• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Grillattu kanasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Grillattu kanasalaatti

Grillatussa kanasalattissa maistuu kesä. Makeat mansikat ja grillatut nektariinit ovat täydellinen yhdistelmä suolaisen Aurajuuston kanssa.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(n. 600 g)Kariniemen kananpojan paistileikkeitä, maustamaton
    • 1dlPirkka BBQ-kastiketta
    • n. 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • n. 1tlsuolaa
    • 2(n. 250 g)Pirkka grillinektariinia
    • 250gmansikoita
    • 1pkt(170 g)Valio Aura sinihomejuustoa

Kevätsipulivinaigrette

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita BBQ-kastike, hunaja ja suola keskenään. Anna broilerien marinoitua kastikkeessa jääkaapissa muutama tunti. Nosta huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.
  2. Grillaa paistileikkeet pakkauksen ohjeen mukaan ja viipaloi kypsät broilerit. Halkaise nektariinit ja poista kivi. Leikkaa nektariinit viipaleiksi ja grillaa niitä kevyesti öljyttynä hetki, jotta ne saavat hieman väriä ja pehmenevät.
  3. Viipaloi mansikat. Murenna sinihomejuusto.Levitä salaattisekoitus tarjoiluvadin tai annoskulhojen pohjalle ja asettele pinnalle salaattiainekset.
  4. Sekoita oliiviöljy ja etikka keskenään kierrevatkaimella. Lisää joukkoon kevätsipulinvarsi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Tarjoa salaatinkastike erikseen kanasalaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 37 arvostelua