Halloumi-parsavartaat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Keväinen alkuruoka syntyy helposti vihreästä tankoparsasta ja halloumijuustosta. Annos viimeistellään pirteän makealla kastikeella.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 nippu (500 g) | tuoretta vihreää parsaa tai |
1 pkt (250 g) | tai |
Kastike | |
---|---|
n. 1/2 dl | tai |
1 rkl | valkoviinietikkaa tai |
1 rkl | sitruunan- tai limetinmehua tai |
1 | valkosipulinkynsi murskattuna tai |
1 tl | tai |
Lisäksi | |
4 | puista grillivarrastikkua tai |
vahvaa minttua hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 537 kJ / 129 kcal |
Rasva | 7,5 g |
josta tyydyttynyttä | 4,3 g |
Hiilihydraatit | 6,2 g |
josta sokereita | 5,4 g |
Proteiini | 8 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pätki pois parsojen tyven kovat päät ja leikkaa parsanvarret kahteen osaan. Pane parsat kattilaan ja keitä 1 ½ minuuttia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat siivilässä ja upota samantien jääkylmään veteen.
Valuta halloumi ja leikkaa se noin 3 cm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi tangoiksi.
Pujota parsaa ja halloumia varrastikkuihin niin, että yhteen tikkuun tulee 3 halloumipalaa ja 6–7 parsapalaa.
Yhdistä pannulle kaikki kastikkeen ainekset. Keitä parin minuutin ajan ja nosta sivuun. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä.
Paista parsa-halloumivartaita kuumalla grilliparillalla molemmin puolin noin 2 minuuttia tai kunnes juusto on kuumaa ja kauniin ruskeaa.
Valuta kastiketta parsa-halloumivartaille ja viimeistele hienonnetulla mintulla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat halloumi juusto 250gHinta 4,59/kpl18,36/kg
- Pirkka appelsiinimarmeladi 450gHinta 1,99/kpl4,42/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Fredman grillitikku 25cm 100kplHinta 1,95/kpl0,02/kpl
- Parsa vihreä 250g 1lkHinta 5,95/kpl23,80/kg
- Filos deluxe halloumi-juusto 225g PDOHinta 7,09/kpl31,51/kg
- Filos Original halloumi-juusto PDO 200gHinta 3,59/kpl17,95/kg
- Pirkka Luomu appelsiinimarmeladi 210gHinta 2,39/kpl11,38/kg
- Saarioinen Appelsiinimarmeladi 230gHinta 1,89/kpl8,22/kg
- Plussa-etu −9 %Filos valkoviinietikka 350mlPlussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl5,40/lIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (5,97/l)
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lkHinta 1,00/kpl2,00/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Auran sinappi 125g dijonHinta 1,59/kpl12,72/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215gHinta 3,15/kpl14,65/kg
- Järvikylä Minttu rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Järvikylä vahva minttu SuomiHinta 3,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,4(130 arviota)
- 30 - 60 min4,1(16 arviota)
- 30 - 60 min3,7(380 arviota)
- 30 - 60 min3,8(77 arviota)
- 30 - 60 min4,2(209 arviota)
- 30 - 60 min3,5(11 arviota)
- 30 - 60 min4,0(105 arviota)
- 30 - 60 min3,4(102 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (113 arviota)
- Laama1 vuosi sittenOhjeessa on epäjohdonmukaisuuksia. Yhdestä 200g halloumipalasta ei millään saa leikattua 3cm paloja, joista riittäisi neljään vartaaseen. Lisäksi kastikkeessahan ei ole juuri lainkaan nestettä, joten ohjeen lisäys ”notkista tarvittaessa vedellä” on hassu. Voisi täsmentää mikä on tavoiteltu paksuus kastikkeelle. Ilman veden lisäystä lopputulos on lähinnä tahna. Ihmettelin myös keittämisen yhdistämistä pannuun, hämäräksi jäi mikä olisi oikea astia kastikkeen tekoon (pannussa paistetaan, kattilassa keitetään), arvelen että kattila toimisi vallan hyvin kun mitään ei esim. ruskisteta. Maku ja raaka-aineet olivat hyviä, mutta toteutus vartaina oli epäkäytännöllinen ja turhaa aikaa vievä. Saman tuloksen ilman grillitikkuihin murenevia halloumin paloja saa grillaamalla parsat kokonaisina, halloumit paloina ja yhdistämällä ne kastikkeen kanssa vasta lautasella.