Savustettu siika tuorejuustotäytteellä
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Takuumehevää savukalaa saat, kun täytät siikafileet tuorejuustolla. Tarjoa savustettu siika paprika-nektariinikastikkeen kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- n. 700 g ruodotonta siikafileetä
- n. 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 1/2 rs (à 180 g) Pirkka ruohosipulituorejuustoa
- 1/2 ps (à 180 g) Pirkka salaattisiemensekoitusta
- 3/4 tl suolaa
Kylmä paprika-nektariinikastike
- 2 (500 g) isoa punaista paprikaa
- 1 (200 g) nektariini
- 8 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 1/2 rkl sitruunanmehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/2 rkl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
Lisäksi
- 2–3 dl savustuspurua (esim. leppä)
- 2 sokeripalaa
Ravintosisältö
- Energia736 kJ / 176 kcal
- Rasva8,9 g
- josta tyydyttynyttä2 g
- Hiilihydraatit5,5 g
- josta sokereita4,7 g
- Proteiini17,1 g
- Suola5,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Pyyhi fileiden pinta. Hiero pintaan karkeaa merisuolaa ja kääri kala leivinpaperiin tai folioon. Nosta jääkaappiin noin ½ tunniksi suolautumaan.
- Ota kalat kylmästä. Pyyhi pinnasta ylimääräinen suola. Leikkaa fileet kahtia. Sivele lihan pintaan tuorejuustoa ja ripottele päälle siemeniä. Nosta fileet päällekkäin lihapinnat vastakkain ja halutessasi pistele kiinni hammastikuilla.
- Levitä savustuspuruja tasaisesti savustuslaatikon pohjalle. Lisää purujen pinnalle 2 sokeripalaa. Niillä saat kalalle kauniin värin. Laita laatikon pohjalle lastujen päälle rasvapelti ja nosta kala laatikkoon ritilän päälle. Sulje kansi. Esilämmitä kaasugrilli 200 asteeseen ja nosta laatikko grilliin. Odota 5–10 minuuttia savun muodostumista.
- Savusta siikaa miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia, kunnes se on mehevän kypsää. Kala on kypsää, kun nahka irtoaa helposti.
- Valmista kastike. Paahda pestyt paprikat grillissä pehmeiksi, niin että niiden pintaan tulee mustia laikkuja. Nosta kuumat paprikat vahvaan muovipussiin 10 minuutiksi ja poista sitten paprikoista kuoret ja sisukset.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää monitoimikoneen kulhoon nektariinin palat ja kaikki muut ainekset. Soseuta tasaiseksi ja nosta viileään ennen tarjoilua. Tarjoa kastike kylmänä savustetun siian ja raikkaan salaatin tai uusien perunoiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,20/2 kpl8,89/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (9,94/kg)
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl23,92/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (25,20/kg)
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl19,93/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (21,00/kg)
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min2,6(10 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min4,1(43 arviota)
- yli 60 min4,1(27 arviota)
- 30 - 60 min3,9(299 arviota)
- yli 60 min3,1(30 arviota)
- 30 - 60 min2,9(7 arviota)
- alle 30 min
Arvostele resepti
ka. 3,2 (19 arviota)