Kasvisvartaat grillissäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kasvisvartaat grillissä

Kasvisvartaat kuuluvat ehdottomasti kesäklassikoihin ja kesägrillaukseen. Värikkäät vartaat saavat grillauksen jälkeen kasteen yrttisestä marinadista. Noin 1,80/annos.*

  • 5-6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

5-6 annosta

Yrttikastike

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne likoamaan kylmään veteen.
  2. Valmista yrttikastike maustumaan. Hienonna valkosipuli ja yhdistä se yrttien ja öljyn kanssa. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
  3. Huuhtele kasvikset. Leikkaa punasipuli neljään osaan ja irrota kerrokset toisistaan. Retiisit saavat jäädä kokonaisiksi, jos ne ovat pieniä. Leikkaa isot retiisit puoliksi. Viipaloi kesäkurpitsa ja leikkaa sienet puoliksi. Leikkaa paprikat sienten kokoisiksi paloiksi.
  4. Kokoa vartaat. Laita ensimmäiseksi sipulipaloja, sitten kesäkurpitsaviipale ja punainen paprika. Lisää sitten sieni ja keltainen paprika. Jatka täyttämistä kesäkurpitsalla, sipulilla ja sienellä. Lisää lopuksi vielä punaista paprikaa ja retiisi aivan vartaan päähän.
  5. Voitele vartaat rypsiöljyllä. Grillaa vartaita käännellen, kunnes kasvikset ovat saaneet väriä ja ne ovat kuumia.
  6. Valele yrttikastiketta grillattujen vartaiden päälle.

Tiesitkö että...

Kasvisvartaat onnistuvat parhaiten, kun kaikki kasvikset paloitellaan samankokoisiksi, jolloin ne myös kypsyvät tasaisesti. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille