• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Tomahawk pihvi grillissäReseptin teki kumppani

Tomahawk pihvi grillissä

Grillattu pihvien kuningas tomahawk yllättää helppoudella ja siitä riittää purtavaa usealle ruokailijalle.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1,2-1,4kgNaudan Tomahawk
    • 2rklsuolaa
    • 1/2rklmustapippuria
    • 3dlBBQ-kastiketta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen grillausta. Mausta liha kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  2. Grillaa maksimilämmöllä lihan kumpaankin puoleen hyvä väri (2-3 minuuttia/puoli). Jatka grillausta epäsuoralla lämmöllä (ei suoraan tulen tai vastuksen päällä, vaan siirrä reunalle tai korkeammalle ritilälle) 15-25 minuuttia lihan koosta riippuen tai kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta. Käännä lihaa 2-3 kertaa grillauksen aikana ja valele käännettäessä aina BBQ-kastikkeella. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  3. Laita esille luun kanssa ja viipaloi osa lihasta noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua