Punaviinimarinoitu naudan ulkofilee
Tarjoa naudan ulkofilee timjamilla ja rosmariinilla maustetun punaviinikastikkeen kanssa.
- 8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 1kgnaudan ulkofileetä
Marinadi
- 3dlpunaviiniä
- 1/2dlrypsiöljyä
- 1punasipuli hienonnettuna
- 1-2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3rosmariinin oksaa hienonnettuna
- 1tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
Paistamiseen
- 1rklvoita
- 1rklrypsiöljyä
Kastike
- n. 3dlpaistolientä
- n. 2dlvettä
- 1rosmariininoksa
- 2pari tuoretta timjaminoksaa
- 5mustapippuria
- (suolaa)
Valmistus
yli 60 min- Pyyhi liha talouspaperilla. Leikkaa tarvittaessa kalvot ja rasva pois. Nosta liha muovipussiin. Sekoita marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi pussiin, sulje pussi ja kääntele, niin että marinadi levittäytyy tasaisesti lihaan. Nosta jääkaappiin marinoitumaan yön yli, tai vähintään pariksi tunniksi.
- Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta. Valuta liha ja pyyhi kuivaksi. Kuumenna rasva pannulla lähes savuavaksi. Ruskista lihaan kauttaaltaan kaunis väri, ruskista myös päät.
- Nosta liha uunivuokaan ja työnnä keskelle lihaa paistolämpömittari. Kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes lämpömittari näyttää 57 astetta noin tunnin ajan. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia ennen leikkaamista.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi