• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Gremolatalohi ja tattikastike

N. 4,25€/annos*.
Gremolatalohi ja tattikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 425 kcal / annos (260g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 600glohifileetä
    • 1rklsitruunanmehua
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Gremolata

Tattikastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista kastike. Liota kuivattuja sieniä 1/2-1 t kylmässä vedessä. Kaada liotusvesi talteen, valuta ja hienonna sienet. Hienonna kuoritut sipulit.
  2. Kuullota sipulit ja sienet rasvassa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot. Lisää ensin sienien liotusvesi ja sitten kerma vähitellen, koko ajan sekoittaen. Hauduta noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita gremolatan ainekset keskenään.
  4. Leikkaa lohifilee noin 4 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viillä jokainen pala keskikohdasta nahkaan asti ja taita viipaleet auki perhosiksi. Nosta lohiperhoset laakeaan, voideltuun uunivuokaan "saranapuoli" ylöspäin. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä pinnalle gremolataseos.
  5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia lohiperhosten paksuudesta riippuen. Tarjoa sienikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 260g100 g

  • 425 kcal1 780 kJ
  • Proteiinia28 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa31 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille