• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Grillattu lampaanfilee ja vihannesnyytit

Grillaa lampaanfileepalat ja kypsennä niiden kaveriksi vihannesnyyttejä.
Grillattu lampaanfilee ja vihannesnyytit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 640 kcal / annos (400g)

    Ainekset

    6 annosta
      • n. 1kglampaan ulkofileetä

    Marinadi

      • 1 1/2dlpunaviiniä
      • 1/2dloliiviöljyä
      • 1rkllihafondia
      • 3-4valkosipulinkynttä
      • 1tlinkivääritahnaa
      • 1tlrouhittua mustapippuria
      • 3rosmariinin oksaa

    Vihannesnyytit

      • 6perunaa
      • 2punasipulia
      • 2(n. 600 g)kesäkurpitsaa
      • 1isokeltainen paprika
      • 1isopunainen paprika
      • 1dloliiviöljyä
      • 1(n. 3/4 dl)sitruunan mehu
      • 1tlsuolaa
      • 1/2tlmustapippuria
      • 2rosmariinin oksaa

    Lisäksi

      • 1tlk(250 g)Crème Bonjour Cuisinea, sipulisekoitus
      • tai
      • Crème Bonjour Cuisinea, pippurisekoitus

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Leikkaa ulkofileet runsaan 150 gramman painoisiksi annospaloiksi (noin 6 kpl) ja lado lihapalat kaksinkertaiseen muovipussiin. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihapalojen joukkoon. Painele ilma pois pussista ja sulje se tiiviisti.
    2. Kääntele pussia niin, että marinadi ympäröi lihapalat joka puolelta. Anna marinoitua kylmässä yön yli. Kääntele pussia muutaman kerran maustumisen aikana.
    3. Ota liha jääkaapista noin tunti ennen kypsentämistä. Grillaa tai paista fileepalat pihvien tapaan pannussa tai parilassa noin 6-8 minuuttia välillä käännellen. Paistoaikaan vaikuttaa ulkofileiden paksuus. Fileet saavat jäädä keskeltä vaaleanpunaisiksi (sisälämpötila 60-65 astetta).
    4. Leikkaa hyvin pestyt perunat ohuiksi viipaleiksi ja kuoritut punasipulit ohuiksi lohkoiksi. Paloittele kesäkurpitsat ja paprikat. Sekoita oliiviöljy ja sitruunan mehu. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinin lehdillä.
    5. Lado perunaviipaleet ja paloitellut vihannekset kuudelle folioarkille. Annostele jokaiselle pari ruokalusikallista öljyseosta. Sulje folioarkit nyyteiksi ja kypsennä grillissä tai 225-asteisessa uunissa runsaat 30 minuuttia. Tarkista perunoiden kypsyys varovasti avaamalla nyytti. Tarjoa lampaanfileet ja vihannesnyytit Crème Bonjour Cuisinen kanssa.

    Ravintosisältö perannos 400g100 g

    • 640 kcal2 690 kJ
    • Proteiinia33 g
    • Hiilihydraatteja21 g
    • Rasvaa46 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille