Höylätty tuoreparsasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Höylätty tuoreparsasalaatti

Tuoreen parsan voi nauttia myös raakana. Tuoreparsasalaatissa maistuvat hasselpähkinät ja parmesaani.

  • 6 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

6 annosta

parmesaanikastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa parsojen puiseva tyvi pois ja kuori parsat, jos ne ovat paksuja ja paksukuorisia. Höylää parsa ja fenkoli kuorimaveitsellä ohuiksi nauhoiksi. Paahda hasselpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti. Kuori ja rouhi ne jäähtyneinä.
  2. Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Siirrä parsat, fenkolit ja basilikan lehdet kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Ripottele pähkinärouhe salaatin pinnalle ja viimeistele kuorimaveitsellä leikatuilla parmesaanilastuilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua