Karitsan kare
Herkulliset karitsankareet saavat pintaansa rosmariinilla, persiljalla ja valkosipulilla maustetun marinadin. Juhlava ruoka syntyy karitsankareista helposti ja nopeasti.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1-2(600 g)karitsankaretta eli kyljysriviä
Marinadi
- 3rklrosmariinia hienonnettuna
- 3rklpersiljaa hienonnettuna
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 1/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Paistamiseen
- 1rklPirkka rypsiöljyä
Valmistus
30 - 60 min- Pyyhi karitsankareet kuiviksi talouspaperilla. Sekoita kulhossa keskenään öljy, hienonnetut yrtit, valkosipuli ja mausteet. Hiero marinadi kareiden pintaan ja anna maustua 30 minuuttia.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista kareita ensin rasvapuoli alas päin 2-3 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut ja rasva hieman sulanut. Käännä kareet ja paista vielä 2 minuuttia.
- Laita kareet uunipellille tai uunivuokaan. Kypsennä loppuun 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes karitsan sisälämpö on 54-55 astetta.
- Nosta kareet uunista ja anna levätä leikkuulaudalla 10 minuuttia. Leikkaa kareet kyljyksiksi ja tarjoa heti.
Kategoriat
Sesongit
Kommentoi