Grillattu lohimedaljonki ja valkoviini-salottisipulivoi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 700 g | lohifileetä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
Soseutettu ja paistettu kyssäkaali | |
---|---|
5 (1,5 kg) | keskikokoista kyssäkaalia tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1 dl | lehtipersiljaa hienonnettuna tai |
1 rkl | voita tai |
8 dl | vettä tai |
1 | kasvisannosfondi tai |
1 dl | tai |
2 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 rkl | öljyä tai |
Valkoviini-salottisipulivoi | |
125 g | huoneenlämpöistä voita tai |
1/2 (25 g) | pieni salottisipuli tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 dl | valkoviiniä tai |
2 rkl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | valkopippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 444 kJ / 346 kcal |
Rasva | 26,1 g |
josta tyydyttynyttä | 11,6 g |
Hiilihydraatit | 8,7 g |
josta sokereita | 7,9 g |
Proteiini | 15,7 g |
Suola | 1,9 g |
Valmistus
Valmista maustevoi. Ota voi huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Kuullota kuorittu ja hienonnettu salottisipuli pannulla öljyssä keskilämmöllä. Lisää viini ja kerma, anna kiehua, kunnes ne ovat lähes kokonaan haihtuneet. Nosta pannu sivuun ja lisää voita pieninä nokareina pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita, kunnes voi on sulaa.
Kaada voiseos leivinpaperin keskelle. Vedä leivinpaperin yläreuna voin yli itseäsi kohti (voi jää paperin sisään). Pidä alemman paperin reunasta kiinni. Aseta lasta tai iso viivoitin voita vasten päällimmäiselle paperille. Työnnä lastaa itsestäsi poispäin, jolloin voista muodostuu tasainen tanko. Kääri paperi rullalle. Sulje paperin päät tiukasti. Anna kovettua pakastimessa.
Kuori kyssäkaalit ja sipuli. Hienonna persilja. Leikkaa 4 kyssäkaalia ja sipuli lohkoiksi. Suikaloi loppu kyssäkaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai veitsellä ja leikkaa kaalisiivut vielä ohuemmiksi suikaleiksi.
Kuumenna kattilassa voi ja kuullota siinä kyssäkaali- ja sipulilohkot. Lisää vesi ja kasvisannosfondi. Keitä pehmeiksi ilman kantta eli vähintään 30 minuuttia. Soseuta seos ensin sauvasekoittimella. Painele sose siivilän läpi takaisin kattilaan. Lisää soseen joukkoon hienonnettu persilja, kuohukerma, 1 tl sitruunankuorta, 3/4 tl suolaa ja mustapippuria. Kiehauta ja pidä lämpimänä.
Kuullota öljyssä kyssäkaalisuikaleet. Lisää 1/4 tl suolaa, 1/4 tl sitruunankuorta ja sitruunanmehu. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä.
Leikkaa lohifilee noin 4 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Taita palat medaljongeiksi leikkaamalla viilto jokaisen palan keskelle nahkaan asti. Taita viipaleet auki siten, että nahka jää alapuolelle. Paista medaljongit kuumalla öljytyllä parilalla grillissä molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja kypsiksi noin 2 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa lohimedaljongit maustevoin ja kyssäkaalisoseen ja -suikaleiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Järvikylä Lehtipersilja rasia 20gHinta 2,49/kpl
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dlHinta 1,19/kpl5,95/l
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Pirkka valkopippuri 20g jauhettuHinta 0,99/kpl49,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Kyssäkaali SuomiHinta n. 1,40/kpl3,49/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIHinta 1,89/kpl
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Maggi Kasvisfondi 160g Pastöroitu kasvisliemi.Hinta 3,15/kpl19,69/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka Kasvisfondi 180mlPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl15,28/lIlman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
- Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositonHinta 1,55/kpl7,75/l
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dlHinta 2,95/kpl5,90/l
- Sitruuna luomuHinta n. 1,44/kpl8,49/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,89/kpl5,40/kg
- Santa Maria Valkopippuri jauhettu, pussi 22gHinta 2,09/kpl95,00/kg
- Meira Valkopippuri 31g jauh pssHinta 1,75/kpl56,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min2,7(22 arviota)
- yli 60 min4,0(37 arviota)
- yli 60 min4,2(11 arviota)
- 30 - 60 min3,5(37 arviota)
- yli 60 min3,8(23 arviota)
- yli 60 min3,8(495 arviota)
- yli 60 min3,9(8 arviota)
- yli 60 min3,7(6 arviota)