Grillattu karitsankare
Grillatussa karitsankareessa maistuvat tänä kesänä inkivääri ja tuoreet yrtit. Grillaa kokonaisena ja leikkaa kyljyksiksi.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- n. 1,8kgkaritsankaretta
Marinointikastike
- 50ginkivääriä
- 4valkosipulinkynttä
- 1ruukkutimjamia
- 1ruukkupersiljaa
- 1dlrypsiöljyä
- 2tlmustapippuria
- 2rklsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja pilko inkivääri ja valkosipulinkynnet. Soseuta inkivääri, valkosipuli, yrtit, rypsiöljy ja mausteet tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Hiero seos käsin lihan pintaan kauttaaltaan. Anna maustua kylmässä 2-4 tuntia.
- Nosta liha lämpimään tunti ennen grillausta. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
- Grillaa karitsankare kokonaisena keskilämmöllä 8-10 minuuttia koosta riippuen tai kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 10 minuuttia. Valele liha vielä marinointikastikkeella ja leikkaa kyljyksiksi.
- Valmistus uunissa: Paista pannulla rasvassa lihan pintaan hyvä väri. Kypsennä tasalämmössä 125 tai kiertoilmauunissa 100 asteessa 8-10 minuuttia koosta riippuen tai kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 10 minuuttia.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Kovin on nautaisia nämä reseptit. Simpukat ja broileri ja varmaan myös karitsan karre menee kokeiluun. Enemmän kasviksia kiitos!