Grillattu lohimedaljonki ja valkoviini-salottisipulivoiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Grillattu lohimedaljonki ja valkoviini-salottisipulivoi

Lohimedaljongit valmistuvat grillissä nopeasti. Tarjoa medaljongit maustevoin ja kyssäkaalisoseen ja -suikaleiden kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 700 glohifileetä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Soseutettu ja paistettu kyssäkaali

    • 5(1,5 kg)keskikokoista kyssäkaalia
    • 1(100 g)sipuli
    • 1dllehtipersiljaa hienonnettuna
    • 1rklvoita
    • 8dlvettä
    • 1kasvisannosfondi
    • 1dlPirkka laktoositonta kuohukermaa
    • 2tlsitruunankuorta raastettuna
    • 1tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1/2rklöljyä

Valkoviini-salottisipulivoi

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista maustevoi. Ota voi huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Kuullota kuorittu ja hienonnettu salottisipuli pannulla öljyssä keskilämmöllä. Lisää viini ja kerma, anna kiehua, kunnes ne ovat lähes kokonaan haihtuneet. Nosta pannu sivuun ja lisää voita pieninä nokareina pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita, kunnes voi on sulaa.
  2. Kaada voiseos leivinpaperin keskelle. Vedä leivinpaperin yläreuna voin yli itseäsi kohti (voi jää paperin sisään). Pidä alemman paperin reunasta kiinni. Aseta lasta tai iso viivoitin voita vasten päällimmäiselle paperille. Työnnä lastaa itsestäsi poispäin, jolloin voista muodostuu tasainen tanko. Kääri paperi rullalle. Sulje paperin päät tiukasti. Anna kovettua pakastimessa.
  3. Kuori kyssäkaalit ja sipuli. Hienonna persilja. Leikkaa 4 kyssäkaalia ja sipuli lohkoiksi. Suikaloi loppu kyssäkaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai veitsellä ja leikkaa kaalisiivut vielä ohuemmiksi suikaleiksi.
  4. Kuumenna kattilassa voi ja kuullota siinä kyssäkaali- ja sipulilohkot. Lisää vesi ja kasvisannosfondi. Keitä pehmeiksi ilman kantta eli vähintään 30 minuuttia. Soseuta seos ensin sauvasekoittimella. Painele sose siivilän läpi takaisin kattilaan. Lisää soseen joukkoon hienonnettu persilja, kuohukerma, 1 tl sitruunankuorta, 3/4 tl suolaa ja mustapippuria. Kiehauta ja pidä lämpimänä.
  5. Kuullota öljyssä kyssäkaalisuikaleet. Lisää 1/4 tl suolaa, 1/4 tl sitruunankuorta ja sitruunanmehu. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä.
  6. Leikkaa lohifilee noin 4 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Taita palat medaljongeiksi leikkaamalla viilto jokaisen palan keskelle nahkaan asti. Taita viipaleet auki siten, että nahka jää alapuolelle. Paista medaljongit kuumalla öljytyllä parilalla grillissä molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja kypsiksi noin 2 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Tarjoa lohimedaljongit maustevoin ja kyssäkaalisoseen ja -suikaleiden kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua