Naudan sisäfileepihvit ja punaviinikastikeReseptin teki kumppani

Naudan sisäfileepihvit ja punaviinikastike

Naudan sisäfileepihvit punaviinikastikkeen kanssa on takuuherkullinen klassikkoruoka.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4(à n. 150 g)naudan sisäfileepihviä
    • 1rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Punaviinikastike

    • 2(150 g)porkkanaa
    • 1(80 g)palsternakka
    • 1/4(à 150 g)juuriselleriä
    • 2(80 g)salottisipulia
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklPirkka voita
    • 1/4tlsuolaa
    • 1tlvalko- tai omenaviinietikkaa
    • 5dlpunaviiniä
    • 1rosmariininoksa
    • 5dllihalientä tai
    • 5dlvettä ja 1 lihaliemikuutio
    • 1rklPirkka voita
    • (1/2-1 tlsokeria)
    • (1/2-1 rklmaissitärkkelystä)

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota lihat lämpenemään huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Kuori kastikkeen juurekset ja leikkaa isoiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori valkosipulinkynsi.
  3. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota kasviksia hetki sekoittaen. Lisää suola ja viinietikka. Anna kiehahtaa, kunnes viinietikka on haihtunut. Lisää punaviini ja anna seoksen kiehua, kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet, eli noin 15 min.
  4. Siivilöi liemi. Lisää lihaliemi (tai vesi ja liemikuutio) ja rosmariini. Anna kiehua hiljalleen lihojen valmistamisen ajan.
  5. Kuumenna voita ja öljyä pannulla, kunnes ne ovat ruskistuneet. Nosta 2 pihviä kerralla pannulle. Paista muutama minuutti per puoli, kunnes pinnat ovat saaneet kunnolla väriä. Ruskista paksuista pihveistä myös reunat. Nosta lihat folion päälle ja peittele, kunnes olet paistanut myös loput pihvit.
  6. Kääri kaikki neljä pihviä folioon ja työnnä paksuimman pihvin keskelle paistolämpömittari. Nosta lihat 120-asteiseen uuniin ja anna kypsyä, kunnes mittari näyttää 57 astetta. Ota kääre uunista ja anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia.
  7. Kun kastikkeesta on jäljellä noin puolet, poista rosmariininoksa ja siivilöi kastike tarvittaessa. Lisää voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Tarkista maku, ja lisää suolaa, mustapippuria tai sokeria tarvittaessa. Halutessasi voit suurustaa kastikkeen pieneen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua