Karitsanpotkat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Karitsanpotkat hautuvat uunissa kuin itsestään suussa sulavan mureiksi. Onnistuneen lopputuloksen salaisuus on riittävän pitkä haudutus.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 4 (n. 2 kg) karitsanpotkaa
- 2 rkl Flora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta
- 300 g palsternakkaa
- 200 g selleriä
- 2 (200 g) sipulia
- 8 valkosipulinkynttä
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 4 rosmariinin oksaa
- 6 dl punaviiniä
- n. 1 l vettä
- 2 Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondia
- 3/4 dl tummaa suurustetta (Maizena)
Ravintosisältö
- Energia1 881 kJ / 450 kcal
- Rasva31,4 g
- josta tyydyttynyttä12,8 g
- Hiilihydraatit7,2 g
- josta sokereita3,4 g
- Proteiini26,3 g
- Suola2,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Nosta potkat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Kuumenna rasva ja ruskista potkat kahdessa erässä. Mausta potkat suolalla ja pippurilla ja nosta ne sivuun.
- Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulinkynnet ja litistä niitä veitsellä. Kuullota kasviksia hetki rasvassa.
- Nosta potkat, kasvikset ja rosmariinin oksat isoon pataan. Lisää viini, kiehautettu vesi ja annosfondit.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia tai kunnes liha irtoaa helposti luusta. Käännä potkia tarvittessa, jos pinta tummuu liikaa.
- Nosta potkat pois padasta. Siivilöi liemi ja ota siitä kastiketta varten kattilaan 5 dl. Kiehauta ja lisää suuruste sekoittaen. Keitä parin minuutin ajan. (Jos haluat kastikkeesta enemmän punaviinin makuisen, korvaa 1/3 liemestä punaviinillä.) Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa potkat esimerkiksi uunijuuresten kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,39/kpl4,78/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Knorr FOND DU CHEF Naudanliha-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Maizena Suuruste ruskeille kastikkeille ja patoihin 250 gHinta 2,89/kpl11,56/kg
- Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500mlHinta 1,55/kpl3,10/l
- Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,99/kpl5,98/l
- Palsternakka kotimainen pakattuHinta n. 0,71/kpl5,49/kg
- Palsternakka 500g luomu Suomi 1lkHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lkHinta 2,29/kpl7,63/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Pirkka Nautafondi 180mlHinta 3,25/kpl18,06/l
- Touch of Taste lihafondi 180ml luomuHinta 4,85/kpl26,94/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,4(49 arviota)
- yli 60 min4,2(57 arviota)
- yli 60 min3,9(29 arviota)
- yli 60 min3,5(41 arviota)
- yli 60 min3,7(37 arviota)
- yli 60 min3,2(21 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,7(52 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (68 arviota)
- Ravintolakokki8 päivää sittenPunaviinikastikkeeseen ei käytetä suurustetta.
- ML2 vuotta sittenTuli todella hyvää! Tein puolikkaan annoksen ja neljä tuntia riitti hyvin mureuttamaan potkat. Juureksina käytin sekä maustamiseen että lisukkeeksi itse tehtyä uunijuuressekoitusta, sellerin jätin pois.
- P2 vuotta sittenHerkkua, jopa 9-v. lapsen mielestä, on kuulemma lempiruoka! :) Potkaa olen yleensä käyttänyt, nyt meni pataan kokeeksi lapaa. Yön yli hautuu tosi mureaksi ihan takan pesässä, kun ei ole leivinuunia. Lämpötilaksi saa sielläkin sopivasti 150 astetta, josta pikkuhiljaa toki laskee. Lihat olen ostanut suoraan tuottajalta, lähituotantoa kun on.
- Anne3 vuotta sittenKiitos hyvistä resepteistä . Terveisin Anne Kortekangas Turku
- Jukka615 vuotta sittenLoistava ja yksinkertainen resepti. Kastiketta kannattaa tiivistää pitkään ja huolella. Tilkka kermaa kruunaa sen👍🏿
- JK6 vuotta sittenHUippu lihaa.
- Roope K.7 vuotta sittenNämä potkat ei ole kyllä mitenkään laitettuna hyviä. Aina on jänteitä eikä edes liha hyvää vaikka saisikin tuntien hauduttelun jälkeen kypsäksi. Samaan hintaan saa paistia niin laitan sitä enemmin. Tämä on kokkien huhaata kuten karekin. Maksavat saman kun kunnon paistit niin kannattaako näitä surkeimpia ruhon osia edes valmistaa ja ohjeita jaella.
- joki8 vuotta sittenNeljä tuntia on liian lyhyt aika kypsentää potkia. Tässä ajassa liha ei vielä irtoa luista. Varautuisin tuplaamaan kypsennysajan, liikaahan näitä ei voi kypsentää.
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenSuvi, valikoima voi vaihdella kaupoittain, joten kannattaa tiedustella tilannetta suoraan omasta K-Citymarketista. Kauppaan voit myös esittää toiveen karitsanpotkien tilaamisesta.
- Suvi9 vuotta sittenSaako Cittarista karitsan potkia?
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenMummi, kiva kuulla, että karitsanpotkat ovat maistuneet. :)
- mummi9 vuotta sittenSuussa sulavaa, aivan kuin ruokamuisto Kreikasta :-* Punaviiniä puolet vähemmän niin ei tule niin hapanta (eihän parasta laatua raaski pataan kaataa) ja puolet selleristä voi korvata porkkanalla ja lisäksi bataattia.