Gratinoitu sipuli-kalakeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Gratinoitu sipuli-kalakeitto saa uunissa herkullisen kuorrutuksen paahtoleivästä ja juustosta.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
4 (n. 500 g) | sipulia tai |
3 (n. 200 g) | porkkanaa tai |
2 rkl | öljyä tai |
7 dl | vettä tai |
2 rkl | kalafondia tai 1 1/2 kalaliemikuutiota tai |
1 tl | timjamia tai |
mustapippuria tai | |
1 (n. 200 g) | kesäkurpitsa tai |
1 rs (300 g) | kirjolohisuikaleita (sis. suolaa 1 %) tai |
4 viipaletta | paahtoleipää tai |
1 1/2 dl | juustoraastetta tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Lisää kattilaan sipulit ja porkkanat. Sekoittele hetki ja anna vihannesten hieman kuullottua. Kaada joukkoon vesi ja mausta kalafondilla tai kalaliemikuutioilla. Keitä noin 10 minuuttia.
Suikaloi kesäkurpitsa. Lisää timjami, mustapippuria, kesäkurpitsat ja kirjolohisuikaleet. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja paahda ne kevyesti. Paloittele leivät kolmioiksi. Jaa keitto annoskulhoihin. Pane keiton pinnalle leipäkolmioita ja juustoraastetta. Nosta keittokulhot uunipellille ja gratinoi keittoja 250-asteisen uunin ylätasolla noin 3 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(87 arvostelua)
- alle 30 min4,6(74 arvostelua)
- alle 30 min3,7(24 arvostelua)
- 30 - 60 min2,8(28 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(24 arvostelua)
- alle 15 min4,9(27 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(33 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(10 arvostelua)