• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Itse tehty raakamakkaraReseptin teki kumppani

Itse tehty raakamakkara

Innokkaimmat kotikokit kokeilevat tänä kesänä itse tehtyä makkaraa, jossa maistuvat fenkoli, kumina ja timjami. Kokeile rohkeasti myös omia makuvariaatioita.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 600gporsaanpaistia jauhettuna
    • 180gporsaanrasvaa jauhettuna
    • 1porsaansuoli
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1 1/2(60 g)salottisipulia
    • 1/2dlrypsiöljyä
    • 1/2rklfenkolinsiemeniä
    • 1/2rklkuminansiemeniä
    • 1tlmustapippuria
    • 1ruukkutimjamia
    • 1ruukkupersiljaa
    • 1 1/5dllihalientä
    • n. 2tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna valkosipuli ja salottisipuli mahdollisimman pieneksi. Kuullota sipulit rypsiöljyssä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  2. Paahda nopeasti kuumalla ja kuivalla pannulla fenkolinsiemenet, kumina ja mustapippuri. Jauha mausteet huhmareessa hienoksi. Hienonna timjami ja persilja.
  3. Sekoita jauhettu porsaanpaisti ja -rasva, sipulit, mausteseos, lihaliemi, suola ja yrtit.
  4. Aseta suoli suppiloon ja tee suolen toiseen päähän solmu. Pursota makkaramassa varovasti suoleen. Tee päähän toinen solmu ja leikkaa ylimääräinen suoli pois. Rullaa makkara keräksi.
  5. Grillaa makkara matalalla ja epäsuoralla lämmöllä (ei suoraan tulen tai vastuksen päällä, siirrä reunalle tai korkeammalle ritilälle) 10-15 minuuttia. Käännä makkarakerä noin puolessa välissä grillausta.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu