Haukiterriini
- Annosmäärä16 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
500 g | haukifileetä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
2 | kananmunaa tai |
3 dl | tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna tai |
1 rkl | tilliä hienonnettuna tai |
2 tl | timjamia hienonnettuna tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
Täyte | |
---|---|
1 pkt (à 150 g) | Pirkka Parhaat kylmäsavustettua lohifileetä, viipaloitu (ASC) tai |
1 rkl | voita vuoan voiteluun tai |
Päälle | |
50 g | Pirkka kirjolohenmätiä, käsinlypsettyä tai |
1 rkl | punasipulisuikaleita tai |
1 tl | sitruunan kuorta suikaleina tai |
1 tl | tuoretta timjamia tai |
Valmistus
Paloittele jääkaappikylmä haukifilee pikkupaloiksi. Laita kalapalat ja suola teholeikkuriin ja jauha massaksi. Lisää kananmunat koneen käydessä. Kaada kerma nauhana massan joukkoon koneen käydessä.
Lisää seokseen sitruunanmehu ja mausteet. Sekoita massa tasaiseksi. Ota pieni pala kalamassaa lautaselle ja kypsennä nopeasti mikrossa. Testaa näin, ovatko maut kohdillaan. Lisää tarvittaesssa suolaa ja mausteita.
Hienonna kylmäsavulohi.
Voitele 1,2 litran leipävuoka. Laita puolet haukimassasta vuokaan. Painele massan keskelle pitkittäin vako ja asettele kylmäsavulohi mahdollisimman pyöreäksi vakoon. Laita loppu haukimassa vuokaan.
Tee vesihaude eli laita terriinivuokaa isompaan vuokaan kiehuvaa vettä niin, että se ulottuu terriinivuoan puoliväliin. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Kumoa terriini jäähtyneenä ja koristele ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
- InkivääriHinta n. 1,34/kpl8,95/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,89/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Punasipuli ulkomainenHinta n. 0,28/kpl2,79/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(21 arviota)
- 30 - 60 min4,3(13 arviota)
- yli 60 min3,8(70 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,7(3 arviota)
- yli 60 min4,3(7 arviota)
- 30 - 60 min4,2(9 arviota)
- 30 - 60 min4,0(7 arviota)
Arvostele resepti
- Hauenpyytäjä4 vuotta sittenKolmatta suurinpiirtein vastaavaa juuri teen. Eroa monimutkaisempiin en ole havainnut eikä kukaan vieraistammekaan (ovat tuttuja kalansyöjiä). Omat lisukkeet tähän reseptiin ovat 60g kapriksia ja kolme murennettua vaaleata paahtoleipää.
- Haueton5 vuotta sittenLupasin tehdä tällä ohjeella jouluaaton kalaviemiseni kyläpaikkaan, mutta nyt ei haukea saakaan mistään, ainakaan täällä pääkaupunkiseudulla. Mitä muuta kalaa voisi käyttää hauen tilalla ja pitäisikö ohjetta jotenkin muuttaa, jos käyttää muuta kalaa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHaueton, harmillista, että haukea ei ole löytynyt kaupasta. Valitettavasti reseptiä ei ole testattu muulla kalalla kuin hauella K-Koekeittiössä.