Itse tehty raakamakkara
Innokkaimmat kotikokit kokeilevat tänä kesänä itse tehtyä makkaraa, jossa maistuvat fenkoli, kumina ja timjami. Kokeile rohkeasti myös omia makuvariaatioita.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 600gporsaanpaistia jauhettuna
- 180gporsaanrasvaa jauhettuna
- 1porsaansuoli
- 3valkosipulinkynttä
- 1 1/2(60 g)salottisipulia
- 1/2dlrypsiöljyä
- 1/2rklfenkolinsiemeniä
- 1/2rklkuminansiemeniä
- 1tlmustapippuria
- 1ruukkutimjamia
- 1ruukkupersiljaa
- 1 1/5dllihalientä
- n. 2tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Hienonna valkosipuli ja salottisipuli mahdollisimman pieneksi. Kuullota sipulit rypsiöljyssä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Paahda nopeasti kuumalla ja kuivalla pannulla fenkolinsiemenet, kumina ja mustapippuri. Jauha mausteet huhmareessa hienoksi. Hienonna timjami ja persilja.
- Sekoita jauhettu porsaanpaisti ja -rasva, sipulit, mausteseos, lihaliemi, suola ja yrtit.
- Aseta suoli suppiloon ja tee suolen toiseen päähän solmu. Pursota makkaramassa varovasti suoleen. Tee päähän toinen solmu ja leikkaa ylimääräinen suoli pois. Rullaa makkara keräksi.
- Grillaa makkara matalalla ja epäsuoralla lämmöllä (ei suoraan tulen tai vastuksen päällä, siirrä reunalle tai korkeammalle ritilälle) 10-15 minuuttia. Käännä makkarakerä noin puolessa välissä grillausta.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Pelkällä suppilolla lihamassan pursottamisesta ei kyllä tullut mitään. Tarkoitukseen on kalliimmissa monitoimikoneissa siihen tarkoitettu laite, makkaranteossa joko se tai jokin poikkeuksellinen tekniikka tuntuisi välttämättömyydeltä. Makkaramassasta tuli täällä jauhelihapihvejä lopulta.
Ihan lihakaupasta sai ainkin meilläpäin.
Tärkein asia puutuu: mistä saa suolta?
Kaupat voivat halutessaan tilata valikoimiinsa porsaansuolta. Jos tuotetta ei löydy asioimastasi kaupasta, voi sitä toivoa kaupan henkilökunnalta.
Ja mistä saa sitä porsaansuolta?
Huib