Karitsanpotkat
Karitsanpotkat muuttuvat suussa sulavan mureiksi, kunhan maltat hauduttaa niitä tarpeeksi pitkään. Tarjoa lampaanpotka uunijuuresten kanssa. Tämäkin resepti vain n. 8,70€/annos*.
- 4 annosta
- yli 60 min
- 285 kcal / annos (325g)
Ainekset
4 annosta
- 4(n. 2 kg)karitsanpotkaa
- 2rklFlora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta
- 300gpalsternakkaa
- 200gselleriä
- 2(200 g)sipulia
- 8valkosipulinkynttä
- 2tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 4rosmariinin oksaa
- 6dlpunaviiniä
- n. 1lvettä
- 2Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondia
- 3/4dltummaa suurustetta (Maizena)
Valmistus
yli 60 min- Nosta potkat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Kuumenna rasva ja ruskista potkat kahdessa erässä. Mausta potkat suolalla ja pippurilla ja nosta ne sivuun.
- Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulinkynnet ja litistä niitä veitsellä. Kuullota kasviksia hetki rasvassa.
- Nosta potkat, kasvikset ja rosmariinin oksat isoon pataan. Lisää viini, kiehautettu vesi ja annosfondit.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia tai kunnes liha irtoaa helposti luusta. Käännä potkia tarvittessa, jos pinta tummuu liikaa.
- Nosta potkat pois padasta. Siivilöi liemi ja ota siitä kastiketta varten kattilaan 5 dl. Kiehauta ja lisää suuruste sekoittaen. Keitä parin minuutin ajan. (Jos haluat kastikkeesta enemmän punaviinin makuisen, korvaa 1/3 liemestä punaviinillä.) Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa potkat esimerkiksi uunijuuresten kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 325g100 g
- 285 kcal1 190 kJ
- Proteiinia 16,2 g
- Hiilihydraatteja20,3 g
- Rasvaa4,48 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Loistava ja yksinkertainen resepti. Kastiketta kannattaa tiivistää pitkään ja huolella. Tilkka kermaa kruunaa sen👍🏿
HUippu lihaa.
Nämä potkat ei ole kyllä mitenkään laitettuna hyviä. Aina on jänteitä eikä edes liha hyvää vaikka saisikin tuntien hauduttelun jälkeen kypsäksi. Samaan hintaan saa paistia niin laitan sitä enemmin. Tämä on kokkien huhaata kuten karekin. Maksavat saman kun kunnon paistit niin kannattaako näitä surkeimpia ruhon osia edes valmistaa ja ohjeita jaella.
Neljä tuntia on liian lyhyt aika kypsentää potkia. Tässä ajassa liha ei vielä irtoa luista. Varautuisin tuplaamaan kypsennysajan, liikaahan näitä ei voi kypsentää.
Suvi, valikoima voi vaihdella kaupoittain, joten kannattaa tiedustella tilannetta suoraan omasta K-Citymarketista. Kauppaan voit myös esittää toiveen karitsanpotkien tilaamisesta.
Saako Cittarista karitsan potkia?
Mummi, kiva kuulla, että karitsanpotkat ovat maistuneet. :)
Suussa sulavaa, aivan kuin ruokamuisto Kreikasta :-* Punaviiniä puolet vähemmän niin ei tule niin hapanta (eihän parasta laatua raaski pataan kaataa) ja puolet selleristä voi korvata porkkanalla ja lisäksi bataattia.