• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gratinoitu juureskala

Nopea uunikala kypsennetään uunivuoassa helppojen keittojuuresten kanssa.
Gratinoitu juureskala
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 310 kcal / annos (220g)

Ainekset

4 annosta

Kastike

    • 2rkljuoksevaa rasvaseosta
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 2 1/2dlPirkka kevytmaitoa
    • 1/4tlsuolaa
    • 1rklpiparjuuriraastetta
    • 1kananmuna
    • 1/2dlPirkka vispikermaa
    • 1/2dltilliä hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata seitifileepalat. Huuhdo, kuivaa ja mausta ne suolalla. Lado palat voideltuun, kapeaan uunivuokaan.
  2. Kiehauta keittojuureksia juoksevassa margariinissa pannulla 2-3 minuuttia, kunnes juurekset sulavat ja pehmenevät. Mausta pippurilla ja levitä kalapaloille.
  3. Kiehauta jauhot pinnoitetussa kattilassa juoksevassa kasviöljyvalmisteessa. Lisää kylmä maito kolmessa erässä ja vatkaa kastike sileäksi ja kiehauta. Anna kypsyä noin 3 minuuttia. Mausta piparjuurella ja suolalla.
  4. Vatkaa muna ja kerma sekaisin. Siirrä kastikekasari pois liedeltä ja vatkaa muna-kermasuurus kastikkeeseen.
  5. Lisää tillisilppu ja levitä kastike kalapalojen ja juuresten päälle. Kypsennä kalaa uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja kastike saanut hiukan paistoväriä pintaan. Tarjoa kala keitettyjen perunoiden ja vihersalaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 220g100 g

  • 310 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia24 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille