• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gratinoitu sipuli-kalakeitto

Gratinoitu sipuli-kalakeitto saa uunissa herkullisen kuorrutuksen paahtoleivästä ja juustosta.
Gratinoitu sipuli-kalakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 360 kcal / annos (450g)

Ainekset

4 annosta
    • 4(n. 500 g)sipulia
    • 3(n. 200 g)porkkanaa
    • 2rklöljyä
    • 7dlvettä
    • 2rklkalafondia tai 1 1/2 kalaliemikuutiota
    • 1tltimjamia
    • mustapippuria
    • 1(n. 200 g)kesäkurpitsa
    • 1rs(300 g)kirjolohisuikaleita (sis. suolaa 1 %)
    • 4viipalettapaahtoleipää
    • 1 1/2dljuustoraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Lisää kattilaan sipulit ja porkkanat. Sekoittele hetki ja anna vihannesten hieman kuullottua. Kaada joukkoon vesi ja mausta kalafondilla tai kalaliemikuutioilla. Keitä noin 10 minuuttia.
  2. Suikaloi kesäkurpitsa. Lisää timjami, mustapippuria, kesäkurpitsat ja kirjolohisuikaleet. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja paahda ne kevyesti. Paloittele leivät kolmioiksi. Jaa keitto annoskulhoihin. Pane keiton pinnalle leipäkolmioita ja juustoraastetta. Nosta keittokulhot uunipellille ja gratinoi keittoja 250-asteisen uunin ylätasolla noin 3 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 450g100 g

  • 360 kcal1 510 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille