Savustettu siika tuorejuustotäytteellä Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Savustettu siika tuorejuustotäytteellä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Takuumehevää savukalaa saat, kun täytät siikafileet tuorejuustolla. Tarjoa savustettu siika paprika-nektariinikastikkeen kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 700 g
 
ruodotonta siikafileetä
tai
n. 2 rkl
 
karkeaa merisuolaa
tai
1/2 rs (à 180 g)
 
tai
1/2 ps (à 180 g)
 
Pirkka salaattisiemensekoitusta
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai

Kylmä paprika-nektariinikastike

2 (500 g)
 
isoa punaista paprikaa
tai
1 (200 g)
 
nektariini
tai
8
 
valkosipulinkynttä
tai
1/2 dl
 
valkoviinietikkaa
tai
1/2 dl
 
lehtipersiljaa hienonnettuna
tai
1 1/2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1/2 rkl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
valkopippuria
tai

Lisäksi

2–3 dl
 
savustuspurua (esim. leppä)
tai
2
 
sokeripalaa
tai

Ravintosisältö

Energia
736 kJ / 176 kcal
Rasva
8,9 g
josta tyydyttynyttä
2 g
Hiilihydraatit
5,5 g
josta sokereita
4,7 g
Proteiini
17,1 g
Suola
5,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Pyyhi fileiden pinta. Hiero pintaan karkeaa merisuolaa ja kääri kala leivinpaperiin tai folioon. Nosta jääkaappiin noin ½ tunniksi suolautumaan.

Ota kalat kylmästä. Pyyhi pinnasta ylimääräinen suola. Leikkaa fileet kahtia. Sivele lihan pintaan tuorejuustoa ja ripottele päälle siemeniä. Nosta fileet päällekkäin lihapinnat vastakkain ja halutessasi pistele kiinni hammastikuilla.

Levitä savustuspuruja tasaisesti savustuslaatikon pohjalle. Lisää purujen pinnalle 2 sokeripalaa. Niillä saat kalalle kauniin värin. Laita laatikon pohjalle lastujen päälle rasvapelti ja nosta kala laatikkoon ritilän päälle. Sulje kansi. Esilämmitä kaasugrilli 200 asteeseen ja nosta laatikko grilliin. Odota 5–10 minuuttia savun muodostumista.

Savusta siikaa miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia, kunnes se on mehevän kypsää. Kala on kypsää, kun nahka irtoaa helposti.

Valmista kastike. Paahda pestyt paprikat grillissä pehmeiksi, niin että niiden pintaan tulee mustia laikkuja. Nosta kuumat paprikat vahvaan muovipussiin 10 minuutiksi ja poista sitten paprikoista kuoret ja sisukset.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää monitoimikoneen kulhoon nektariinin palat ja kaikki muut ainekset. Soseuta tasaiseksi ja nosta viileään ennen tarjoilua. Tarjoa kastike kylmänä savustetun siian ja raikkaan salaatin tai uusien perunoiden kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Siikafilee suomustettu kg
    Hinta 49,99/kg
  • Pirkka tuorejuusto ruohosipuli 180g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
  • Plussa-etu
    Earth Control Salaattisekoitus 125g paahdettu
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,99/kpl
    23,92/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,09/kpl (24,72/kg)
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Nektariini
    Hinta n. 0,48/kpl
    3,69/kg
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    Hinta 2,89/kpl
    9,63/l
  • Järvikylä Lehtipersilja rasia 20g
    Hinta 2,49/kpl
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,76/kpl
    4,49/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Pirkka valkopippuri 20g jauhettu
    Hinta 0,99/kpl
    49,50/kg
  • Dansukker Mini Palasokeri 500g
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kg
  • Plussa-etu −18 %
    Jozo karkea merisuola 500g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,50/2 kpl
    4,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,75/kpl (5,50/kg)
  • Meira Merisuola 800g karkea
    Hinta 1,15/kpl
    1,44/kg
  • Plussa-etu