• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Harissamaustettu lampaankare

Pohjoisafrikkalainen tulinen harissatahna maustaa lampaankareet maukkaiksi. Tämäkin resepti vain n. 5,95€/annos*.
Harissamaustettu lampaankare
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 388 kcal / annos (195g)

Ainekset

4 annosta
    • 2(n. 900 g)karitsankaretta eli kyljysriviä
    • n. 1/2tlsuolaa
    • 2-3rklharissatahnaa (Al'Fez)
    • n. 2rklvoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa kareista kalvot ja isoimmat rasvat pois. Ripottele pintaan suola ja hiero harissatahna tasaisesti lihalle.
  2. Ruskista kareet nopeasti voissa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on noin 54-58 astetta (10-15 minuuttia). Nosta lihat vetäytymään folioon muutamaksi minuutiksi. Leikkaa lampaankareet kyljyksiksi luiden välistä. Tarjoa lampaankareiden kanssa couscouslisäkettä sekä turkkilaista jogurttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös kypsentää kareet matalassa lämpötilassa (100 °C), jolloin kypsennysaika on pidempi.*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 195g100 g

  • 388 kcal1 620 kJ
  • Proteiinia34,8 g
  • Hiilihydraatteja1,25 g
  • Rasvaa27,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua
  • Nimetön käyttäjä26.3.2016

    Kokeiltiin pääsiäisenä, mutta kypsennysaika ei ollut meidän porukan mielestä riittävä- liha jäi täysin raa'aksi. Liekö liian lyhyt ruskistus aika vai mikä meni pieleen? 2 kg, n 500g/kare vaati tupla ajan.