Grillattu lohimedaljonki ja valkoviini-salottisipulivoi Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Grillattu lohimedaljonki ja valkoviini-salottisipulivoi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Lohimedaljongit valmistuvat grillissä nopeasti. Tarjoa medaljongit maustevoin ja kyssäkaalisoseen ja -suikaleiden kanssa.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 700 g
 
lohifileetä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai

Soseutettu ja paistettu kyssäkaali

5 (1,5 kg)
 
keskikokoista kyssäkaalia
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
1 dl
 
lehtipersiljaa hienonnettuna
tai
1 rkl
 
voita
tai
8 dl
 
vettä
tai
1
 
kasvisannosfondi
tai
1 dl
 
tai
2 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1/2 rkl
 
öljyä
tai

Valkoviini-salottisipulivoi

125 g
 
huoneenlämpöistä voita
tai
1/2 (25 g)
 
pieni salottisipuli
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1 dl
 
valkoviiniä
tai
2 rkl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
valkopippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 444 kJ / 346 kcal
Rasva
26,1 g
josta tyydyttynyttä
11,6 g
Hiilihydraatit
8,7 g
josta sokereita
7,9 g
Proteiini
15,7 g
Suola
1,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Valmista maustevoi. Ota voi huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Kuullota kuorittu ja hienonnettu salottisipuli pannulla öljyssä keskilämmöllä. Lisää viini ja kerma, anna kiehua, kunnes ne ovat lähes kokonaan haihtuneet. Nosta pannu sivuun ja lisää voita pieninä nokareina pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita, kunnes voi on sulaa.

Kaada voiseos leivinpaperin keskelle. Vedä leivinpaperin yläreuna voin yli itseäsi kohti (voi jää paperin sisään). Pidä alemman paperin reunasta kiinni. Aseta lasta tai iso viivoitin voita vasten päällimmäiselle paperille. Työnnä lastaa itsestäsi poispäin, jolloin voista muodostuu tasainen tanko. Kääri paperi rullalle. Sulje paperin päät tiukasti. Anna kovettua pakastimessa.

Kuori kyssäkaalit ja sipuli. Hienonna persilja. Leikkaa 4 kyssäkaalia ja sipuli lohkoiksi. Suikaloi loppu kyssäkaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai veitsellä ja leikkaa kaalisiivut vielä ohuemmiksi suikaleiksi.

Kuumenna kattilassa voi ja kuullota siinä kyssäkaali- ja sipulilohkot. Lisää vesi ja kasvisannosfondi. Keitä pehmeiksi ilman kantta eli vähintään 30 minuuttia. Soseuta seos ensin sauvasekoittimella. Painele sose siivilän läpi takaisin kattilaan. Lisää soseen joukkoon hienonnettu persilja, kuohukerma, 1 tl sitruunankuorta, 3/4 tl suolaa ja mustapippuria. Kiehauta ja pidä lämpimänä.

Kuullota öljyssä kyssäkaalisuikaleet. Lisää 1/4 tl suolaa, 1/4 tl sitruunankuorta ja sitruunanmehu. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä.

Leikkaa lohifilee noin 4 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Taita palat medaljongeiksi leikkaamalla viilto jokaisen palan keskelle nahkaan asti. Taita viipaleet auki siten, että nahka jää alapuolelle. Paista medaljongit kuumalla öljytyllä parilalla grillissä molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja kypsiksi noin 2 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa lohimedaljongit maustevoin ja kyssäkaalisoseen ja -suikaleiden kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Järvikylä Lehtipersilja rasia 20g
    Hinta 2,49/kpl
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 g
    Hinta 1,89/kpl
    16,88/kg
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Hinta 1,19/kpl
    5,95/l
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Pirkka valkopippuri 20g jauhettu
    Hinta 0,99/kpl
    49,50/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Kyssäkaali Suomi
    Hinta n. 1,40/kpl
    3,49/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,89/kpl
    2,54/kg
  • Järvikylä lehtipersilja rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Maggi Kasvisfondi 160g Pastöroitu kasvisliemi.
    Hinta 3,15/kpl
    19,69/kg
  • Plussa-etu −11 %
    Pirkka Kasvisfondi 180ml
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,50/2 kpl
    15,28/l
    Ilman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
  • Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositon
    Hinta 1,55/kpl
    7,75/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/l
  • Sitruuna luomu
    Hinta n. 1,44/kpl
    8,49/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Salottisipuli suomalainen
    Hinta n. 0,27/kpl
    5,49/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    5,40/kg
  • Santa Maria Valkopippuri jauhettu, pussi 22g
    Hinta 2,09/kpl
    95,00/kg
  • Meira Valkopippuri 31g jauh pss
    Hinta 1,75/kpl
    56,45/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,1 (20 arviota)