Kokonainen valkosipuli-yrttikuhaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kokonainen valkosipuli-yrttikuha

Kokonaisena uunissa paahdettu kuha pysyy mehevänä. Suolaa kala suolaliemessä, jotta kala suolaantuu tasaisesti. Yrtti-valkosipuliöljy maustaa kalan helposti. Noin 4,10€/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 800 g)kuha
    • 5dlkylmää vettä
    • 1/2dlhienoa merisuolaa
    • (1sitruuna)

Valkosipuli-yrttiöljy

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele perattu ja puhdistettu kala vedellä ja kuivaa talouspaperilla.
  2. Liuota suola kylmään veteen laakeassa astiassa, johon kala mahtuu kokonaisena. Nosta kala suolaliemeen ja anna suolautua noin 20 minuuttia. Käännä kala puolivälissä.
  3. Kuivaa kuha talouspaperilla. Leikkaa nahkaan molemmin puolin viiltoja. Hiero valkosipuli-yrttiöljyä viiltoihin sekä kalan vatsaan.
  4. Paahda kuhaa 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. (Kala on kypsä, kun selkäevä irtoaa helposti). Tarjoa halutessasi sitruunalohkojen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua