• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kurkku-limettilohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kurkku-limettilohi

Limettinen kurkkusalsa raikastaa uunilohen. Kypsennä lohi matalassa lämpötilassa meheväksi. Noin 2,40 €/annos.

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 annosta

Kurkku-limettisalsa

    • 1(270 g)kurkku
    • 1(30 g)Pirkka salottisipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1dllehtipersiljaa hienonnettuna
    • 2rkllimetinmehua
    • 1/2tllimetinkuorta raastettuna
    • 1/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Uunilohi

    • 1kgruodotonta lohifileetä
    • 1-1 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita salsan ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
  2. Nosta lohi uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suola ja mustapippuri. Kypsennä 125 asteessa 25-30 minuuttia, tai kunnes sisälämpötila on noin 50 astetta. Lohi saa jäädä meheväksi. Lisää hieman jäähtyneen lohen pinnalle kurkkusalsa ja tarjoa esimerkiksi salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua
  • Arkipäivän kokki2.4.2018

    Onko uunin lämpötila todella 125 astetta?

  • K-Kuluttajapalvelu2.4.2018

    Arkipäivän kokki, kurkku-limettilohi kypsennetään matalassa lämmössä, eli 125 asteessa.