Inkivääriglaseeratut karitsankareetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Inkivääriglaseeratut karitsankareet

Meheväksi paistetut karitsankareet käännellään lopuksi Inkiväärillä ja appelsiininkuorella maustetussa keväisessä kastikkeessa. Noin 12,20 €/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1,1kg(16 kpl)karitsankaretta

Marinadi

    • 3rklvalkoviinietikkaa
    • 1 1/2rkltuoretta inkivääriä raastettuna
    • 2tlseesamiöljyä
    • 1rklappelsiininkuorta raastettuna
    • 1/3tlmustapippuria
    • 1/2tlkanelia

Kastike

Lisäksi

    • 3Pirkka kevätsipulinvartta
    • 1/2Pirkka mieto punainen chili
    • 1dltuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Yhdistä marinadin ainekset vahvaan, isoon muovipussiin ja lisää pussiin siistityt karitsankareet. Jätä huoneenlämpöön marinoitumaan siksi aikaa, kun valmistat kastikkeen.
  2. Kuullota pannulla öljyssä murskattu inkivääri ja valkosipulimurska. Lisää vesi, fariinisokeri, viinietikka, soija ja appelsiininkuori. Keitä hiljalleen noin 5 minuutin ajan. Jätä sivuun.
  3. Valuta karitsankareista pois ylimääräinen marinadi ja pyyhi pinnat puhtaiksi. Paista kareet toisella pannulla öljyssä muutamassa erässä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  4. Lisää kareet kastikkeen joukkoon pannulle. Kuumenna kastike ja kääntele kareita kastikkeessa. Viimeistele kareiden pinta juuri ennen tarjoamista hienonnetulla chilillä, korianterilla ja kevätsipulilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille