Vegaaninen pullataikina
Vegaaninen pullataikina syntyy manteli-, soija- tai kaurajuomasta ilman kananmunaa.
- yli 60 min
Ainekset
- 5dlesimerkiksi manteli-, soija- tai kauramaitoa
- 2ps(à 11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1tlsuolaa
- n. 13dlvehnäjauhoa
- 125gkasvisrasvaa (80 %)
Voiteluun
- sokerivesi (1 osa sokeria /1 osa vettä)
Lisäksi
- raesokeria koristeluun
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi.
- Sekoita kuivahiivat pieneen määrään jauhoja ja sekoita lämpimän nesteen joukkoon.
- Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola.
- Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä kasvisrasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa.
- Taikina saa jäädä pehmeäksi.
- Alusta taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Jätä kulho sivuun, vedottomaan paikkaan kohoamaan keittiöliinalla peitettynä 30 minuutiksi tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja työstä taikinaa vielä hetki. Leivo taikina haluamiksesi pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille.
- Anna pullien kohota pellillä 15 minuuttia. Voitele pullien pinta halutessasi kevyesti sokerivedellä. Pullat voi myös jättää kokonaan voitelematta. Koristele raesokerilla.
- Paista pikkupullat uunin keskitasolla 225 asteessa pullista riippuen 10-12 minuuttia ja pitkot tai kranssit 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Peitä pullapitko tai -kranssi tarvittaessa leivinpaperilla kesken paistamisen, jotta pinta ei tummu liikaa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Montako noin tulee taikinasta?
Nanna, taikinasta tulee pullien koosta riippuen noin 25-30 pullaa.
Mitenköhän onnistuu gluteenittomilla jauhoilla?
Gluteeniton vege, valitettavasti emme ole testanneet pullataikinasta sekä vegaanista että gluteenitonta versiota. Halutessasi voit kokeilla tehdä pullat gluteenittomien pullien ohjeella jättäen kananmunan pois. Maidon voi korvata esimerkiksi kaurajuomalla ja voin vegaanisella margariinillla. https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-pulla