ValkosipuliperunatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Valkosipuliperunat

Valkosipuliperunat sopivat erityisesti lammasruokien kaveriksi. Valkosipuliset kermaperunat maistuvat koko perheelle.

Ainekset

5 annosta
    • 1kgjauhoisia perunoita (punainen tai violetti pussi)
    • 1(100 g)sipuli
    • 4valkosipulinkynttä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 3–4dlvispikermaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Lado perunat ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja puristetut valkosipulinkynnet. Kaada kerma perunoiden päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille111 arvostelua
  • Yoyota 19.11.2022

    Ei mitään järkeä kuoria. Kuohukermaa se olla pitää

  • Puuhavaari13.11.2019

    Miksi perunat pestään, jos ne kuoritaan? Kuorinnan jälkeenhän ne huhdellaan.

  • K-Kuluttajapalvelu13.11.2019

    Puuhavaari, jos perunat ovat kovin multaisia tai muuten epäpuhtaita, voit halutessasi huuhdella ne ennen kuorimista.

  • Epäileväinen21.9.2019

    Vispikermaa? Sehän ei ole tarkoitettu kuumennettavaksi

  • K-Kuluttajapalvelu21.9.2019

    Epäileväinen, Vispikerma sopii kuumennettavaksi. Voit myös käyttää sen sijasta ruokakermaa.