Harissamaustettu lampaankare
Pohjoisafrikkalainen tulinen harissatahna maustaa lampaankareet maukkaiksi. Tämäkin resepti vain n. 5,95€/annos*.
4 annostayli 60 min388 kcal / annos (195g)
Ainekset
4 annosta
- 2(n. 900 g)karitsankaretta eli kyljysriviä
- n. 1/2tlsuolaa
- 2-3rklharissatahnaa (Al'Fez)
- n. 2rklvoita
Valmistus
yli 60 min- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa kareista kalvot ja isoimmat rasvat pois. Ripottele pintaan suola ja hiero harissatahna tasaisesti lihalle.
- Ruskista kareet nopeasti voissa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on noin 54-58 astetta (10-15 minuuttia). Nosta lihat vetäytymään folioon muutamaksi minuutiksi. Leikkaa lampaankareet kyljyksiksi luiden välistä. Tarjoa lampaankareiden kanssa couscouslisäkettä sekä turkkilaista jogurttia.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit myös kypsentää kareet matalassa lämpötilassa (100 °C), jolloin kypsennysaika on pidempi.*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 195g100 g
- 388 kcal1 620 kJ
- Proteiinia 34,8 g
- Hiilihydraatteja1,25 g
- Rasvaa27,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kypsytysaika ei pidä paikkaansa...🤔
Kokeiltiin pääsiäisenä, mutta kypsennysaika ei ollut meidän porukan mielestä riittävä- liha jäi täysin raa'aksi. Liekö liian lyhyt ruskistus aika vai mikä meni pieleen? 2 kg, n 500g/kare vaati tupla ajan.