Kurkku-limettilohi
Limettinen kurkkusalsa raikastaa uunilohen. Kypsennä lohi matalassa lämpötilassa meheväksi. Noin 2,40 €/annos.
- 8 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
Kurkku-limettisalsa
- 1(270 g)kurkku
- 1(30 g)Pirkka salottisipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1dltilliä hienonnettuna
- 1dllehtipersiljaa hienonnettuna
- 2rkllimetinmehua
- 1/2tllimetinkuorta raastettuna
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Uunilohi
- 1kgruodotonta lohifileetä
- 1-1 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita salsan ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
- Nosta lohi uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suola ja mustapippuri. Kypsennä 125 asteessa 25-30 minuuttia, tai kunnes sisälämpötila on noin 50 astetta. Lohi saa jäädä meheväksi. Lisää hieman jäähtyneen lohen pinnalle kurkkusalsa ja tarjoa esimerkiksi salaatin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Onko uunin lämpötila todella 125 astetta?
Arkipäivän kokki, kurkku-limettilohi kypsennetään matalassa lämmössä, eli 125 asteessa.