• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Gratinoitu kukkakaali ja makkara

Gratinoitu kukkakaali ja makkara
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 85,1 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1iso (n. 800 g)kukkakaali

Gratiinikastike

    • 1-2rkljuoksevaa margariinia
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 4dlmaitoa
    • 1/2pkt(à 250 g)Koskenlaskija-sulatejuustoa, perinteinen
    • 1/2tlkuminaa
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kypsennä ne höyryssä tai suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Kypsymisaika on noin 10 minuuttia.
  2. Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot. Kaada joukkoon puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
  3. Lisää paloiteltu juusto kattilaan ja anna juuston sulaa. Mausta kastike kuminalla, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Gratinoi uunin grillivastuksen alla 250 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Tarjoa lisäksi paistettuja grillimakkaroita tai tarjoa sellaisenaan kasvisruokana.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 85,1 kcal356 kJ
  • Proteiinia4,67 g
  • Hiilihydraatteja4,81 g
  • Rasvaa5,17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua