Gratinoitu kukkakaali ja makkara
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Gratinoitu kukkakaali sopii tarjottavaksi makkaran kanssa.
Ainekset
4 annosta
1 iso (n. 800 g) | kukkakaali tai |
Gratiinikastike | |
---|---|
1–2 rkl | juoksevaa margariinia tai |
2 rkl | vehnäjauhoja tai |
4 dl | maitoa tai |
1/2 pkt (à 250 g) | Koskenlaskija-sulatejuustoa, perinteinen tai |
1/2 tl | kuminaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Valmistus
alle 30 min
Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kypsennä ne höyryssä tai suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Kypsymisaika on noin 10 minuuttia.
Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot. Kaada joukkoon puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
Lisää paloiteltu juusto kattilaan ja anna juuston sulaa. Mausta kastike kuminalla, suolalla ja mustapippurilla.
Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Gratinoi uunin grillivastuksen alla 250 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Tarjoa lisäksi paistettuja grillimakkaroita tai tarjoa sellaisenaan kasvisruokana.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(38 arviota)
- 30 - 60 min3,9(248 arviota)
- alle 30 min4,0(2 arviota)
- alle 30 min4,9(14 arviota)
- alle 30 min4,5(13 arviota)
- alle 30 min4,0(64 arviota)
- 30 - 60 min4,0(2 arviota)
- alle 30 min3,0(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (34 arviota)