• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jääkellarilohi ja konjakki-sinappikastike

Kylmässä mausteliemessä marinoidun lohen kanssa tarjotaan konjakkisinappista kastiketta.
Jääkellarilohi ja konjakki-sinappikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • 30 - 60 min
  • 120 kcal / annos (70g)

Ainekset

15 annosta

Liemi

Kastike

Koristelu

    • tilliä ja mustapippurirouhetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin mausteliemi. Kiehauta vesi ja liuota joukkoon suola. Jäähdytä lientä hieman ja lisää hunaja. Jäähdytä liemi täysin jääkaappikylmäksi (+ 4 asteiseksi).
  2. Nypi kalafileestä ruodot. Puolita filee. Ripottele fileiden pintaan tilliä ja pippuria. Pane kalafileet päällekkäin kalapuolet vastakkain. Nosta fileet korkeareunaiseen kulhoon tai kattilaan. Kaada päälle suolaliemi niin, että kalat peittyvät reilusti. Pane kalojen päälle paino, jotta kalat ovat kaiken aikaa liemen peitossa. Peitä astia joko foliolla tai kannella. Siirrä astia jääkaappiin noin vuorokaudeksi. Ohut pyrstöpää suolautuu nopeammin kuin paksumpi pala.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Nosta fileet suolaliemestä ja kuivaa talouspaperiin. Viipaloi kalat ohuiksi viipaleiksi tarjoiluvadille. Koristele tillillä ja rouhitulla pippurilla. Tarjoa konjakki-sinappikastikkeen kera.

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 120 kcal502 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1