Valkoviini-salottisipulivoi
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Valkoviini-salottisipulivoi maistuu esimerkiksi grillattujen lohimedaljonkien kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
125 g | huoneenlämpöistä voita tai |
1/2 (25 g) | pieni salottisipuli tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 dl | valkoviiniä tai |
2 rkl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | valkopippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 239 kJ / 536 kcal |
Rasva | 55,8 g |
josta tyydyttynyttä | 32,3 g |
Hiilihydraatit | 1,8 g |
josta sokereita | 1,8 g |
Proteiini | 1,2 g |
Suola | 1,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ota voi huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta.
Kuullota kuorittu ja hienonnettu salottisipuli pannulla öljyssä keskilämmöllä. Lisää viini ja kerma, anna kiehua, kunnes ne ovat lähes kokonaan haihtuneet. Nosta pannu sivuun ja lisää voita pieninä nokareina pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita, kunnes voi on sulaa.
Kaada voiseos leivinpaperin keskelle. Vedä leivinpaperin yläreuna voin yli itseäsi kohti (voi jää paperin sisään). Pidä alemman paperin reunasta kiinni. Aseta lasta tai iso viivoitin voita vasten päällimmäiselle paperille. Työnnä lastaa itsestäsi poispäin, jolloin voista muodostuu tasainen tanko. Kääri paperi rullalle. Sulje paperin päät tiukasti. Anna kovettua pakastimessa.
Tarjoa maustevoita esimerkiksi lohimedaljonkien kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dlHinta 1,19/kpl5,95/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka valkopippuri 20g jauhettuHinta 0,89/kpl44,50/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,89/kpl5,40/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositonHinta 1,55/kpl7,75/l
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dlHinta 2,95/kpl5,90/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria Valkopippuri jauhettu, pussi 22gHinta 2,09/kpl95,00/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Valkopippuri 31g jauh pssPlussa-kortillaEtuhinta 1,32/kpl42,58/kgIlman Plussa-korttia 1,65/kpl (53,23/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,1(20 arviota)
- 30 - 60 min5,0(2 arviota)
- 30 - 60 min4,2(209 arviota)
- 30 - 60 min4,3(24 arviota)
- yli 60 min4,3(97 arviota)
- alle 30 min3,4(18 arviota)
- 30 - 60 min3,3(76 arviota)
- 30 - 60 min4,0(48 arviota)
Arvostele resepti
ka. 2,7 (23 arviota)
- Annemarina5 vuotta sittenNiinpä. Mitäs jos annetaan vaan jähmettyä, vatkataan kuohkeaksi ja pursotetaan ruusukkeiksi?
- kokkienkokki5 vuotta sittenNo kyllä mahtaa olla taiteilua, että sulasta voista saa tangon.😀