Hyppää sisältöön
Itse tehty raakamakkara Reseptin takana kumppani

Itse tehty raakamakkara

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Innokkaimmat kotikokit kokeilevat tänä kesänä itse tehtyä makkaraa, jossa maistuvat fenkoli, kumina ja timjami. Kokeile rohkeasti myös omia makuvariaatioita.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 600 g porsaanpaistia jauhettuna
  • 180 g porsaanrasvaa jauhettuna
  • 1 porsaansuoli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 1/2 (60 g) salottisipulia
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1/2 rkl fenkolinsiemeniä
  • 1/2 rkl kuminansiemeniä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 ruukku timjamia
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 1/5 dl lihalientä
  • n. 2 tl suolaa

Ravintosisältö

  • Energia
    840 kJ / 201 kcal
  • Rasva
    15,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    4,2 g
  • Hiilihydraatit
    0,9 g
  • josta sokereita
    0,4 g
  • Proteiini
    14,3 g
  • Suola
    1,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna valkosipuli ja salottisipuli mahdollisimman pieneksi. Kuullota sipulit rypsiöljyssä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  2. Paahda nopeasti kuumalla ja kuivalla pannulla fenkolinsiemenet, kumina ja mustapippuri. Jauha mausteet huhmareessa hienoksi. Hienonna timjami ja persilja.
  3. Sekoita jauhettu porsaanpaisti ja -rasva, sipulit, mausteseos, lihaliemi, suola ja yrtit.
  4. Aseta suoli suppiloon ja tee suolen toiseen päähän solmu. Pursota makkaramassa varovasti suoleen. Tee päähän toinen solmu ja leikkaa ylimääräinen suoli pois. Rullaa makkara keräksi.
  5. Grillaa makkara matalalla ja epäsuoralla lämmöllä (ei suoraan tulen tai vastuksen päällä, siirrä reunalle tai korkeammalle ritilälle) 10–15 minuuttia. Käännä makkarakerä noin puolessa välissä grillausta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Salottisipuli suomalainen
    Hinta n. 0,27/kpl
    5,49/kg
  • Santa Maria Fenkolinsiemen, pussi 13g
    Hinta 0,89/kpl
    68,46/kg
  • Santa Maria Kumina kokonainen, pussi 20g
    Hinta 0,85/kpl
    42,50/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
  • Plussa-etu −20 %
    Maggi 80g Lihaliemi 8 palaa
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,16/kpl
    14,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,45/kpl (18,12/kg)
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,57/kpl
    11,49/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,79/kpl
    5,11/kg
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Meira Fenkoli 25g kok ps mauste
    Hinta 1,15/kpl
    46,00/kg
  • Meira Kumina 22g kok pussi mauste
    Hinta 0,89/kpl
    40,45/kg
  • Sallinen kumina 370g
    Hinta 4,49/kpl
    12,14/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Hinta 1,99/kpl
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,69/kpl
    134,50/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,69/kpl
  • Reformi Luomu Lihaliemivalmiste 88g
    Hinta 2,25/kpl
    25,57/kg
  • Spices Chef Liha-aromi vegaaninen liemijauhe 90g luomu, BPA-vapaassa biomuovi maustepurkissa.
    Hinta 4,95/kpl
    55,00/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (18 arviota)

  • Kuusenkerkkä
    4 vuotta sitten
    Pelkällä suppilolla lihamassan pursottamisesta ei kyllä tullut mitään. Tarkoitukseen on kalliimmissa monitoimikoneissa siihen tarkoitettu laite, makkaranteossa joko se tai jokin poikkeuksellinen tekniikka tuntuisi välttämättömyydeltä. Makkaramassasta tuli täällä jauhelihapihvejä lopulta.
  • Kuusenkerkkä
    4 vuotta sitten
    Ihan lihakaupasta sai ainkin meilläpäin.
  • xxx
    6 vuotta sitten
    Tärkein asia puutuu: mistä saa suolta?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Kaupat voivat halutessaan tilata valikoimiinsa porsaansuolta. Jos tuotetta ei löydy asioimastasi kaupasta, voi sitä toivoa kaupan henkilökunnalta.
  • Rex
    6 vuotta sitten
    Ja mistä saa sitä porsaansuolta?
  • Hyvä
    6 vuotta sitten
    Huib