• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Karitsanpotkat

Karitsanpotkat muuttuvat suussa sulavan mureiksi, kunhan maltat hauduttaa niitä tarpeeksi pitkään.Tämäkin resepti vain n. 8,70€/annos*.
Karitsanpotkat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 285 kcal / annos (325g)

Ainekset

4 annosta
    • 4(n. 2 kg)karitsanpotkaa
    • 2rklFlora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta
    • 300gpalsternakkaa
    • 200gselleriä
    • 2(200 g)sipulia
    • 8valkosipulinkynttä
    • 2tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria
    • 4rosmariinin oksaa
    • 6dlpunaviiniä
    • n. 1lvettä
    • 2Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondia
    • 3/4dltummaa suurustetta (Maizena)

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta potkat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Kuumenna rasva ja ruskista potkat kahdessa erässä. Mausta potkat suolalla ja pippurilla ja nosta ne sivuun.
  2. Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulinkynnet ja litistä niitä veitsellä. Kuullota kasviksia hetki rasvassa.
  3. Nosta potkat, kasvikset ja rosmariinin oksat isoon pataan. Lisää viini, kiehautettu vesi ja annosfondit.
  4. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia tai kunnes liha irtoaa helposti luusta. Käännä potkia tarvittessa, jos pinta tummuu liikaa.
  5. Nosta potkat pois padasta. Siivilöi liemi ja ota siitä kastiketta varten kattilaan 5 dl. Kiehauta ja lisää suuruste sekoittaen. Keitä parin minuutin ajan. (Jos haluat kastikkeesta enemmän punaviinin makuisen, korvaa 1/3 liemestä punaviinillä.) Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa potkat esimerkiksi uunijuuresten kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 325g100 g

  • 285 kcal1 190 kJ
  • Proteiinia16,2 g
  • Hiilihydraatteja20,3 g
  • Rasvaa4,48 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua
  • joki14.4.2017

    Neljä tuntia on liian lyhyt aika kypsentää potkia. Tässä ajassa liha ei vielä irtoa luista. Varautuisin tuplaamaan kypsennysajan, liikaahan näitä ei voi kypsentää.

  • Kuluttajapalvelu14.3.2016

    Suvi, valikoima voi vaihdella kaupoittain, joten kannattaa tiedustella tilannetta suoraan omasta K-Citymarketista. Kauppaan voit myös esittää toiveen karitsanpotkien tilaamisesta.

  • Suvi13.3.2016

    Saako Cittarista karitsan potkia?

  • Kuluttajapalvelu24.11.2015

    Mummi, kiva kuulla, että karitsanpotkat ovat maistuneet. :)

  • mummi22.11.2015

    Suussa sulavaa, aivan kuin ruokamuisto Kreikasta :-* Punaviiniä puolet vähemmän niin ei tule niin hapanta (eihän parasta laatua raaski pataan kaataa) ja puolet selleristä voi korvata porkkanalla ja lisäksi bataattia.