• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Letut ja savusiikatäyte

Savusiikatäyte sopii tarjottavaksi myös ruisleivän kanssa. Tämäkin resepti vain n. 1,50€/annos*.
Letut ja savusiikatäyte
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 kpl
  • 30 - 60 min
  • 200 kcal / annos (160g)

Ainekset

10 kpl

Letut

    • 1/2lPirkka kevytmaitoa
    • 2-2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2tlsuolaa
    • 2kananmunaa
    • 2rkljuoksevaa margariiinia

Paistamiseen

    • Valio Oivariini Herkku juoksevaa

Savusiikatäyte

    • 4kananmunaa
    • 2prk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1dlruohosipulia hienonnettuna
    • n. 1/2tlsuolaa
    • 2tlsitruunanmehua
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito, jauhot ja suola. Lisää lopuksi rasva. Anna taikinan turvota noin 1/2 tuntia.
  2. Kuumenna paistinpannu ja levitä pannulle rasva. Kaada taikinaa pannulle ja käännä, kun lettu on hyytynyt ja toinen puoli saanut kauniin paistopinnan. Pidä letut kuumana esimerkiksi folioon käärittynä.
  3. Perkaa savusiika nahattomaksi ja ruodottomaksi ja paloittele pieneksi. Keitä munat kypsiksi (noin 8 minuuttia) ja jäähdytä. Kuori ja hienonna munat.
  4. Sekoita savusiikatäytteen ainekset keskenään. Tarjoa täyte kylmänä lettujen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Korvaa osa vehnäjauhoista ohrajauholla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 200 kcal847 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua