Hyppää sisältöön
Grillattu avokadoleipä Reseptin takana kumppani

Grillattu avokadoleipä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Grillattu avokadoleipä on kesäinen herkkuleipä. Se sopii niin aamiaiseksi kuin välipalaksi. Leivän kruunaavat marinoidut kirsikkatomaatit ja feta.
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 4–6 isoa viipaletta vaalea maalaisleipää

Marinoidut kirsikkatomaatit

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 (40 g) salottisipuli
  • 1 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl sokeria
  • 4 (800 g) avokadoa

Lisäksi

  • n. 2 rkl oliiviöljyä
  • 100 g fetaa
  • tuoretta basilikaa

Ravintosisältö

  • Energia
    1 276 kJ / 305 kcal
  • Rasva
    28 g
  • josta tyydyttynyttä
    5 g
  • Hiilihydraatit
    7,6 g
  • josta sokereita
    1,7 g
  • Proteiini
    4,3 g
  • Suola
    1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, hienonna valkosipuli ja salottisipuli pieneksi.
  2. Sekoita oliiviöljy ja valkoviinietikka, mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää tomaatit ja sipulit maustekastikkeeseen ja jätä maustumaan.
  3. Halkaiset avokadot pituussunnassa puoliksi. Poista siemenet ja kuori. Sivele leipäviipaleiden leikkuupinnoille oliiviöljyä.
  4. Grillaa avokadoja ja leipäviipaleita, kunnes kummassakin hyvä väri (avokadon kypsyydestä riippuen enintään 1 minuutti). Leikkaa avokadot reiluiksi lohkoiksi.
  5. Asettele leivät tarjoiluastioille. Nosta leipien päälle avokadolohkot ja marinoidut tomaatit. Ripottele päälle fetamurua ja muutama basilikanlehti kokonaisena.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (28 arviota)

  • Mikko M.
    6 vuotta sitten
    Jos käytössä ei ole grilliä, homma onnistuu myös leivänpaahtimella. Tarvitsee vain käyttää syöntikypsiä avokadoja ja tehdä perusohjeeseen seuraavat muutokset: 3. Halkaise avokadot pituussunnassa puoliksi. Poista siemenet ja kuori. Leikkaa avokadot reiluiksi lohkoiksi. 4. Paahda leipäviipaleet rapeiksi ja nosta ne tarjoiluastioille. Valele viipaleita tomaattien marinadilla. Jos paahdat leipiä 2 kerrallaan, tee ensimmäinen annos tarjoiluvalmiiksi sillä aikaa, kun toiset leivät ovat paahtimessa.