Teriyakilohi ja grillikasvikset
Teriyakilohi maistuu herkulliselta grillikasvisten kanssa!
4 annostayli 60 min89,3 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1(625 g)Pirkka kirjolohifilee (sis. suolaa 1 %)
- 3/4dlteriyakikastiketta
- 2rkllimetin- tai sitruunanmehua
Grillikasvikset
- 1(300 g)kesäkurpitsa
- 1punainen paprika
- 1keltainen paprika
- 1pkt(400 g)Pirkka kypsiä maissintähkiä
- öljyä
- Pirkka grillaus- ja yleismaustesuolaa myllystä
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa lohi annospaloiksi. Sekoita teriyakikastike ja limetin- tai sitruunanmehu keskenään. Kaada seos laakean vuoan pohjalle. Nosta kalapalat vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Käännä kaloja pari kertaa marinoitumisen aikana.
- Leikkaa kesäkurpitsa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa paprikat pitkittäin reiluiksi viipaleiksi. Puolita maissit.
- Grillaa, pariloi tai paista muurinpohjapannulla öljyssä pyöräytetyjä vihanneksia 5-10 minuuttia, välillä käännellen. Rouhi päälle grillausmaustetta.
- Kuivaa kalojen pinta ja voitele ne öljyllä. Pariloi, grillaa tai paista kaloja ensin lihapuolelta 3-5 minuuttia riippuen kalapalojen paksuudesta. Käännä ja kypsennä vielä nahkapuolelta noin 5 minuuttia. Voit kypsentää kalapalat myös uunissa. Nosta kalat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 89,3 kcal374 kJ
- Proteiinia 6,9 g
- Hiilihydraatteja5,58 g
- Rasvaa4,37 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi