Kurkku-limettilohi
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Limettinen kurkkusalsa raikastaa uunilohen. Kypsennä lohi matalassa lämpötilassa meheväksi. Reseptillä on Sydänmerkki.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
Kurkku-limettisalsa
- 1 (270 g) kurkku
- 1 (30 g) Pirkka salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 2 rkl limetinmehua
- 1/2 tl limetinkuorta raastettuna
- 1 rkl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Uunilohi
- 1 kg ruodotonta lohifileetä
- 1–1 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia705 kJ / 169 kcal
- Rasva11,7 g
- josta tyydyttynyttä2,2 g
- Hiilihydraatit0,6 g
- josta sokereita0,5 g
- Proteiini14,9 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita salsan ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
- Nosta lohi uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suola ja mustapippuri. Kypsennä 125 asteessa 25–30 minuuttia, tai kunnes sisälämpötila on noin 50 astetta. Lohi saa jäädä meheväksi. Lisää hieman jäähtyneen lohen pinnalle kurkkusalsa ja tarjoa esimerkiksi salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,79/kpl5,11/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Järvikylä Lehtipersilja rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- LimeHinta n. 0,32/kpl3,99/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,25/kpl14,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka suomalainen kurkku 300g 1lkHinta 1,39/kpl4,63/kg
- Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lkHinta 3,99/kpl19,95/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIHinta 1,99/kpl
- Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 200ml sprayHinta 7,25/kpl36,25/l
- Fontana oliiviöljy 250 ml Classico EVHinta 6,25/kpl25,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,4(24 arviota)
- 30 - 60 min4,5(15 arviota)
- 30 - 60 min4,2(70 arviota)
- 30 - 60 min4,1(119 arviota)
- 30 - 60 min3,9(302 arviota)
- Videoalle 30 min4,5(19 arviota)
- 30 - 60 min3,9(41 arviota)
- 30 - 60 min3,8(36 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (79 arviota)
- Pekka3 vuotta sittenOikein mainio yhdistelmä. Tuo raikas ja helppo salsa on herättänyt ihastusta.
- Aaje3 vuotta sittenOlipa raikas ja maukas salsa ja sopi lohen kanssa hyvin. Teen toistekkin.
- Arkipäivän kokki7 vuotta sittenOnko uunin lämpötila todella 125 astetta?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenArkipäivän kokki, kurkku-limettilohi kypsennetään matalassa lämmössä, eli 125 asteessa.