Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Tomahawk pihvi grillissä  Reseptin takana kumppani

Tomahawk pihvi grillissä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Grillattu pihvien kuningas tomahawk yllättää helppoudella ja siitä riittää purtavaa usealle ruokailijalle.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1,2–1,4 kg
 
tai
2 rkl
 
suolaa
tai
1/2 rkl
 
mustapippuria
tai
3 dl
 
BBQ-kastiketta
tai

Ravintosisältö

Energia
595 kJ / 142 kcal
Rasva
5,3 g
josta tyydyttynyttä
1,9 g
Hiilihydraatit
3 g
josta sokereita
2,6 g
Proteiini
19,8 g
Suola
4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen grillausta. Mausta liha kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.

Grillaa maksimilämmöllä lihan kumpaankin puoleen hyvä väri (2–3 minuuttia/puoli). Jatka grillausta epäsuoralla lämmöllä (ei suoraan tulen tai vastuksen päällä, vaan siirrä reunalle tai korkeammalle ritilälle) 15–25 minuuttia lihan koosta riippuen tai kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta. Käännä lihaa 2–3 kertaa grillauksen aikana ja valele käännettäessä aina BBQ-kastikkeella. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 10 minuuttia.

Laita esille luun kanssa ja viipaloi osa lihasta noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (82 arviota)