Karitsanpotkat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Karitsanpotkat muuttuvat suussa sulavan mureiksi, kunhan maltat hauduttaa niitä tarpeeksi pitkään. Tarjoa lampaanpotka uunijuuresten kanssa.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
4 (n. 2 kg) | karitsanpotkaa tai |
2 rkl | Flora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta tai |
300 g | palsternakkaa tai |
200 g | selleriä tai |
2 (200 g) | sipulia tai |
8 | valkosipulinkynttä tai |
2 tl | suolaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
4 | rosmariinin oksaa tai |
6 dl | punaviiniä tai |
n. 1 l | vettä tai |
2 | tai |
3/4 dl | tummaa suurustetta (Maizena) tai |
Valmistus
yli 60 min
Nosta potkat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Kuumenna rasva ja ruskista potkat kahdessa erässä. Mausta potkat suolalla ja pippurilla ja nosta ne sivuun.
Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulinkynnet ja litistä niitä veitsellä. Kuullota kasviksia hetki rasvassa.
Nosta potkat, kasvikset ja rosmariinin oksat isoon pataan. Lisää viini, kiehautettu vesi ja annosfondit.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia tai kunnes liha irtoaa helposti luusta. Käännä potkia tarvittessa, jos pinta tummuu liikaa.
Nosta potkat pois padasta. Siivilöi liemi ja ota siitä kastiketta varten kattilaan 5 dl. Kiehauta ja lisää suuruste sekoittaen. Keitä parin minuutin ajan. (Jos haluat kastikkeesta enemmän punaviinin makuisen, korvaa 1/3 liemestä punaviinillä.) Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa potkat esimerkiksi uunijuuresten kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(34 arvostelua)
- yli 60 min3,6(34 arvostelua)
- yli 60 min4,1(51 arvostelua)
- yli 60 min2,0(1 arvostelu)
- yli 60 min3,4(38 arvostelua)
- yli 60 min5,0(5 arvostelua)
- 30 - 60 min4,6(42 arvostelua)
- yli 60 min
Arvostele resepti
ka. 4,2 (50 arvostelua)
- P3 kuukautta sittenHerkkua, jopa 9-v. lapsen mielestä, on kuulemma lempiruoka! :) Potkaa olen yleensä käyttänyt, nyt meni pataan kokeeksi lapaa. Yön yli hautuu tosi mureaksi ihan takan pesässä, kun ei ole leivinuunia. Lämpötilaksi saa sielläkin sopivasti 150 astetta, josta pikkuhiljaa toki laskee. Lihat olen ostanut suoraan tuottajalta, lähituotantoa kun on.
- Anne1 vuosi sittenKiitos hyvistä resepteistä . Terveisin Anne Kortekangas Turku
- Jukka612 vuotta sittenLoistava ja yksinkertainen resepti. Kastiketta kannattaa tiivistää pitkään ja huolella. Tilkka kermaa kruunaa sen👍🏿
- JK4 vuotta sittenHUippu lihaa.
- Roope K.5 vuotta sittenNämä potkat ei ole kyllä mitenkään laitettuna hyviä. Aina on jänteitä eikä edes liha hyvää vaikka saisikin tuntien hauduttelun jälkeen kypsäksi. Samaan hintaan saa paistia niin laitan sitä enemmin. Tämä on kokkien huhaata kuten karekin. Maksavat saman kun kunnon paistit niin kannattaako näitä surkeimpia ruhon osia edes valmistaa ja ohjeita jaella.
- joki5 vuotta sittenNeljä tuntia on liian lyhyt aika kypsentää potkia. Tässä ajassa liha ei vielä irtoa luista. Varautuisin tuplaamaan kypsennysajan, liikaahan näitä ei voi kypsentää.
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenSuvi, valikoima voi vaihdella kaupoittain, joten kannattaa tiedustella tilannetta suoraan omasta K-Citymarketista. Kauppaan voit myös esittää toiveen karitsanpotkien tilaamisesta.
- Suvi7 vuotta sittenSaako Cittarista karitsan potkia?
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenMummi, kiva kuulla, että karitsanpotkat ovat maistuneet. :)
- mummi7 vuotta sittenSuussa sulavaa, aivan kuin ruokamuisto Kreikasta :-* Punaviiniä puolet vähemmän niin ei tule niin hapanta (eihän parasta laatua raaski pataan kaataa) ja puolet selleristä voi korvata porkkanalla ja lisäksi bataattia.