Valkoviini-salottisipulivoi
Valkoviini-salottisipulivoi maistuu esimerkiksi grillattujen lohimedaljonkien kanssa.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 125ghuoneenlämpöistä voita
- 1/2(25 g)pieni salottisipuli
- 1rklöljyä
- 1dlvalkoviiniä
- 1/4tlsuolaa
- 1/4tlvalkopippuria
Valmistus
yli 60 min- Ota voi huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta.
- Kuullota kuorittu ja hienonnettu salottisipuli pannulla öljyssä keskilämmöllä. Lisää viini ja kerma, anna kiehua, kunnes ne ovat lähes kokonaan haihtuneet. Nosta pannu sivuun ja lisää voita pieninä nokareina pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita, kunnes voi on sulaa.
- Kaada voiseos leivinpaperin keskelle. Vedä leivinpaperin yläreuna voin yli itseäsi kohti (voi jää paperin sisään). Pidä alemman paperin reunasta kiinni. Aseta lasta tai iso viivoitin voita vasten päällimmäiselle paperille. Työnnä lastaa itsestäsi poispäin, jolloin voista muodostuu tasainen tanko. Kääri paperi rullalle. Sulje paperin päät tiukasti. Anna kovettua pakastimessa.
- Tarjoa maustevoita esimerkiksi lohimedaljonkien kanssa.
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Niinpä. Mitäs jos annetaan vaan jähmettyä, vatkataan kuohkeaksi ja pursotetaan ruusukkeiksi?
No kyllä mahtaa olla taiteilua, että sulasta voista saa tangon.😀