Osso bucco
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Osso bucco on perinteinen milanolainen ruokalaji. Naudan potka haudutetaan mureaksi ja meheväksi tomaattikastikkeessa.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
6 (1,2 kg) | pientä naudan potkaa (osso buccoa) tai |
2 rkl | vehnäjauhoja tai |
1/2 tl | suolaa tai |
3/4 tl | mustapippuria tai |
2 rkl | voita tai öljyä tai |
1 | porkkana tai |
1 | lehtisellerin varsi tai |
1 | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 dl | kuivaa valkoviiniä tai |
1 tlk (400 g) | tomaattimurskaa tai |
1 rkl | tai |
1 rkl | vasikanfondia tai |
2 rkl | tuoretta salviaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 655 kJ / 156 kcal |
Rasva | 6,8 g |
josta tyydyttynyttä | 3,2 g |
Hiilihydraatit | 3,3 g |
josta sokereita | 2 g |
Proteiini | 17,5 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita vehnäjauhot, suola ja mustapippuri lautasella. Pyörittele naudan potkat seoksessa. Ruskista kevyesti rasvassa paistinpannulla. Nosta lihat pataan.
Kuori ja kuutioi porkkana. Kuutioi sellerin varret. Kuori ja hienonna sipulit.
Lisää kasvikset, valkoviini, tomaattimurska, tomaattipyree, vasikanfondi ja salvia pataan. Sekoita. Hauduta pataa 175-asteisessa uunissa vähintään 1 1/2 tuntia, tai kunnes liha on mureaa ja irtoaa luista. Tarjoa esimerkiksi sahramirisoton kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta