Pähkinä-suklaaraakakakku
- Annosmäärä14 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Pähkinäinen suklaaraakakakku on täyteläistä tarjottavaa ja sopii raakaruokailijoiden lisäksi gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
14 annosta
Pohja
- 1 ps (125 g) Pirkka pekaanipähkinöitä
- 150 g Pirkka Luomu pehmeitä taateleita
- 2 rkl raakakaakaojauhetta
- 1/4 tl suolaa
Täyte
- 2 tlk (à 400 ml) Pirkka kookosmaitoa
- 1 1/2 dl Pirkka peanut butter smooth -maapähkinävoita
- 1/2 dl tummaa agavesiirappia
Kuorrutus
- 150 g Pirkka Luomu pehmeitä taateleita
- 1 dl Pirkka peanut butter smooth -maapähkinävoita
- 1 1/2 dl tummaa agavesiirappia
- 1 rkl vettä
Koristeluun
Ravintosisältö
- Energia1 906 kJ / 456 kcal
- Rasva30,6 g
- josta tyydyttynyttä12,2 g
- Hiilihydraatit34,3 g
- josta sokereita30,6 g
- Proteiini8,7 g
- Suola0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Jauha pohjan ainekset tasaiseksi massaksi monitoimikoneella. Painele massa leivinpaperilla vuoratun vuoan (25 cm x 25 cm) pohjalle.
- Kaavi kookosmaidoista kova päälliosa kulhoon. Käytä nestemäinen osa esimerkiksi smoothieen. Vatkaa kookoksen joukkoon maapähkinävoi ja agavesiirappi. Levitä täyte pohjalle.
- Peitä vuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Soseuta kuorrutuksen aineet monitoimikoneella sileäksi. Myös tehokas sauvasekoitin käy soseuttamiseen. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Ripottele maapähkinät kuorrutuksen päälle. Nosta kakku jähmettymään pakastimeen noin tunnin ajaksi.
- Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa. Valuta suklaasulasta raitoja kakun päälle. Nosta kakku tarjoiluvadille tai paloittele ruuduiksi terävällä veitsellä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka pekaanipähkinä 125gHinta 3,65/kpl29,20/kg
- Pirkka Luomu pehmeä taateli 200gHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Smooth Peanut Butter maapähkinävoi 350gHinta 3,19/kpl9,11/kg
- Pirkka kuorittu maapähkinä 150gHinta 1,09/kpl7,27/kg
- Foodin pekaanipähkinä 120g luomuHinta 6,15/kpl51,25/kg
- Sallinen pekaanipähkinä 70gHinta 2,69/kpl38,43/kg
- Pirkka pehmeät taatelit 200gHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Urtekram aurinkokuivattu taateli 250g luomuHinta 3,65/kpl14,60/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Go-Tan Easy kookosmaito 500mlHinta 3,65/kpl7,30/l
- Spice Up Kookosmaito 400mlHinta 2,45/kpl6,13/l
- URTEKRAM Luomu Maapähkinävoi Smooth 230gHinta 3,89/kpl16,91/kg
- URTEKRAM Luomu Maapähkinävoi Crunchy 230gHinta 3,89/kpl16,91/kg
- SAM luomu agavesiirappi 350 gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Salliselta Maapähkinä 250gHinta 1,79/kpl7,16/kg
- K-Menu maapahkinä 1kgHinta 3,25/kpl3,25/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(24 arviota)
- yli 60 min4,6(155 arviota)
- alle 15 min4,8(15 arviota)
- yli 60 min4,0(129 arviota)
- yli 60 min3,9(39 arviota)
- 30 - 60 min4,1(15 arviota)
- yli 60 min4,5(488 arviota)
- yli 60 min4,5(26 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (41 arviota)
- karpka7 vuotta sittenTätä kokeilen Vegaaninen juustokakku,uskon tästä tulevan lempparini.
- Vähempikin riittäisi7 vuotta sittenHei. Tein tätä kakkua viikonlopuksi, ja omaan makuuni lopputulos oli todella makea. Onkohan tuota agavesiirappia reseptissä oikea määrä, vai onko esimerkiksi ruokalusikalliset muuttuneet vahingossa desilitroiksi? Itse en ollut tuota siirappia ennen käyttänyt, niin en osannut varoa reseptissä mainittua määrää, ja nyt kakku jää kyllä syömättä ylimakeutuksensa vuoksi.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Vähempikin riittäisi, ikävä kuulla, että kakku oli mielestäsi liian makea. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä. Välitän palautteesi eteenpäin.