• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkosipuliperunat

Valkosipuliperunat sopivat liha-, erityisesti lammasruokien kaveriksi.
Valkosipuliperunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 352 kcal / annos (250g)

    Ainekset

    5 annosta
      • 1kgjauhoisia perunoita (punainen tai violetti pussi)
      • 1(100 g)sipuli
      • 4valkosipulinkynttä
      • 1tlsuolaa
      • 1/2tlmustapippuria
      • 3-4dlvispikermaa

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
    2. Lado perunat ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja puristetut valkosipulinkynnet. Kaada kerma perunoiden päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

    Ravintosisältö perannos 250g100 g

    • 352 kcal1 470 kJ
    • Proteiinia5 g
    • Hiilihydraatteja26,5 g
    • Rasvaa22,8 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille11