Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Tattiohratto ja lohiperhosetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tattiohratto ja lohiperhoset

Valmista risoton sijaan ohratto kuivatuista tateista. Tattiohratto maistuu lohiperhosten tai esimerkiksi broilerin kanssa.

Ainekset

4 annosta
    • 5dlvettä
    • 1kplsitruuna
    • 1(100 g)sipuli
    • 1rkloliiviöljyä
    • 1 1/2dlesikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
    • 3/4tlsuolaa
    • ripauspippuria
    • 1rs(250 g)kirsikkatomaatteja
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Lohiperhoset

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna kuivatut sienet isolla veitsellä leikkuulaudan päällä. Liota sieniä 1/2–1 tuntia kylmässä vedessä. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori.
  2. Hienonna kuorittu sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla, lisää joukkoon ohra, sitruunankuoriraaste ja sienet liotusvesineen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 35 minuuttia välillä sekoittaen. Viimeistele lisäämällä joukkoon halkaistut kirsikkatomaatit ja hienonnettu persilja.
  4. Leikkaa lohifilee noin neljän sentin viipaleiksi. Viillä jokainen pala keskikohdasta nahkaan asti ja taita viipaleet auki perhosiksi. Mausta suolalla.
  5. Paista lohiperhoset voissa keskilämpöisessä paistinpannussa molemmin puolin, saranapuoli ensin. Tarjoa lohiperhosten kanssa sitruunaviipaleita, tattiohrattoa ja raikasta salaattia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille3 arvostelua