Itse tehty raakamakkara
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
600 g | porsaanpaistia jauhettuna tai |
180 g | porsaanrasvaa jauhettuna tai |
1 | porsaansuoli tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
1 1/2 (60 g) | salottisipulia tai |
1/2 dl | rypsiöljyä tai |
1/2 rkl | fenkolinsiemeniä tai |
1/2 rkl | kuminansiemeniä tai |
1 tl | mustapippuria tai |
1 ruukku | timjamia tai |
1 ruukku | persiljaa tai |
1 1/5 dl | lihalientä tai |
n. 2 tl | suolaa tai |
Valmistus
Hienonna valkosipuli ja salottisipuli mahdollisimman pieneksi. Kuullota sipulit rypsiöljyssä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Paahda nopeasti kuumalla ja kuivalla pannulla fenkolinsiemenet, kumina ja mustapippuri. Jauha mausteet huhmareessa hienoksi. Hienonna timjami ja persilja.
Sekoita jauhettu porsaanpaisti ja -rasva, sipulit, mausteseos, lihaliemi, suola ja yrtit.
Aseta suoli suppiloon ja tee suolen toiseen päähän solmu. Pursota makkaramassa varovasti suoleen. Tee päähän toinen solmu ja leikkaa ylimääräinen suoli pois. Rullaa makkara keräksi.
Grillaa makkara matalalla ja epäsuoralla lämmöllä (ei suoraan tulen tai vastuksen päällä, siirrä reunalle tai korkeammalle ritilälle) 10–15 minuuttia. Käännä makkarakerä noin puolessa välissä grillausta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Meira Fenkoli 25g kok ps mausteHinta 0,99/kpl39,60/kg
- Meira Kumina 22g kok pussi mausteHinta 0,79/kpl35,91/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- K-Menu lihaliemivalmiste 120gHinta 1,09/kpl9,08/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Salottisipuli ulkomainenHinta n. 0,25/kpl4,95/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Järvikylä timjami rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Santa Maria Fenkolinsiemen, pussi 13gHinta 0,89/kpl68,46/kg
- Santa Maria Kumina kokonainen, pussi 20gHinta 0,85/kpl42,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Maggi 80g Lihaliemi 8 palaaHinta 1,49/kpl18,63/kg
- Knorr Liemikuutio Liha 20x10gHinta 2,55/kpl12,75/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,3(30 arviota)
- yli 60 min3,8(25 arviota)
- yli 60 min3,2(74 arviota)
- yli 60 min4,0(22 arviota)
- yli 60 min2,8(36 arviota)
- yli 60 min3,9(13 arviota)
- 30 - 60 min3,8(81 arviota)
- yli 60 min2,9(37 arviota)
Arvostele resepti
- Kuusenkerkkä2 vuotta sittenPelkällä suppilolla lihamassan pursottamisesta ei kyllä tullut mitään. Tarkoitukseen on kalliimmissa monitoimikoneissa siihen tarkoitettu laite, makkaranteossa joko se tai jokin poikkeuksellinen tekniikka tuntuisi välttämättömyydeltä. Makkaramassasta tuli täällä jauhelihapihvejä lopulta.
- Kuusenkerkkä2 vuotta sittenIhan lihakaupasta sai ainkin meilläpäin.
- xxx5 vuotta sittenTärkein asia puutuu: mistä saa suolta?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKaupat voivat halutessaan tilata valikoimiinsa porsaansuolta. Jos tuotetta ei löydy asioimastasi kaupasta, voi sitä toivoa kaupan henkilökunnalta.
- Rex5 vuotta sittenJa mistä saa sitä porsaansuolta?
- Hyvä5 vuotta sittenHuib