• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Teriyakilohi ja grillikasvikset

Teriyakilohi ja grillikasvikset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 89,3 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1(625 g)Pirkka kirjolohifilee (sis. suolaa 1 %)
    • 3/4dlPirkka teriyakikastiketta
    • 2rkllimetin- tai sitruunanmehua

Grillikasvikset

    • 1(300 g)kesäkurpitsa
    • 1punainen paprika
    • 1keltainen paprika
    • 1pkt(400 g)Pirkka kypsiä maissintähkiä
    • öljyä
    • Pirkka grillaus- ja yleismaustesuolaa myllystä

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa lohi annospaloiksi. Sekoita teriyakikastike ja limetin- tai sitruunanmehu keskenään. Kaada seos laakean vuoan pohjalle. Nosta kalapalat vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Käännä kaloja pari kertaa marinoitumisen aikana.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa paprikat pitkittäin reiluiksi viipaleiksi. Puolita maissit.
  3. Grillaa, pariloi tai paista muurinpohjapannulla öljyssä pyöräytetyjä vihanneksia 5-10 minuuttia, välillä käännellen. Rouhi päälle grillausmaustetta.
  4. Kuivaa kalojen pinta ja voitele ne öljyllä. Pariloi, grillaa tai paista kaloja ensin lihapuolelta 3-5 minuuttia riippuen kalapalojen paksuudesta. Käännä ja kypsennä vielä nahkapuolelta noin 5 minuuttia. Voit kypsentää kalapalat myös uunissa. Nosta kalat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 89,3 kcal374 kJ
  • Proteiinia6,9 g
  • Hiilihydraatteja5,58 g
  • Rasvaa4,37 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4