu28.11.2017

    "??", tarkoitus on käyttää vain pinnalla oleva jähmeä kookoskerma, joka hyydyttää kakun. Jäljelle jäävän nesteen voi hyödyntää esimerkiksi smoothieen tai puuroon.

  • Minusta epäselvä ohje18.11.2017

    Viidennessä kohdassa puhutaan kookoskermasta, jota tulee 4dl. Tuleeko se siis täytteeseen? Ja lisäksi lämmin kookosmaito molemmista tölkeistä?