• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uunilohi ja mascarpone-pinaattikastike

Paksu mascarpone-pinaattikastike maustetaan basilikalla. Kastike sopii eri kalojen kastikkeeksi. Kokeile myös pastakastikkeeksi. N. 0,65 €/annos.
Uunilohi ja mascarpone-pinaattikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 380 kcal / annos (250g)

Ainekset

5-6 annosta
    • 1(1 kg)Pirkka lohifilee
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Kastike

    • 1(200 g)purjo
    • 1rklöljyä
    • 1ps(150 g)Pirkka pinaattia (pakaste)
    • 1rklvehnäjauhoja
    • n. 2dlvettä
    • 1/2dlbasilikaa hienonnettuna
    • (n. 1 tlsitruunan raastettua kuorta)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista lohesta ruodot ja näkyvä rasva. Nosta filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes kala on kypsä.
  2. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota se rasvassa. Lisää pinaatti. Kuumenna, kunnes pinaatti on sulanut. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vesi ja kiehauta. Lisää lopuksi mascarpone ja basilika. (Mausta sitruunan raastetulla kuorella halutessasi.)
  3. Nosta kypsä lohi kalavadille. Kaada päälle kastike tai tarjoa se erikseen. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja kukka- tai parsakaalia.

Tiesitkö että...

VInkki! Mascarpone-pinaattikastike sopii myös pastakastikkeeksi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 380 kcal1 600 kJ
  • Proteiinia29 g
  • Hiilihydraatteja2 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6