Picanha grillissä ja chimichurri-kastike
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 1 kg | tai |
öljyä tai | |
1 rkl | mustapippuria tai |
2 rkl | suolaa tai |
Chimichurri-kastike | |
---|---|
n. 1/2 dl (30 g) | jalapenoviipaleita tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 ruukku | persiljaa tai |
1 ruukku | korianteria tai |
1 tl | kuminaa tai |
1/2 dl | punaviinietikkaa tai |
1 dl | oliiviöljyä tai |
1 dl | rypsiöljy ä tai |
1 rkl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 460 kJ / 349 kcal |
Rasva | 29,7 g |
josta tyydyttynyttä | 7,7 g |
Hiilihydraatit | 1,1 g |
josta sokereita | 0,2 g |
Proteiini | 20 g |
Suola | 4,4 g |
Valmistus
Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita kastike kylmään tekeytymään.
Nosta liha huoneenlämpöön tunti ennen grillaamista. Leikkaa liha reiluiksi 3–5 cm:n paksuisiksi pihveiksi. Mausta pihvit kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
Sivele lihan pintaan tarvittaessa hieman öljyä. Grillaa maksimilämmöllä 2–3 minuuttia per puoli. Kypsennä loppuun epäsuoralla lämmöllä (ei suoraan tulen tai vastuksen päällä, siirrä reunalle tai korkeammalle ritilälle) noin 10 minuuttia pihvin paksuudesta rippuen tai kunnes lihan sisälämpö on 57 astetta. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 15 minuuttia. Tarjoa lihan kanssa Chimichurri-kastiketta.
Valmistus uunissa: Paista pannulla rasvassa lihan kummallekin puolelle hyvä väri. Kypsennä tasalämmöllä 125 tai kiertoilmauunissa 100 asteessa noin 8 minuuttia pihvin paksuudesta riippuen tai kunnes sisälämpötila on 57 astetta. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 15 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
- Santa Maria Kumina kokonainen, pussi 20gHinta 0,85/kpl42,50/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Parhaat meksikolaiset jalapenoviipaleet 210g/125gHinta 2,29/kpl18,32/kg
- Santa Maria Green Jalapeño 215gHinta 2,55/kpl23,18/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Järvikylä korianteri rkk FIHinta 1,89/kpl
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Meira Kumina 22g kok pussi mausteHinta 0,89/kpl40,45/kg
- Plussa-etu −31 %Druvan punaviinietikka 300mlPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl6,63/lIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (9,63/l)
- Filos 350ml punaviinietikkaHinta 2,15/kpl6,14/l
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(17 arviota)
- yli 60 min3,3(31 arviota)
- yli 60 min2,8(36 arviota)
- yli 60 min2,9(37 arviota)
- yli 60 min2,5(118 arviota)
- yli 60 min3,9(65 arviota)
- yli 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min4,1(25 arviota)
Arvostele resepti
- Makke8 kuukautta sittenEikä sitä chimichurria ajeta sileäksi sauvasekoittimella vaan riittää ihan veitsellä kun pistää silpuksi
- Eri mauste3 vuotta sittenAlkuperäisessä chimichurri-ohjeessa lienee jeera (cumin) eikä kumina (caraway).
- tatsa16 vuotta sittenMaukkaalta vaikuttaa, menee kokeiluun.