Paistettu lohi
Paistettu lohi on helppo ja herkullinen ruoka, joka onnistuu, kun pannu on tarpeeksi kuuma. Noin 3,45€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 800 g)Pirkka lohifilee ASC
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Paistamiseen
- 1rklvoita
- 1rklrypsiöljyä
Kastike kalalle
- 2rklvoita
- 3rklvehnäjauhoja
- 4dlvettä
- 1kala-annosfondi tai
- 1kalaliemikuutio
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 2rklsitruunanmehua
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi. Kuivaa kala talouspaperilla.
- Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Nosta kaksi kalapalaa pannulle nahkapuoli alaspäin. Mausta kalojen lihapuoli suolalla ja pippurilla. Anna kalan kypsyä rauhassa nahkapuoleltaan 2-3 minuuttia. Näet kalan reunasta, kuinka kypsyminen etenee.
- Käännä palat, kun nahka on tummanruskea ja rapea. Kypsennä toiseltakin puolelta 2-3 minuuttia. Paista toiset palat samoin.
- Tarjoa paistettu lohi sitruunakastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi