Tattikeitto
Tattikeitto sopii niin alkuruoaksi kuin pääruoaksikin. Murenna kuivatut tatit käsin ennen liottamista, jos ne ovat hyvin suuria. Liotusvesi käytetään ruokaan, koska siihen liukenee paljon makuaineita. Tämäkin resepti vain n. 3,55€/annos*.
2-3 annosta30 - 60 min41,4 kcal / 100 g
Ainekset
2-3 annosta
- 1ps(25 g)Pirkka kuivattuja herkkutatteja
- 6dlvettä
- 1iso (120 g)sipuli
- 1rklöljyä
- n. 1rklvehnäjauhoja
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1dlpersiljaa hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Liota (murennettuja) sieniä vedessä vähintään 30 minuuttia.
- Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää sienet liotusvesineen. Keitä 5-10 minuuttia.
- Kaada joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää persilja. Tarjoa tattikeitto esimerkiksi karjalanpiirakoiden kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 41,4 kcal173 kJ
- Proteiinia 1,76 g
- Hiilihydraatteja3 g
- Rasvaa2,49 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi