K-Ruoka sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Grillattu lohimedaljonki ja valkoviini-salottisipulivoiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Grillattu lohimedaljonki ja valkoviini-salottisipulivoi

Lohimedaljongit valmistuvat grillissä nopeasti. Tarjoa medaljongit maustevoin ja kyssäkaalisoseen ja -suikaleiden kanssa.

Ainekset

4 annosta
    • n. 700 glohifileetä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Soseutettu ja paistettu kyssäkaali

    • 5(1,5 kg)keskikokoista kyssäkaalia
    • 1(100 g)sipuli
    • 1dllehtipersiljaa hienonnettuna
    • 1rklvoita
    • 8dlvettä
    • 1kasvisannosfondi
    • 2tlsitruunankuorta raastettuna
    • 1tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1/2rklöljyä

Valkoviini-salottisipulivoi

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista maustevoi. Ota voi huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Kuullota kuorittu ja hienonnettu salottisipuli pannulla öljyssä keskilämmöllä. Lisää viini ja kerma, anna kiehua, kunnes ne ovat lähes kokonaan haihtuneet. Nosta pannu sivuun ja lisää voita pieninä nokareina pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita, kunnes voi on sulaa.
  2. Kaada voiseos leivinpaperin keskelle. Vedä leivinpaperin yläreuna voin yli itseäsi kohti (voi jää paperin sisään). Pidä alemman paperin reunasta kiinni. Aseta lasta tai iso viivoitin voita vasten päällimmäiselle paperille. Työnnä lastaa itsestäsi poispäin, jolloin voista muodostuu tasainen tanko. Kääri paperi rullalle. Sulje paperin päät tiukasti. Anna kovettua pakastimessa.
  3. Kuori kyssäkaalit ja sipuli. Hienonna persilja. Leikkaa 4 kyssäkaalia ja sipuli lohkoiksi. Suikaloi loppu kyssäkaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai veitsellä ja leikkaa kaalisiivut vielä ohuemmiksi suikaleiksi.
  4. Kuumenna kattilassa voi ja kuullota siinä kyssäkaali- ja sipulilohkot. Lisää vesi ja kasvisannosfondi. Keitä pehmeiksi ilman kantta eli vähintään 30 minuuttia. Soseuta seos ensin sauvasekoittimella. Painele sose siivilän läpi takaisin kattilaan. Lisää soseen joukkoon hienonnettu persilja, kuohukerma, 1 tl sitruunankuorta, 3/4 tl suolaa ja mustapippuria. Kiehauta ja pidä lämpimänä.
  5. Kuullota öljyssä kyssäkaalisuikaleet. Lisää 1/4 tl suolaa, 1/4 tl sitruunankuorta ja sitruunanmehu. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä.
  6. Leikkaa lohifilee noin 4 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Taita palat medaljongeiksi leikkaamalla viilto jokaisen palan keskelle nahkaan asti. Taita viipaleet auki siten, että nahka jää alapuolelle. Paista medaljongit kuumalla öljytyllä parilalla grillissä molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja kypsiksi noin 2 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Tarjoa lohimedaljongit maustevoin ja kyssäkaalisoseen ja -suikaleiden kanssa.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    29,99/kg
  • Tuore gourmet lohifile, Norja, VILJELTY (säilyvyys seuraavaan päivään)
    Tuore gourmet lohifile, Norja, VILJELTY (säilyvyys seuraavaan päivään)
    39,99/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka mustapippuri 15 g rouhittu
    Pirkka mustapippuri 15 g rouhittu
    0,49/kpl
    32,67/kg
  • Pirkka Luomu mustapippuri 34g rouhittu
    Pirkka Luomu mustapippuri 34g rouhittu
    2,55/kpl
    75,00/kg
  • Meira mustapippuri rouhittu 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri rouhittu 27g pussi mauste
    0,99/kpl
    36,67/kg
  • Kyssäkaali ulkomainen
    Kyssäkaali ulkomainen
    1,56/kpl
    3,89/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,15/kpl
    1,49/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Salottisipuli suomalainen
    0,25/kpl
    4,95/kg
  • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    1,69/kpl
    1,69/kg
  • Järvikylä lehtipersilja rkk FI
    Järvikylä lehtipersilja rkk FI
    1,89/kpl
  • Vihreäkeiju Lehtipersilja Suomi
    Vihreäkeiju Lehtipersilja Suomi
    1,49/kpl
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,29/kpl
    6,58/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl
    9,98/kg
  • Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 g
    Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 g
    1,55/kpl
    13,84/kg
  • Knorr FOND DU CHEF Kasvisannosfondi 8 x 28 g
    Knorr FOND DU CHEF Kasvisannosfondi 8 x 28 g
    4,002 kpl
    2,49/kpl
    11,12/kg
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    0,99/kpl
    4,95/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,39/kpl
    4,78/l
  • Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    3,09/kpl
    9,36/l
  • Pirkka sitruuna
    Pirkka sitruuna
    0,55/kpl
    2,89/kg
  • Pirkka sitruuna luomu
    Pirkka sitruuna luomu
    0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,99/kpl
    4,43/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    3,45/kpl
    6,90/l
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    1,89/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka valkopippuri 20g jauhettu
    Pirkka valkopippuri 20g jauhettu
    0,79/kpl
    39,50/kg
  • Meira Valkopippuri 31g jauh pss
    Meira Valkopippuri 31g jauh pss
    1,45/kpl
    46,77/kg
  • Meira Valkopippuri 38g jauh tlk
    Meira Valkopippuri 38g jauh tlk
    2,69/kpl
    70,79/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille18 arvostelua