Grillattu avokadoleipä
Grillattu avokadoleipä on kesäinen herkkuleipä. Se sopii niin aamiaiseksi kuin välipalaksi. Leivän kruunaavat marinoidut kirsikkatomaatit ja feta.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 4-6isoa viipaletta vaalea maalaisleipää
Marinoidut kirsikkatomaatit
- 250gkirsikkatomaatteja
- 2valkosipulinkynttä
- 1(40 g)salottisipuli
- 1 1/2dloliiviöljyä
- 1/2dlvalkoviinietikkaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2tlsokeria
- 4(800 g)avokadoa
Lisäksi
- n. 2rkloliiviöljyä
- 100gfetaa
- tuoretta basilikaa
Valmistus
alle 30 min- Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, hienonna valkosipuli ja salottisipuli pieneksi.
- Sekoita oliiviöljy ja valkoviinietikka, mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää tomaatit ja sipulit maustekastikkeeseen ja jätä maustumaan.
- Halkaiset avokadot pituussunnassa puoliksi. Poista siemenet ja kuori. Sivele leipäviipaleiden leikkuupinnoille oliiviöljyä.
- Grillaa avokadoja ja leipäviipaleita, kunnes kummassakin hyvä väri (avokadon kypsyydestä riippuen enintään 1 minuutti). Leikkaa avokadot reiluiksi lohkoiksi.
- Asettele leivät tarjoiluastioille. Nosta leipien päälle avokadolohkot ja marinoidut tomaatit. Ripottele päälle fetamurua ja muutama basilikanlehti kokonaisena.
Katso video
Kategoriat
Ruokalajit Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Jos käytössä ei ole grilliä, homma onnistuu myös leivänpaahtimella. Tarvitsee vain käyttää syöntikypsiä avokadoja ja tehdä perusohjeeseen seuraavat muutokset: 3. Halkaise avokadot pituussunnassa puoliksi. Poista siemenet ja kuori. Leikkaa avokadot reiluiksi lohkoiksi. 4. Paahda leipäviipaleet rapeiksi ja nosta ne tarjoiluastioille. Valele viipaleita tomaattien marinadilla. Jos paahdat leipiä 2 kerrallaan, tee ensimmäinen annos tarjoiluvalmiiksi sillä aikaa, kun toiset leivät ovat paahtimessa.