Hyppää sisältöön
Karitsanpotkat Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Karitsanpotkat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Karitsanpotkat hautuvat uunissa kuin itsestään suussa sulavan mureiksi. Onnistuneen lopputuloksen salaisuus on riittävän pitkä haudutus.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 4 (n. 2 kg) karitsanpotkaa
  • 2 rkl Flora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta
  • 300 g palsternakkaa
  • 200 g selleriä
  • 2 (200 g) sipulia
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 4 rosmariinin oksaa
  • 6 dl punaviiniä
  • n. 1 l vettä
  • 2 Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondia
  • 3/4 dl tummaa suurustetta (Maizena)

Ravintosisältö

  • Energia
    1 881 kJ / 450 kcal
  • Rasva
    31,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    12,8 g
  • Hiilihydraatit
    7,2 g
  • josta sokereita
    3,4 g
  • Proteiini
    26,3 g
  • Suola
    2,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta potkat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Kuumenna rasva ja ruskista potkat kahdessa erässä. Mausta potkat suolalla ja pippurilla ja nosta ne sivuun.
  2. Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulinkynnet ja litistä niitä veitsellä. Kuullota kasviksia hetki rasvassa.
  3. Nosta potkat, kasvikset ja rosmariinin oksat isoon pataan. Lisää viini, kiehautettu vesi ja annosfondit.
  4. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia tai kunnes liha irtoaa helposti luusta. Käännä potkia tarvittessa, jos pinta tummuu liikaa.
  5. Nosta potkat pois padasta. Siivilöi liemi ja ota siitä kastiketta varten kattilaan 5 dl. Kiehauta ja lisää suuruste sekoittaen. Keitä parin minuutin ajan. (Jos haluat kastikkeesta enemmän punaviinin makuisen, korvaa 1/3 liemestä punaviinillä.) Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa potkat esimerkiksi uunijuuresten kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
    Hinta 2,39/kpl
    4,78/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Knorr FOND DU CHEF Naudanliha-annosfondi 4 x 28 g
    Hinta 1,89/kpl
    16,88/kg
  • Maizena Suuruste ruskeille kastikkeille ja patoihin 250 g
    Hinta 2,89/kpl
    11,56/kg
  • Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500ml
    Hinta 1,55/kpl
    3,10/l
  • Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
    Hinta 2,99/kpl
    5,98/l
  • Palsternakka kotimainen pakattu
    Hinta n. 0,71/kpl
    5,49/kg
  • Palsternakka 500g luomu Suomi 1lk
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lk
    Hinta 2,29/kpl
    7,63/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,99/kpl
    2,83/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,57/kpl
    11,49/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
    197,50/kg
  • Järvikylä rosmariini rkk FI
    Hinta 4,99/kpl
  • Pirkka Nautafondi 180ml
    Hinta 3,25/kpl
    18,06/l
  • Touch of Taste lihafondi 180ml luomu
    Hinta 4,85/kpl
    26,94/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (68 arviota)

  • Ravintolakokki
    8 päivää sitten
    Punaviinikastikkeeseen ei käytetä suurustetta.
  • ML
    2 vuotta sitten
    Tuli todella hyvää! Tein puolikkaan annoksen ja neljä tuntia riitti hyvin mureuttamaan potkat. Juureksina käytin sekä maustamiseen että lisukkeeksi itse tehtyä uunijuuressekoitusta, sellerin jätin pois.
  • P
    2 vuotta sitten
    Herkkua, jopa 9-v. lapsen mielestä, on kuulemma lempiruoka! :) Potkaa olen yleensä käyttänyt, nyt meni pataan kokeeksi lapaa. Yön yli hautuu tosi mureaksi ihan takan pesässä, kun ei ole leivinuunia. Lämpötilaksi saa sielläkin sopivasti 150 astetta, josta pikkuhiljaa toki laskee. Lihat olen ostanut suoraan tuottajalta, lähituotantoa kun on.
  • Anne
    3 vuotta sitten
    Kiitos hyvistä resepteistä . Terveisin Anne Kortekangas Turku
  • Jukka61
    5 vuotta sitten
    Loistava ja yksinkertainen resepti. Kastiketta kannattaa tiivistää pitkään ja huolella. Tilkka kermaa kruunaa sen👍🏿
  • JK
    6 vuotta sitten
    HUippu lihaa.
  • Roope K.
    7 vuotta sitten
    Nämä potkat ei ole kyllä mitenkään laitettuna hyviä. Aina on jänteitä eikä edes liha hyvää vaikka saisikin tuntien hauduttelun jälkeen kypsäksi. Samaan hintaan saa paistia niin laitan sitä enemmin. Tämä on kokkien huhaata kuten karekin. Maksavat saman kun kunnon paistit niin kannattaako näitä surkeimpia ruhon osia edes valmistaa ja ohjeita jaella.
  • joki
    8 vuotta sitten
    Neljä tuntia on liian lyhyt aika kypsentää potkia. Tässä ajassa liha ei vielä irtoa luista. Varautuisin tuplaamaan kypsennysajan, liikaahan näitä ei voi kypsentää.
  • Kuluttajapalvelu
    9 vuotta sitten
    Suvi, valikoima voi vaihdella kaupoittain, joten kannattaa tiedustella tilannetta suoraan omasta K-Citymarketista. Kauppaan voit myös esittää toiveen karitsanpotkien tilaamisesta.
  • Suvi
    9 vuotta sitten
    Saako Cittarista karitsan potkia?
  • Kuluttajapalvelu
    9 vuotta sitten
    Mummi, kiva kuulla, että karitsanpotkat ovat maistuneet. :)
  • mummi
    9 vuotta sitten
    Suussa sulavaa, aivan kuin ruokamuisto Kreikasta :-* Punaviiniä puolet vähemmän niin ei tule niin hapanta (eihän parasta laatua raaski pataan kaataa) ja puolet selleristä voi korvata porkkanalla ja lisäksi bataattia.