• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Grillattu avokadoleipäReseptin teki kumppani

Grillattu avokadoleipä

Grillattu avokadoleipä on kesäinen herkkuleipä. Se sopii niin aamiaiseksi kuin välipalaksi. Leivän kruunaavat marinoidut kirsikkatomaatit ja feta.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 4-6isoa viipaletta vaalea maalaisleipää

Marinoidut kirsikkatomaatit

    • 250gkirsikkatomaatteja
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1(40 g)salottisipuli
    • 1 1/2dloliiviöljyä
    • 1/2dlvalkoviinietikkaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlsokeria
    • 4(800 g)avokadoa

Lisäksi

    • n. 2rkloliiviöljyä
    • 100gfetaa
    • tuoretta basilikaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, hienonna valkosipuli ja salottisipuli pieneksi.
  2. Sekoita oliiviöljy ja valkoviinietikka, mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää tomaatit ja sipulit maustekastikkeeseen ja jätä maustumaan.
  3. Halkaiset avokadot pituussunnassa puoliksi. Poista siemenet ja kuori. Sivele leipäviipaleiden leikkuupinnoille oliiviöljyä.
  4. Grillaa avokadoja ja leipäviipaleita, kunnes kummassakin hyvä väri (avokadon kypsyydestä riippuen enintään 1 minuutti). Leikkaa avokadot reiluiksi lohkoiksi.
  5. Asettele leivät tarjoiluastioille. Nosta leipien päälle avokadolohkot ja marinoidut tomaatit. Ripottele päälle fetamurua ja muutama basilikanlehti kokonaisena.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua