Hyppää sisältöön
Osso bucco Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Osso bucco

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Osso bucco on perinteinen milanolainen ruokalaji. Naudan potka haudutetaan mureaksi ja meheväksi tomaattikastikkeessa.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
6 (1,2 kg)
 
pientä naudan potkaa (osso buccoa)
tai
2 rkl
 
vehnäjauhoja
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
3/4 tl
 
mustapippuria
tai
2 rkl
 
voita tai öljyä
tai
1
 
porkkana
tai
1
 
lehtisellerin varsi
tai
1
 
sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
2 dl
 
kuivaa valkoviiniä
tai
1 tlk (400 g)
 
tomaattimurskaa
tai
1 rkl
 
tai
1 rkl
 
vasikanfondia
tai
2 rkl
 
tuoretta salviaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
655 kJ / 156 kcal
Rasva
6,8 g
josta tyydyttynyttä
3,2 g
Hiilihydraatit
3,3 g
josta sokereita
2 g
Proteiini
17,5 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Sekoita vehnäjauhot, suola ja mustapippuri lautasella. Pyörittele naudan potkat seoksessa. Ruskista kevyesti rasvassa paistinpannulla. Nosta lihat pataan.
Kuori ja kuutioi porkkana. Kuutioi sellerin varret. Kuori ja hienonna sipulit.
Lisää kasvikset, valkoviini, tomaattimurska, tomaattipyree, vasikanfondi ja salvia pataan. Sekoita. Hauduta pataa 175-asteisessa uunissa vähintään 1 1/2 tuntia, tai kunnes liha on mureaa ja irtoaa luista. Tarjoa esimerkiksi sahramirisoton kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta