Valkosipuliperunat
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Perinteiset valkosipuliperunat ovat oikea valinta, kun haluat varmasti kaikille maistuva lisäkkeen. Parhaat kermaperunat valmistuvat jauhoisista perunoista.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
1 kg | jauhoisia perunoita (punainen tai violetti pussi) tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
3–4 dl | vispikermaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 612 kJ / 146 kcal |
Rasva | 8,8 g |
josta tyydyttynyttä | 5,8 g |
Hiilihydraatit | 13,8 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 2,3 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
Lado perunat ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja puristetut valkosipulinkynnet. Kaada kerma perunoiden päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Peruna jauhoinen pesty/mull SuomiHinta 1,29/kg
- Peruna jauhoinen pestyHinta 1,29/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,99/kpl9,95/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(14 arviota)
- yli 60 min3,8(179 arviota)
- 30 - 60 min3,7(107 arviota)
- yli 60 min3,2(125 arviota)
- yli 60 min3,6(25 arviota)
- yli 60 min4,1(94 arviota)
- yli 60 min4,2(13 arviota)
- 30 - 60 min3,9(180 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (148 arviota)
- MariaS10 kuukautta sittenKuohukermaa vispikerman sijaan, sipuli pois ja valkosipuli pilkottuna, ei puristettuna. Näin tuli hyvät 👍
- Tatjaana1 vuosi sittenMiksi jauhosia perunoita?
- Yoyota2 vuotta sittenEi mitään järkeä kuoria. Kuohukermaa se olla pitää
- Puuhavaari5 vuotta sittenMiksi perunat pestään, jos ne kuoritaan? Kuorinnan jälkeenhän ne huhdellaan.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenPuuhavaari, jos perunat ovat kovin multaisia tai muuten epäpuhtaita, voit halutessasi huuhdella ne ennen kuorimista.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenEpäileväinen, Vispikerma sopii kuumennettavaksi. Voit myös käyttää sen sijasta ruokakermaa.
- Epäileväinen5 vuotta sittenVispikermaa? Sehän ei ole tarkoitettu kuumennettavaksi