• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Grillattu karitsankareReseptin teki kumppani

Grillattu karitsankare

Grillatussa karitsankareessa maistuvat tänä kesänä inkivääri ja tuoreet yrtit. Grillaa kokonaisena ja leikkaa kyljyksiksi.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 1,8kgkaritsankaretta

Marinointikastike

    • 50ginkivääriä
    • 4valkosipulinkynttä
    • 1ruukkutimjamia
    • 1ruukkupersiljaa
    • 1dlrypsiöljyä
    • 2tlmustapippuria
    • 2rklsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja pilko inkivääri ja valkosipulinkynnet. Soseuta inkivääri, valkosipuli, yrtit, rypsiöljy ja mausteet tasaiseksi sauvasekoittimella.
  2. Hiero seos käsin lihan pintaan kauttaaltaan. Anna maustua kylmässä 2-4 tuntia.
  3. Nosta liha lämpimään tunti ennen grillausta. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  4. Grillaa karitsankare kokonaisena keskilämmöllä 8-10 minuuttia koosta riippuen tai kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 10 minuuttia. Valele liha vielä marinointikastikkeella ja leikkaa kyljyksiksi.
  5. Valmistus uunissa: Paista pannulla rasvassa lihan pintaan hyvä väri. Kypsennä tasalämmössä 125 tai kiertoilmauunissa 100 asteessa 8-10 minuuttia koosta riippuen tai kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 10 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua
  • Ruokamummu19.4.2018

    Kovin on nautaisia nämä reseptit. Simpukat ja broileri ja varmaan myös karitsan karre menee kokeiluun. Enemmän kasviksia kiitos!