Kalapihvit
Kaipaatko helppoja kalapihvejä? Kokeile savulohi-haukipihvejä. Savulohi antaa mukavasti makua miedolle hauelle ja massan valmistus onnistuu hetkessä. Noin 1,30€/annos.*
12 kplalle 30 min
Ainekset
12 kpl
- 400gnahatonta haukifileetä
- 250glämminsavustettua kirjolohifileepalaa
- 2kananmunaa
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankerma, 18%)
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 1rklsitruunanmehua
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- 1/4tlmustapippuria
- 1/2tlsuolaa
- 2-3rklvoita paistamiseen
Tilli-kaprishöystö
- 1prk(50 g/35 g)Pirkka kapriksia
- 1dltilliä hienonnettuna
- 1rklsitruunanmehua
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Nypi haukifileestä isoimmat ruodot ja poista savukalasta nahka. Paloittele hauki ja savukala isoon tasapohjaiseen kulhoon.
- Lisää rikotut kananmunat ja ranskankerma joukkoon. Soseuta kalat sauvasekoittimella aivan sileäksi massaksi niin, että jäljellä olevat ruodot hienontuvat.
- Lisää sitruunankuori ja -mehu, tilli, suola ja pippuri kalamassaan ja sekoita vielä sauvasekoittimella.
- Kuumenna voi paistinpannussa. Lusikoi massa pihveiksi suoraan pannuun ja paista kypsiksi, 2 1/2-3 minuuttia molemmin puolin. Paista pihvit kolmessa erässä.
- Hienonna valutettuja kapriksia hieman veitsellä. Sekoita höystön ainekset ja tarjoa kalapihvien kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi