Grillattu peruna-parsasalaatti
Herkullinen ja kevyt peruna-parsasalaatti syntyy sesongin tuoreista raaka-aineista. Grillaa nopeasti ja nauti lounaana tai illallisen alkupalana.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 400gisoja uusia tai varhaisperunoita
- 1nippu(500 g)tuoretta vihreää parsaa
- 2(200 g)sydänsalaattia
- 1/2dlrypsiöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Jogurttikastike
- 2dlturkkilaista jogurttia
- 1rklsitruunanmehua
- 4-6kevätsipulin vartta
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Purista sitruunan mehu ja hienonna kevätsipuli.
- Laita jogurtti kulhoon. Lisää sitruunamehu, hienonnettu kevätsipuli, suola ja mustapippuri. Sekoita ja laita kylmään maustumaan.
- Keitä perunat kuorineen tai käytä edellisen päivän perunoita. Litistä perunat kuorineen pihvimäisiksi.
- Kuori parsat tarvittaessa ja leikkaa kannasta noin 2 cm:n pala pois.
- Leikkaa sydänsalaatit pituussuunnassa puolikkaaksi. Jätä kantaosa salaattiin.
- Pyöräytä perunat, parsat ja sydänsalaatit rypsiöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Grillaa kuumalla lämmöllä perunoita ja parsaa 2-3 minuuttia ja sydänsalaattia ½-1 minuuttia. Kokoa annos ja tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Peruna-parsa salaatti kokeilemisen arvoinen
vaikuttaa oikein hyvältä