Picanha grillissä ja chimichurri-kastikeReseptin teki kumppani

Picanha grillissä ja chimichurri-kastike

Helpot ja nopeat picanha-pihvit saavat mehukkuutensa ja makunsa lihan makurasvasta. Nauti pihvit kevyesti tulisen chimichurri-kastikkeen kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 1kgnaudan picanhaa
    • öljyä
    • 1rklmustapippuria
    • 2rklsuolaa

Chimichurri-kastike

    • n. 1/2dl(30 g)jalapenoviipaleita
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1ruukkupersiljaa
    • 1ruukkukorianteria
    • 1tlkuminaa
    • 1/2dlpunaviinietikkaa
    • 1dloliiviöljyä
    • 1dlrypsiöljyä
    • 1rklmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita kastike kylmään tekeytymään.
  2. Nosta liha huoneenlämpöön tunti ennen grillaamista. Leikkaa liha reiluiksi 3-5 cm:n paksuisiksi pihveiksi. Mausta pihvit kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  3. Sivele lihan pintaan tarvittaessa hieman öljyä. Grillaa maksimilämmöllä 2-3 minuuttia per puoli. Kypsennä loppuun epäsuoralla lämmöllä (ei suoraan tulen tai vastuksen päällä, siirrä reunalle tai korkeammalle ritilälle) noin 10 minuuttia pihvin paksuudesta rippuen tai kunnes lihan sisälämpö on 57 astetta. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 15 minuuttia. Tarjoa lihan kanssa Chimichurri-kastiketta.
  4. Valmistus uunissa: Paista pannulla rasvassa lihan kummallekin puolelle hyvä väri. Kypsennä tasalämmöllä 125 tai kiertoilmauunissa 100 asteessa noin 8 minuuttia pihvin paksuudesta riippuen tai kunnes sisälämpötila on 57 astetta. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 15 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua