• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rosmariinilammas

Herkullisesti marinoitu rosmariinilammas ja papulisäke ovat maukkaita ja raikkaita tarjottava esimerkiksi pääsiäisaterialla.
Rosmariinilammas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 555 kcal / annos (300g)

Ainekset

6 annosta
    • n. 1kglampaan ulkofileetä
    • 6kplpuisia varrastikkuja

Marinadi

    • 1dlöljyä
    • 1/2sitruunan mehu + raastettu kuori
    • 2-3oksaatuoretta rosmariinia tai 1 rkl kuivattua
    • 2tlrouhittua mustapippuria
    • 3-4valkosipulinkynttä

Paistamiseen

    • öljyä tai juoksevaa margariinia

Kypsien vartaiden pinnalle

    • n. 1/2tlsuolaa
    • valkosipulivoita tai -tuorejuustoa

Papulisäke

    • 1keltainen paprika
    • 1nippu (n. 100 g)kevätsipulia
    • 100g(1 1/2 dl )hillosipuleita
    • 1rklöljyä tai juoksevaa margariinia
    • yrttisuolaa ja pippuria
    • 1rkljuoksevaa hunajaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Anna pakastettujen lampaan ulkofileiden sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Leikkaa sulaneet ulkofileet runsaan 150 gramman painoisiksi annospaloiksi (noin 6 kpl) ja lado lihapalat kaksinkertaiseen muovipussiin.
  2. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihapalojen joukkoon. Painele ilma pois pussista ja sulje pussi tiiviisti. Kääntele pussia niin, että marinadi ympäröi lihapalat joka puolelta. Anna marinoitua kylmässä yön yli. Kääntele pussia muutaman kerran maustumisen aikana. Ota liha jääkaapista noin tuntia ennen kypsentämistä.
  3. Työnnä lyhyet (10-15 cm) varrastikut marinoituihin fileepaloihin niin, että jokaiseen tikkuun tulee yksi annos. Katkaise tikut, jos ne ovat liian pitkiä, sillä fileepalojen tikkuineen tulee mahtua pannulle. Paista fileepalat pihvien tapaan pannussa tai parilassa noin 10 minuuttia käännellen niitä välillä kummaltakin puolelta. Paistoaikaan vaikuttaa ulkofileiden paksuus. Fileet saavat jäädä keskeltä vaaleanpunaisiksi.
  4. Ripottele kypsien lammaspalojen pinnalle suolaa ja pane päälle valkosipulivoinokare, kun nostat ne tarjolle papulisäkkeen kanssa.
  5. Valmista papulisäke ennen kuin paistat lihat. Puhdista tuoreet pavut ja keitä pavut paistokasarissa kypsiksi. Kaada vesi pois ja sekoita papujen joukkoon tilkka öljyä tai juoksevaa margariinia.
  6. Lisää paistokasariin suikaloitu paprika ja paloiteltu kevätsipuli. Mausta valutetuilla, halkaistuilla hillosipuleilla, hunajalla sekä ripauksella yrttisuolaa ja pippuria. Tarjoa rosmariinilammas papulisäkkeen, mustaherukka- tai minttuhyytelön ja tomaattisen perunavuoan kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 555 kcal2 310 kJ
  • Proteiinia38,1 g
  • Hiilihydraatteja12,3 g
  • Rasvaa38,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1