Uunilohi ja mascarpone-pinaattikastike
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Uunissa paahdettu lohifilee tarjotaan mascarpone-pinaattikastikkeen kanssa. Kastike sopii myös vaalealihaisten kalojen kanssa.
- Kananmunaton
Ainekset
5–6 annosta
1 (n. 800 g) | Pirkka lohifilee tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Kastike | |
---|---|
1 (200 g) | purjo tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 ps (150 g) | Pirkka pinaattia (pakaste) tai |
1 rkl | vehnäjauhoja tai |
n. 2 dl | vettä tai |
1/2 prk (à 250 g) | tai |
1/2 dl | basilikaa hienonnettuna tai |
(n. 1 tl | sitruunan raastettua kuorta) tai |
Ravintosisältö
Energia | 765 kJ / 183 kcal |
Rasva | 13,8 g |
josta tyydyttynyttä | 4,4 g |
Hiilihydraatit | 1,5 g |
josta sokereita | 0,9 g |
Proteiini | 13,1 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Poista lohesta ruodot ja näkyvä rasva. Nosta filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes kala on kypsä.
Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota se rasvassa. Lisää pinaatti. Kuumenna, kunnes pinaatti on sulanut. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vesi ja kiehauta. Lisää lopuksi mascarpone ja basilika. (Mausta sitruunan raastetulla kuorella halutessasi.)
Nosta kypsä lohi kalavadille. Kaada päälle kastike tai tarjoa se erikseen. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja kukka- tai parsakaalia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka hienonnettua pinaattia paloina 150 g pakasteHinta 0,45/kpl3,00/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,99/kpl
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Purjo ulkomainenHinta n. 0,87/kpl3,49/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Apetit kotimainen pinaatti 150g pakasteHinta 1,19/kpl7,93/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Galbani Mascarpone tuorejuusto 250gHinta 4,45/kpl17,80/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(53 arviota)
- 30 - 60 min4,0(39 arviota)
- 30 - 60 min3,8(37 arviota)
- 30 - 60 min4,0(2 arviota)
- 30 - 60 min3,0(3 arviota)
- yli 60 min4,5(93 arviota)
- 30 - 60 min4,2(50 arviota)
- 30 - 60 min4,0(35 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (26 arviota)
- Saituri5 vuotta sittenVarsin matalaksi laskettu annoshinta, kun kokonaishinta olisi sen mukaan max 3,90 e (5-6 annosta 0,65 e/annos) ja ruokaan sisältyy kuitenkin iso lohifilee, mascarponejuustoa, tuoretta basilikaa, purjo, pussi pakastepinaattia ym. Resepti sinällään varmasti hyvä.