• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tattiohratto ja lohiperhoset

Tattiohratto ja lohiperhoset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 450 kcal / annos (380g)

Ainekset

4 annosta
    • 5dlvettä
    • 1kplsitruuna
    • 1(100 g)sipuli
    • 1rkloliiviöljyä
    • 1 1/2dlesikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
    • 3/4tlsuolaa
    • pippuria
    • 1rs(250 g)kirsikkatomaatteja
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Lohiperhoset

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna kuivatut sienet isolla veitsellä leikkuulaudan päällä. Liota sieniä 1/2-1 tuntia kylmässä vedessä. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori.
  2. Hienonna kuorittu sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla, lisää joukkoon ohra, sitruunankuoriraaste ja sienet liotusvesineen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 35 minuuttia välillä sekoittaen. Viimeistele lisäämällä joukkoon halkaistut kirsikkatomaatit ja hienonnettu persilja.
  4. Leikkaa lohifilee noin neljän sentin viipaleiksi. Viillä jokainen pala keskikohdasta nahkaan asti ja taita viipaleet auki perhosiksi. Mausta suolalla.
  5. Paista lohiperhoset voissa keskilämpöisessä paistinpannussa molemmin puolin, saranapuoli ensin. Tarjoa lohiperhosten kanssa sitruunaviipaleita, tattiohrattoa ja raikasta salaattia.

Ravintosisältö perannos 380g100 g

  • 450 kcal1 880 kJ
  • Proteiinia33 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille