Lammasvartaat ja vihannesnyytit Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lammasvartaat ja vihannesnyytit

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Lammasvartaat ja vihannesnyytit jogurttikastikkeella ovat herkullinen lammasruokaresepti esimerkiksi pääsiäiseen. Tarjoa kastike erikseen.
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
n. 1 kg
 
karitsan paahtopaisteja tai ulkofileitä (pakaste)
tai
6 kpl
 
varrastikkuja
tai
1
 
limetti
tai

Marinadi

1/2 dl
 
oliiviöljyä
tai
1/2 dl
 
tai
2–3 rkl
 
soijakastiketta
tai
1–2 rkl
 
hunajaa
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai
3 oksaa
 
tuoretta rosmariinia riivittynä
tai
3–4
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai

Vihannesnyytit

2
 
kesäkurpitsaa
tai
3
 
keltaista paprikaa
tai
3 (n. 350 g)
 
tai
1 nippu
 
kevätsipulia
tai
n. 1 dl
 
tuoretta timjamia hienonnettuna
tai
4 rkl
 
oliiviöljyä
tai
3 rkl
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai

Kastike

1 tlk (200 g)
 
tai
2 rkl
 
minttuhyytelöä
tai
1 tl
 
limetinmehua
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
668 kJ / 160 kcal
Rasva
10,6 g
josta tyydyttynyttä
3,6 g
Hiilihydraatit
6,5 g
josta sokereita
5,9 g
Proteiini
9 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sulata paahtopaisteja tai ulkofileitä jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Leikkaa lähes sulaneet lihat noin 3 cm x 3 cm kuutioiksi. Pane lihapalat kaksinkertaiseen muovipussiin. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihapalojen joukkoon. Painele ilma pois pussista ja sulje tiiviisti. Kääntele pussia niin, että marinadi ympäröi lihapalat joka puolelta. Anna marinoitua kylmässä yön yli.

Ota lihat jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Työnnä vedessä liotetut varrastikut marinoituihin lihapaloihin niin, että jokaiseen vartaaseen tulee yhden annos. Kypsennä grillissä tai parilassa noin 8–10 minuuttia välillä käännellen. (Voit kypsentää vartaat myös uunissa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.) Koristele kypsät vartaat limettilohkoilla.

Paloittele kesäkurpitsat ja paprikat. Leikkaa kuoritut punasipulit oikein ohuiksi lohkoiksi ja hienonna kevätsipulit. Voitele kuusi alumiinifolioarkkia keskeltä kevyesti oliiviöljyllä ja jaa arkeille paloitellut vihannekset.

Sekoita oliiviöljyyn chilikastike ja suola. Annostele ruokalusikallinen mausteöljyä jokaiseen nyyttiin. Ripottele vihannesten päälle kevätsipulia ja timjamia ennen kuin suljet nyytit.

Kypsennä vartaita ja nyyttejä 200-asteisessa uunissa tai grillissä noin 20 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Mausta ruokajogurtti minttuhyytelöllä, limetin mehulla ja ripauksella suolaa. Tarjoa kastike erikseen vartaiden ja nyyttien kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    Hinta 3,79/kpl
    15,16/l
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
  • Pirkka makea chilikastike 200ml
    Hinta 1,85/kpl
    9,25/l
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,8 (12 arviota)

  • Minna
    4 vuotta sitten
    Todella hyvää!