Vegaaninen pullataikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen pullataikina

Vegaaninen pullataikina syntyy manteli-, soija- tai kaurajuomasta ilman kananmunaa.

  • yli 60 min

Ainekset

Voiteluun

    • sokerivesi (1 osa sokeria /1 osa vettä)

Lisäksi

    • raesokeria koristeluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi.
  2. Sekoita kuivahiivat pieneen määrään jauhoja ja sekoita lämpimän nesteen joukkoon.
  3. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola.
  4. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä kasvisrasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa.
  5. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  6. Alusta taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  7. Jätä kulho sivuun, vedottomaan paikkaan kohoamaan keittiöliinalla peitettynä 30 minuutiksi tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
  8. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja työstä taikinaa vielä hetki. Leivo taikina haluamiksesi pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille.
  9. Anna pullien kohota pellillä 15 minuuttia. Voitele pullien pinta halutessasi kevyesti sokerivedellä. Pullat voi myös jättää kokonaan voitelematta. Koristele raesokerilla.
  10. Paista pikkupullat uunin keskitasolla 225 asteessa pullista riippuen 10-12 minuuttia ja pitkot tai kranssit 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Peitä pullapitko tai -kranssi tarvittaessa leivinpaperilla kesken paistamisen, jotta pinta ei tummu liikaa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua