• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lammasvartaat ja vihannesnyytit

Lammasvartaat ja vihannesnyytit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 552 kcal / annos (400g)

Ainekset

6 annosta
    • n. 1kgkaritsan paahtopaisteja tai ulkofileitä (pakaste)
    • 6kplvarrastikkuja
    • 1limetti

Marinadi

    • 1/2dloliiviöljyä
    • 2-3rklsoijakastiketta
    • 1-2rklhunajaa
    • 1tlmustapippuria
    • 3oksaatuoretta rosmariinia riivittynä
    • 3-4valkosipulinkynttä hienonnettuna

Vihannesnyytit

    • 2kesäkurpitsaa
    • 3keltaista paprikaa
    • 3(n. 350 g)Pirkka punasipulia
    • 1nippukevätsipulia
    • n. 1dltuoretta timjamia hienonnettuna
    • 4rkloliiviöljyä
    • 1tlsuolaa

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata paahtopaisteja tai ulkofileitä jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Leikkaa lähes sulaneet lihat noin 3 cm x 3 cm kuutioiksi. Pane lihapalat kaksinkertaiseen muovipussiin. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihapalojen joukkoon. Painele ilma pois pussista ja sulje tiiviisti. Kääntele pussia niin, että marinadi ympäröi lihapalat joka puolelta. Anna marinoitua kylmässä yön yli.
  2. Ota lihat jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Työnnä vedessä liotetut varrastikut marinoituihin lihapaloihin niin, että jokaiseen vartaaseen tulee yhden annos. Kypsennä grillissä tai parilassa noin 8-10 minuuttia välillä käännellen. (Voit kypsentää vartaat myös uunissa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.) Koristele kypsät vartaat limettilohkoilla.
  3. Paloittele kesäkurpitsat ja paprikat. Leikkaa kuoritut punasipulit oikein ohuiksi lohkoiksi ja hienonna kevätsipulit. Voitele kuusi alumiinifolioarkkia keskeltä kevyesti oliiviöljyllä ja jaa arkeille paloitellut vihannekset.
  4. Sekoita oliiviöljyyn chilikastike ja suola. Annostele ruokalusikallinen mausteöljyä jokaiseen nyyttiin. Ripottele vihannesten päälle kevätsipulia ja timjamia ennen kuin suljet nyytit.
  5. Kypsennä vartaita ja nyyttejä 200-asteisessa uunissa tai grillissä noin 20 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.
  6. Mausta ruokajogurtti minttuhyytelöllä, limetin mehulla ja ripauksella suolaa. Tarjoa kastike erikseen vartaiden ja nyyttien kanssa.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 552 kcal2 890 kJ
  • Proteiinia32 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa39 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1