Karitsa-souvlaki
Kreikkalaiset lihavartaat, souvlakit valmistetaan yleensä karitsanlihasta. Lihapalojen joukkoon pujotetut punasipulit keventävät annosta.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 500gkaritsanvarraslihoja tai karitsanulkofileetä tai karitsanpaahtopaisteja
- 4punasipulia
Marinadi
- 1 1/2dlöljyä
- 1dlsitruunanmehua
- 1valkosipulinkynsi
- 1tljuustokuminaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2dlminttua hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Siisti lihoista tarvittaessa kalvot ja rasvat pois. Paloittele lihat tarvittaessa noin 4 x 4 cm kokoisiin kuutioihin.
- Sekoita marinadin aineet kulhossa. Lisää joukkoon lihat. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti. Sekoita lihoja pari kertaa marinoitumisen aikana.
- Kuori ja lohko punasipulit. Pujota grillivartaisiin vuorotellen lihapaloja ja sipulilohkoja. Grillaa vartaita kuumassa grillissä ahkerasti käännellen noin 5 minuuttia, tai kunnes lihat ovat saaneet kauniin värin ja kypsyneet. Lampaanlihan voi halutessaan jättää sisältä punertavaksi.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Lampaan- tai karitsanliha on aina herkullista ja suosikkini lihojen joukossa.