• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Osso bucco

Osso bucco on perinteinen milanolainen ruokalaji. Naudan potka haudutetaan mureaksi ja meheväksi tomaattikastikkeessa. Tämäkin resepti vain n. 3,35€/annos*.
Osso bucco
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 270 kcal / annos (250g)

Ainekset

6 annosta
    • 6(1,2 kg)pientä naudan potkaa (osso buccoa)
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 1/2tlsuolaa
    • 3/4tlmustapippuria
    • 2rklvoita tai öljyä
    • 1porkkana
    • 1lehtisellerin varsi
    • 1sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2dlkuivaa valkoviiniä
    • 1tlk(400 g)tomaattimurskaa
    • 1rklvasikanfondia
    • 2rkltuoretta salviaa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita vehnäjauhot, suola ja mustapippuri lautasella. Pyörittele naudan potkat seoksessa. Ruskista kevyesti rasvassa paistinpannulla. Nosta lihat pataan.
  2. Kuori ja kuutioi porkkana. Kuutioi sellerin varret. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Lisää kasvikset, valkoviini, tomaattimurska, tomaattipyree, vasikanfondi ja salvia pataan. Sekoita. Hauduta pataa 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Tarjoa esimerkiksi sahramirisoton kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia30 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10