• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Grillattu peruna-parsasalaattiReseptin teki kumppani

Grillattu peruna-parsasalaatti

Herkullinen ja kevyt peruna-parsasalaatti syntyy sesongin tuoreista raaka-aineista. Grillaa nopeasti ja nauti lounaana tai illallisen alkupalana.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 400gisoja uusia tai varhaisperunoita
    • 1nippu(500 g)tuoretta vihreää parsaa
    • 2(200 g)sydänsalaattia
    • 1/2dlrypsiöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Jogurttikastike

    • 2dlturkkilaista jogurttia
    • 1rklsitruunanmehua
    • 4-6kevätsipulin vartta
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Purista sitruunan mehu ja hienonna kevätsipuli.
  2. Laita jogurtti kulhoon. Lisää sitruunamehu, hienonnettu kevätsipuli, suola ja mustapippuri. Sekoita ja laita kylmään maustumaan.
  3. Keitä perunat kuorineen tai käytä edellisen päivän perunoita. Litistä perunat kuorineen pihvimäisiksi.
  4. Kuori parsat tarvittaessa ja leikkaa kannasta noin 2 cm:n pala pois.
  5. Leikkaa sydänsalaatit pituussuunnassa puolikkaaksi. Jätä kantaosa salaattiin.
  6. Pyöräytä perunat, parsat ja sydänsalaatit rypsiöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Grillaa kuumalla lämmöllä perunoita ja parsaa 2-3 minuuttia ja sydänsalaattia ½-1 minuuttia. Kokoa annos ja tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua