Lampaanfileevartaat ja lämmin papusalaatti
Lammasvartaiden kanssa maistuu papusalaatti.
n. 4 annostayli 60 min430 kcal / annos (375g)
Ainekset
n. 4 annosta
- 1pkt(n. 550 g)lampaan ulkofileitä (pakaste)
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- 6varrastikkua
Marinadi
- 1/4dlsitruunanmehua
- 1/2rklsitruunankuorisuikaleita
- 3valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1tltuoretta rosmariinia hienonnettuna
Lämmin papusalaatti
- 1pieni (300 g)kesäkurpitsa
- 1punasipuli
- 1keltainen paprika
- 3rklsitruunanmehua
- 1rklhunajaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/4tlsuolaa
Vadille
- 1ruukkujääsalaattia
- 50gvillirucolaa
- sitruunanlohkoja
Valmistus
yli 60 min- Sulata lampaan ulkofileet jääkaapissa. Leikkaa sulaneet lihat puoliksi (noin 6 kpl) ja lado palat muovipussiin. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihapalojen joukkoon. Sulje pussi tiiviisti. Anna marinoitua kylmässä yön yli. Kääntele pussia pari kertaa maustumisen aikana. Ota lihat jääkaapista noin tunti ennen kypsentämistä. Pane vartaat kylmään veteen.
- Halkaise kesäkurpitsa ja poista siemenet lusikalla kovertaen. Viipaloi kesäkurpitsa ja kuorittu punasipuli. Suikaloi paprika. Kiehauta pavut paistokasarissa oliiviöljyssä. Lisää joukkoon sipuli, paprika ja kesäkurpitsa. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla, hunajalla, mustapippurilla ja suolalla.
- Työnnä vartaat fileepaloihin. Paista lihat pannussa tai parilassa noin 8 minuuttia välillä kääntäen. Lihat saavat jäädä keskeltä vaaleanpunaisiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Revi jääsalaatti ja rucolanlehdet tarjoiluvadille. Kaada päälle lämmin papusalaatti. Nosta vadille myös vartaat. Koristele sitruunanlohkoilla.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 375g100 g
- 430 kcal1 800 kJ
- Proteiinia 25 g
- Hiilihydraatteja15 g
- Rasvaa31 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi