Grillattu avokadoleipäReseptin teki kumppani

Grillattu avokadoleipä

Grillattu avokadoleipä on kesäinen herkkuleipä. Se sopii niin aamiaiseksi kuin välipalaksi. Leivän kruunaavat marinoidut kirsikkatomaatit ja feta.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 4-6isoa viipaletta vaalea maalaisleipää

Marinoidut kirsikkatomaatit

    • 250gkirsikkatomaatteja
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1(40 g)salottisipuli
    • 1 1/2dloliiviöljyä
    • 1/2dlvalkoviinietikkaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlsokeria
    • 4(800 g)avokadoa

Lisäksi

    • n. 2rkloliiviöljyä
    • 100gfetaa
    • tuoretta basilikaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, hienonna valkosipuli ja salottisipuli pieneksi.
  2. Sekoita oliiviöljy ja valkoviinietikka, mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää tomaatit ja sipulit maustekastikkeeseen ja jätä maustumaan.
  3. Halkaiset avokadot pituussunnassa puoliksi. Poista siemenet ja kuori. Sivele leipäviipaleiden leikkuupinnoille oliiviöljyä.
  4. Grillaa avokadoja ja leipäviipaleita, kunnes kummassakin hyvä väri (avokadon kypsyydestä riippuen enintään 1 minuutti). Leikkaa avokadot reiluiksi lohkoiksi.
  5. Asettele leivät tarjoiluastioille. Nosta leipien päälle avokadolohkot ja marinoidut tomaatit. Ripottele päälle fetamurua ja muutama basilikanlehti kokonaisena.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    1,89/kpl7,56/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    3,99/kpl15,96/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    0,42/kpl5,95/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,59/kpl15,90/kg
  • Pirkka salottisipuli 350 g 2 lk
    1,59/kpl4,54/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    4,99/kpl9,98/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    2,99/kpl11,96/l
  • Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    5,69/kpl11,38/l
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    2,35/kpl7,83/l
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4 l
    2,99/kpl7,48/l
  • Filos valkoviinietikka 350ml
    1,95/kpl5,57/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Himalajan karkea kristallisuola 500g
    4,15/kpl8,30/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,95/kpl35,19/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    0,59/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,83/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka syöntikypsä avokado 1lk
    8,49/kg
  • Avokado 800g PE/RSA/KE 1lk
    4,49/kpl5,61/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • K-Menu rapsiöljy 1l
    1,50/kpl
  • Pirkka Parhaat fetajuusto 200 g
    2,49/kpl12,45/kg
  • Pirkka Parhaat fetajuustokuutiot 150g/370g
    2,99/kpl19,93/kg
  • Pirkka salaattijuusto kuutioina suolavedessä 365g/200g laktoositon
    2,19/kpl10,95/kg
  • Robbes basilika ruukku Suomi 1lk
    1,89/kpl
  • Järvikylä basilika rkk FI
    1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 19 arvostelua
  • Mikko M.19.5.2019

    Jos käytössä ei ole grilliä, homma onnistuu myös leivänpaahtimella. Tarvitsee vain käyttää syöntikypsiä avokadoja ja tehdä perusohjeeseen seuraavat muutokset: 3. Halkaise avokadot pituussunnassa puoliksi. Poista siemenet ja kuori. Leikkaa avokadot reiluiksi lohkoiksi. 4. Paahda leipäviipaleet rapeiksi ja nosta ne tarjoiluastioille. Valele viipaleita tomaattien marinadilla. Jos paahdat leipiä 2 kerrallaan, tee ensimmäinen annos tarjoiluvalmiiksi sillä aikaa, kun toiset leivät ovat paahtimessa.