• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lampaanfileevartaat ja lämmin papusalaatti

Lampaanfileevartaat ja lämmin papusalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 4 annosta
  • yli 60 min
  • 430 kcal / annos (375g)

Ainekset

n. 4 annosta
    • 1pkt(n. 550 g)lampaan ulkofileitä (pakaste)
    • suolaa
    • mustapippuria

Lisäksi

    • 6varrastikkua

Marinadi

Lämmin papusalaatti

Vadille

    • 1ruukkujääsalaattia
    • 50gvillirucolaa
    • sitruunanlohkoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata lampaan ulkofileet jääkaapissa. Leikkaa sulaneet lihat puoliksi (noin 6 kpl) ja lado palat muovipussiin. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihapalojen joukkoon. Sulje pussi tiiviisti. Anna marinoitua kylmässä yön yli. Kääntele pussia pari kertaa maustumisen aikana. Ota lihat jääkaapista noin tunti ennen kypsentämistä. Pane vartaat kylmään veteen.
  2. Halkaise kesäkurpitsa ja poista siemenet lusikalla kovertaen. Viipaloi kesäkurpitsa ja kuorittu punasipuli. Suikaloi paprika. Kiehauta pavut paistokasarissa oliiviöljyssä. Lisää joukkoon sipuli, paprika ja kesäkurpitsa. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla, hunajalla, mustapippurilla ja suolalla.
  3. Työnnä vartaat fileepaloihin. Paista lihat pannussa tai parilassa noin 8 minuuttia välillä kääntäen. Lihat saavat jäädä keskeltä vaaleanpunaisiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Revi jääsalaatti ja rucolanlehdet tarjoiluvadille. Kaada päälle lämmin papusalaatti. Nosta vadille myös vartaat. Koristele sitruunanlohkoilla.

Ravintosisältö perannos 375g100 g

  • 430 kcal1 800 kJ
  • Proteiinia25 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa31 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille