Kirjolohivartaat ja kurkkukastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirjolohivartaat ja kurkkukastike

Kurkusta, kapriksista ja kermaviilistä syntyy raikas kastike sitruunaisille kalavartaille, jotka on helppo valmistaa joko grillaamalla tai uunissa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 180 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1(625 g)Pirkka kirjolohifilee (1 % suolaa)
    • 1sitruuna
    • n. 8kplpieniä varrastikkuja

Marinadi

    • 1dlöljyä
    • 1sitruunan mehu
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1/2tlsitruunapippuria

Kastike

    • 1/2(n. 200 g)kurkkua
    • 1rklsinappia
    • 1rklPirkka makeaa chilikastiketta
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
    • 1-2rklkapriksia
    • ripaussuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista kirjolohifileestä nahka. Leikkaa filee tasakokoisiksi, paloiksi (noin 3 cm x 3 cm)ja pane palat kaksinkertaiseen muovipussiin.
  2. Sekoita marinadin ainekset ja kaada kirjolohipalojen päälle. Kun marinoit muovipussissa, voit käännellä kalapaloja helposti marinoitumisen aikana. Silloin ne maustuvat tasaisesti. Anna kalapalojen marinoitua jääkaapissa 2-3 tuntia.
  3. Pese sitruuna, halkaise ja leikkaa paksuhkoiksi viipaleiksi. Pujota sitruunaviipaleet ja maustuneet kalapalat vuorotellen vartaaseen. (Jos käytät puisia tikkuja, niin liota tikkuja kylmässä vedessä, etteivät ne pala.) Voitele vartaat vielä marinadilla.
  4. Pariloi vartaat pannussa tai kypsennä ne uunissa 200-asteessa noin 10-15 minuuttia. Jos grillaat vartaat, niin grillaa melko lähellä hiillosta tai uunin grillivastuksia välillä käännellen.
  5. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Mausta kermaviili ja sekoita joukkoon kurkkukuutiot, kaprikset sekä hienonnetut maustevihannekset. Anna kastikkeen maustua kylmässä ennen tarjoilua. Tarjoa kirjolohivartaat keitettyjen, uusien perunoiden ja kurkkukastikkeen kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 180 kcal751 kJ
  • Proteiinia9,51 g
  • Hiilihydraatteja1,87 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    28,99/kg
  • Sitruuna kg
    0,47/kpl2,49/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    0,58/kpl3,49/kg
  • Eskimo grillitikku 25 cm n. 100 kpl
    1,25/kpl0,01/kpl
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • K-Menu rapsiöljy 1l
    1,50/kpl
  • Pirkka tillinippu 50g
    1,59/kpl31,80/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    1,19/kpl
  • Pirkka Luomu suomalainen tilli ruukussa
    2,19/kpl36,50/kg
  • Pirkka sitruunapippuri 40g mausteseos
    0,59/kpl14,75/kg
  • Pirkka sitruunapippurimyllyn täyttöpussi 120g
    2,09/kpl17,42/kg
  • Pirkka sitruunapippurimylly 150g
    3,99/kpl26,60/kg
  • Pirkka kevyt kermaviili vähälaktoosinen 200g
    0,47/kpl2,35/kg
  • Kurkku Suomi
    0,59/kpl1,69/kg
  • Pirkka luomu suomalainen pikkukurkku 150g 1lk
    1,99/kpl13,27/kg
  • Pirkka sinappi mieto 125g
    0,79/kpl6,32/kg
  • Pirkka Dijon -sinappi 210g
    1,89/kpl9,00/kg
  • Pirkka sinappi makea 300g
    2,25/kpl7,50/kg
  • Pirkka makea chilikastike 700ml
    2,45/kpl3,50/l
  • Pirkka makea chilikastike 200ml
    1,49/kpl7,45/l
  • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    1,49/kpl
  • Pirkka kapris 50/35g
    0,99/kpl28,29/kg
  • Royal kapris 105/65 g
    2,09/kpl32,15/kg
  • Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35g
    0,99/kpl28,29/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Himalajan karkea kristallisuola 500g
    4,15/kpl8,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille