• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohipuikot

Lohipuikot
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 169 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(400 g)lohta annospaloina (pakaste)
    • n. 100gpurjoa
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • mustapippurirouhetta
    • 2rkljuoksevaa margariinia
    • 1dlmaitoa
    • 1dlruokakermaa
    • (1/2 tlsuolaa)

Valmistus

alle 30 min
  1. Anna lohipalojen sulaa pakkauksessaan huoneenlämmössä pari tuntia. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Puolita kohmeiset lohipalat puikkomaisiksi.
  2. Mittaa vehnäjauhot lautaselle ja rouhi joukkoon mustapippuria. Kierittele lohipuikot vehnäjauhoissa. Kuumenna paistokasarissa rasva ja ruskista lohipuikot. Lisää kasariin purjosuikaleet ja kuullota niitä hetki.
  3. Kaada joukkoon maito ja ruoanvalmistuskerma. Pane päälle kansi ja anna hautua viitisen minuuttia. Nostele purjot lohipuikkojen päälle. Ripottele pinnalle halutessasi suolaa. Tarjoa perunoiden ja värikkäiden vihanneksien kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 169 kcal706 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja4,58 g
  • Rasvaa11,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille