Karitsan kare
Herkulliset karitsankareet saavat pintaansa rosmariinilla, persiljalla ja valkosipulilla maustetun marinadin. Juhlava ruoka syntyy karitsankareista helposti ja nopeasti.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1-2(600 g)karitsankaretta eli kyljysriviä
Marinadi
- 3rklrosmariinia hienonnettuna
- 3rklpersiljaa hienonnettuna
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 1/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Paistamiseen
- 1rklPirkka rypsiöljyä
Valmistus
30 - 60 min- Pyyhi karitsankareet kuiviksi talouspaperilla. Sekoita kulhossa keskenään öljy, hienonnetut yrtit, valkosipuli ja mausteet. Hiero marinadi kareiden pintaan ja anna maustua 30 minuuttia.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista kareita ensin rasvapuoli alas päin 2-3 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut ja rasva hieman sulanut. Käännä kareet ja paista vielä 2 minuuttia.
- Laita kareet uunipellille tai uunivuokaan. Kypsennä loppuun 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes karitsan sisälämpö on 54-55 astetta.
- Nosta kareet uunista ja anna levätä leikkuulaudalla 10 minuuttia. Leikkaa kareet kyljyksiksi ja tarjoa heti.
Kategoriat
Sesongit
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi