• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sipulilla kruunattu seiti

Sipulilla kruunattu seiti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 81,4 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Sipulikastike

Pinnalle

    • 1sitruunan kuori
    • tuoretta tilliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Asettele seitipalat (mielellään hieman sulaneet) kapeaan, voideltuun uunivuokaan. Kuori pestystä sitruunasta perunankuorimaveitsellä keltainen kuori ja suikaloi se koristelua varten. Purista sitruunasta mehu ja valele sillä seitipalat. Ripottele paloille suola. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunin alatasolla 225 asteessa 15-35 minuuttia, kalan sulamisasteesta riippuen.
  2. Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti ja lisää purjoviipaleet pannulle kypsymään. Kun sipulit ovat pehmeitä lisää kasvirasvasekoite ja anna kiehua pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kun seitipalat ovat muuttuneet läpikuultamattomiksi, lisää kastikkeeseen kaprikset, jäiset herneet ja tilkka vettä. Kuumenna kiehuvaksi. Levitä kastike kalapaloille, peitä foliolla ja jatka kypsennystä vielä 5-10 minuuttia.
  4. Koristele kala sitruunankuorisuikaleilla ja tillillä. Tarjoa sipulilla kruunattu seiti keitettyjen perunoiden kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 81,4 kcal341 kJ
  • Proteiinia8,33 g
  • Hiilihydraatteja3,15 g
  • Rasvaa3,58 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille