• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Grillattu naudan ulkofileepihvi ja lämmin papusalaattiReseptin teki kumppani

Grillattu naudan ulkofileepihvi ja lämmin papusalaatti

Savupaprikajauhe antaa mukavan säväyksen grillipihviin. Tarjoa pihvi espanjalaisittain papusalaatin kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 600gnaudan ulkofileetä
    • 1tlöljyä
    • 1 1/2tlsuola
    • 1/2tlmustapippuria

Lämmin papusalaatti

    • 2tlk(380 g/230 g)Pirkka isoja valkoisia papuja
    • 1salottisipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1-2sellerinvartta
    • 1rklöljyä
    • 1dlvettä
    • 1/2dltomaattipyreetä
    • 1tlsavupaprikajauhetta
    • 2rklvalkoviinietikkaa
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista.
  2. Leikkaa liha pihveiksi. Öljyä pinnat kevyesti ja grillaa pihvejä kuumassa grillissä pari minuuttia molemmin puolin. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Kääri lihat kaksinkertaiseen folioon vetäytymään papusalaatin valmistamisen ajaksi.
  3. Huuhtele ja valuta pavut. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja viipaloi sellerinvarret. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja selleri. Kuullota sekoitellen muutama minuutti. Lisää pannulle vesi, tomaattipyree, savupaprikajauhe, viinietikka ja suola. Sekoita, kunnes pyree ja vesi ovat sekoittuneet. Lisää lopuksi pavut ja kääntele sekaisin varovasti, jotta pavut eivät hajoa. Kuumenna kiehumispisteeseen, jotta pavut lämpenevät.
  4. Tarjoa pihvien ja papusalaatin kanssa leipää.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua