Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Karitsanpotkat Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Karitsanpotkat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Karitsanpotkat muuttuvat suussa sulavan mureiksi, kunhan maltat hauduttaa niitä tarpeeksi pitkään. Tarjoa lampaanpotka uunijuuresten kanssa.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
4 (n. 2 kg)
 
karitsanpotkaa
tai
2 rkl
 
Flora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta
tai
300 g
 
palsternakkaa
tai
200 g
 
selleriä
tai
2 (200 g)
 
sipulia
tai
8
 
valkosipulinkynttä
tai
2 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai
4
 
rosmariinin oksaa
tai
6 dl
 
punaviiniä
tai
n. 1 l
 
vettä
tai
2
 
tai
3/4 dl
 
tummaa suurustetta (Maizena)
tai

Ravintosisältö

Energia
1 882 kJ / 450 kcal
Rasva
31,5 g
josta tyydyttynyttä
12,9 g
Hiilihydraatit
7,1 g
josta sokereita
3,4 g
Proteiini
26,2 g
Suola
2,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Nosta potkat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Kuumenna rasva ja ruskista potkat kahdessa erässä. Mausta potkat suolalla ja pippurilla ja nosta ne sivuun.

Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulinkynnet ja litistä niitä veitsellä. Kuullota kasviksia hetki rasvassa.

Nosta potkat, kasvikset ja rosmariinin oksat isoon pataan. Lisää viini, kiehautettu vesi ja annosfondit.

Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia tai kunnes liha irtoaa helposti luusta. Käännä potkia tarvittessa, jos pinta tummuu liikaa.

Nosta potkat pois padasta. Siivilöi liemi ja ota siitä kastiketta varten kattilaan 5 dl. Kiehauta ja lisää suuruste sekoittaen. Keitä parin minuutin ajan. (Jos haluat kastikkeesta enemmän punaviinin makuisen, korvaa 1/3 liemestä punaviinillä.) Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa potkat esimerkiksi uunijuuresten kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Palsternakka 500g luomu Suomi 1lk
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
  • Knorr FOND DU CHEF Naudanliha-annosfondi 4 x 28 g
    Hinta 1,89/kpl
    16,88/kg
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (62 arviota)

  • ML
    1 vuosi sitten
    Tuli todella hyvää! Tein puolikkaan annoksen ja neljä tuntia riitti hyvin mureuttamaan potkat. Juureksina käytin sekä maustamiseen että lisukkeeksi itse tehtyä uunijuuressekoitusta, sellerin jätin pois.
  • P
    1 vuosi sitten
    Herkkua, jopa 9-v. lapsen mielestä, on kuulemma lempiruoka! :) Potkaa olen yleensä käyttänyt, nyt meni pataan kokeeksi lapaa. Yön yli hautuu tosi mureaksi ihan takan pesässä, kun ei ole leivinuunia. Lämpötilaksi saa sielläkin sopivasti 150 astetta, josta pikkuhiljaa toki laskee. Lihat olen ostanut suoraan tuottajalta, lähituotantoa kun on.
  • Anne
    2 vuotta sitten
    Kiitos hyvistä resepteistä . Terveisin Anne Kortekangas Turku
  • Jukka61
    4 vuotta sitten
    Loistava ja yksinkertainen resepti. Kastiketta kannattaa tiivistää pitkään ja huolella. Tilkka kermaa kruunaa sen👍🏿
  • JK
    5 vuotta sitten
    HUippu lihaa.
  • Roope K.
    6 vuotta sitten
    Nämä potkat ei ole kyllä mitenkään laitettuna hyviä. Aina on jänteitä eikä edes liha hyvää vaikka saisikin tuntien hauduttelun jälkeen kypsäksi. Samaan hintaan saa paistia niin laitan sitä enemmin. Tämä on kokkien huhaata kuten karekin. Maksavat saman kun kunnon paistit niin kannattaako näitä surkeimpia ruhon osia edes valmistaa ja ohjeita jaella.
  • joki
    7 vuotta sitten
    Neljä tuntia on liian lyhyt aika kypsentää potkia. Tässä ajassa liha ei vielä irtoa luista. Varautuisin tuplaamaan kypsennysajan, liikaahan näitä ei voi kypsentää.
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Suvi, valikoima voi vaihdella kaupoittain, joten kannattaa tiedustella tilannetta suoraan omasta K-Citymarketista. Kauppaan voit myös esittää toiveen karitsanpotkien tilaamisesta.
  • Suvi
    8 vuotta sitten
    Saako Cittarista karitsan potkia?
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Mummi, kiva kuulla, että karitsanpotkat ovat maistuneet. :)
  • mummi
    8 vuotta sitten
    Suussa sulavaa, aivan kuin ruokamuisto Kreikasta :-* Punaviiniä puolet vähemmän niin ei tule niin hapanta (eihän parasta laatua raaski pataan kaataa) ja puolet selleristä voi korvata porkkanalla ja lisäksi bataattia.