Gremolatalohi ja tattikastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gremolatalohi ja tattikastike

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Gremolatalla täytetty uunilohi maistuu herkulliselta keitettyjen perunoiden ja tattikastikkeen kanssa.

    Ainekset

    4 annosta
    n. 600 g
     
    lohifileetä
    tai
    1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Gremolata

    3
     
    valkosipulinkynttä hienonnettuna
    tai
    1 1/2 dl
     
    tai
    2 rkl
     
    sinappia
    tai
    1 rkl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai

    Tattikastike

    1 ps (25 g)
     
    tai
    2 1/2 dl
     
    vettä
    tai
    2–3
     
    tai
    2 rkl
     
    voita
    tai
    2 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tlk ( 2 dl)
     
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    951 kJ / 227 kcal
    Rasva
    17,4 g
    josta tyydyttynyttä
    7,3 g
    Hiilihydraatit
    4,3 g
    josta sokereita
    2,4 g
    Proteiini
    12,6 g
    Suola
    1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Valmista kastike. Liota kuivattuja sieniä 1/2–1 t kylmässä vedessä. Kaada liotusvesi talteen, valuta ja hienonna sienet. Hienonna kuoritut sipulit.

    Kuullota sipulit ja sienet rasvassa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot. Lisää ensin sienien liotusvesi ja sitten kerma vähitellen, koko ajan sekoittaen. Hauduta noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Sekoita gremolatan ainekset keskenään.

    Leikkaa lohifilee noin 4 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viillä jokainen pala keskikohdasta nahkaan asti ja taita viipaleet auki perhosiksi. Nosta lohiperhoset laakeaan, voideltuun uunivuokaan "saranapuoli" ylöspäin. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä pinnalle gremolataseos.

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia lohiperhosten paksuudesta riippuen. Tarjoa sienikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Pirkka kuivattu herkkutatti 25 g
      Hinta 5,49/kpl
      219,60/kg
    • Pirkka salottisipuli 350g 2 lk
      Hinta 1,49/kpl
      4,26/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 2,9 (14 arviota)