Harissamaustettu lampaankare
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Pohjoisafrikkalainen tulinen harissatahna maustaa lampaankareet maukkaiksi.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 2 (n. 900 g) karitsankaretta eli kyljysriviä
- n. 1/2 tl suolaa
- 2–3 rkl harissatahnaa (Al'Fez)
- n. 2 rkl voita
Ravintosisältö
- Energia1 018 kJ / 243 kcal
- Rasva16,2 g
- josta tyydyttynyttä8 g
- Hiilihydraatit0 g
- josta sokereita0 g
- Proteiini24,8 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa kareista kalvot ja isoimmat rasvat pois. Ripottele pintaan suola ja hiero harissatahna tasaisesti lihalle.
- Ruskista kareet nopeasti voissa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on noin 54–58 astetta (10–15 minuuttia). Nosta lihat vetäytymään folioon muutamaksi minuutiksi. Leikkaa lampaankareet kyljyksiksi luiden välistä. Tarjoa lampaankareiden kanssa couscouslisäkettä sekä turkkilaista jogurttia.
Vinkki! Voit myös kypsentää kareet matalassa lämpötilassa (100 °C), jolloin kypsennysaika on pidempi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Grana Padano juustolastut 100g laktoositonHinta 3,15/kpl31,50/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Familia Karitsan kare 2 kpl/n 800g vakuumiHinta n. 42,36/kpl52,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Giovanni Ferrari Grana Padano kova juusto 150gHinta 5,89/kpl39,27/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(32 arviota)
- yli 60 min3,4(34 arviota)
- yli 60 min4,1(23 arviota)
- yli 60 min3,9(381 arviota)
- yli 60 min3,7(62 arviota)
- yli 60 min3,8(24 arviota)
- yli 60 min4,8(8 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (16 arviota)
- Päivi6 vuotta sittenKypsytysaika ei pidä paikkaansa...🤔
- Nimetön käyttäjä9 vuotta sittenKokeiltiin pääsiäisenä, mutta kypsennysaika ei ollut meidän porukan mielestä riittävä- liha jäi täysin raa'aksi. Liekö liian lyhyt ruskistus aika vai mikä meni pieleen? 2 kg, n 500g/kare vaati tupla ajan.