• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Karitsa-souvlakiReseptin teki kumppani

Karitsa-souvlaki

Kreikkalaiset lihavartaat, souvlakit valmistetaan yleensä karitsanlihasta. Lihapalojen joukkoon pujotetut punasipulit keventävät annosta.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 500gkaritsanvarraslihoja tai karitsanulkofileetä tai karitsanpaahtopaisteja
    • 4punasipulia

Marinadi

    • 1 1/2dlöljyä
    • 1dlsitruunanmehua
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1tljuustokuminaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2dlminttua hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Siisti lihoista tarvittaessa kalvot ja rasvat pois. Paloittele lihat tarvittaessa noin 4 x 4 cm kokoisiin kuutioihin.
  2. Sekoita marinadin aineet kulhossa. Lisää joukkoon lihat. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti. Sekoita lihoja pari kertaa marinoitumisen aikana.
  3. Kuori ja lohko punasipulit. Pujota grillivartaisiin vuorotellen lihapaloja ja sipulilohkoja. Grillaa vartaita kuumassa grillissä ahkerasti käännellen noin 5 minuuttia, tai kunnes lihat ovat saaneet kauniin värin ja kypsyneet. Lampaanlihan voi halutessaan jättää sisältä punertavaksi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua