Punaviinimarinoitu naudan ulkofileeReseptin teki kumppani

Punaviinimarinoitu naudan ulkofilee

Tarjoa naudan ulkofilee timjamilla ja rosmariinilla maustetun punaviinikastikkeen kanssa.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 1kgnaudan ulkofileetä

Marinadi

    • 3dlpunaviiniä
    • 1/2dlruokaöljyä
    • 1punasipuli hienonnettuna
    • 1-2valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 3rosmariinin oksaa hienonnettuna
    • 1tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria rouhittuna

Paistamiseen

    • 1rklvoita
    • 1rklruokaöljyä

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Pyyhi liha talouspaperilla. Leikkaa tarvittaessa kalvot ja rasva pois. Nosta liha muovipussiin. Sekoita marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi pussiin, sulje pussi ja kääntele, niin että marinadi levittäytyy tasaisesti lihaan. Nosta jääkaappiin marinoitumaan yön yli, tai vähintään pariksi tunniksi.
  2. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta. Valuta liha ja pyyhi kuivaksi. Kuumenna rasva pannulla lähes savuavaksi. Ruskista lihaan kauttaaltaan kaunis väri, ruskista myös päät.
  3. Nosta liha uunivuokaan ja työnnä keskelle lihaa paistolämpömittari. Kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes lämpömittari näyttää 57 astetta noin tunnin ajan. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia ennen leikkaamista.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 24 arvostelua