Halloumi-parsavartaat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
1 nippu (500 g) | tuoretta vihreää parsaa tai |
1 pkt (250 g) | tai |
Kastike | |
---|---|
n. 1/2 dl | tai |
1 rkl | valkoviinietikkaa tai |
1 rkl | sitruunan- tai limetinmehua tai |
1 | valkosipulinkynsi murskattuna tai |
1 tl | tai |
Lisäksi | |
4 | puista grillivarrastikkua tai |
vahvaa minttua hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 514 kJ / 123 kcal |
Rasva | 7,5 g |
josta tyydyttynyttä | 4,3 g |
Hiilihydraatit | 4,9 g |
josta sokereita | 4,6 g |
Proteiini | 8 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Pätki pois parsojen tyven kovat päät ja leikkaa parsanvarret kahteen osaan. Pane parsat kattilaan ja keitä 1 ½ minuuttia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat siivilässä ja upota samantien jääkylmään veteen.
Valuta halloumi ja leikkaa se noin 3 cm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi tangoiksi.
Pujota parsaa ja halloumia varrastikkuihin niin, että yhteen tikkuun tulee 3 halloumipalaa ja 6–7 parsapalaa.
Yhdistä pannulle kaikki kastikkeen ainekset. Keitä parin minuutin ajan ja nosta sivuun. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä.
Paista parsa-halloumivartaita kuumalla grilliparillalla molemmin puolin noin 2 minuuttia tai kunnes juusto on kuumaa ja kauniin ruskeaa.
Valuta kastiketta parsa-halloumivartaille ja viimeistele hienonnetulla mintulla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Parhaat halloumi juusto 250gHinta 4,59/kpl18,36/kg
- Filos valkoviinietikka 350mlHinta 2,09/kpl5,97/l
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Fredman grillitikku 25cm 100kplHinta 1,89/kpl0,02/kpl
- Pirkka Parhaat halloumijuustoviipaleet 200gHinta 3,99/kpl19,95/kg
- Juustoportti Halla 150g viipaloitu paistettava juusto laktoositonHinta 3,99/kpl26,60/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Plussa-etu −9 %Maille Dijon sinappi 230g hunajaPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl13,00/kgIlman Plussa-korttia 3,29/kpl (14,30/kg)
- Plussa-etu −10 %Maille Dijon Originale sinappi 215gPlussa-kortillaEtuhinta 2,59/kpl12,05/kgIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (13,44/kg)
- Järvikylä vahva minttuHinta 3,99/kpl
- Järvikylä viherminttu rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(192 arviota)
- 30 - 60 min4,7(24 arviota)
- alle 30 min4,5(77 arviota)
- 30 - 60 min4,1(16 arviota)
- 30 - 60 min4,2(15 arviota)
- 30 - 60 min4,1(47 arviota)
- 30 - 60 min3,5(11 arviota)
- 30 - 60 min3,6(13 arviota)
Arvostele resepti
- Laama7 kuukautta sittenOhjeessa on epäjohdonmukaisuuksia. Yhdestä 200g halloumipalasta ei millään saa leikattua 3cm paloja, joista riittäisi neljään vartaaseen. Lisäksi kastikkeessahan ei ole juuri lainkaan nestettä, joten ohjeen lisäys ”notkista tarvittaessa vedellä” on hassu. Voisi täsmentää mikä on tavoiteltu paksuus kastikkeelle. Ilman veden lisäystä lopputulos on lähinnä tahna. Ihmettelin myös keittämisen yhdistämistä pannuun, hämäräksi jäi mikä olisi oikea astia kastikkeen tekoon (pannussa paistetaan, kattilassa keitetään), arvelen että kattila toimisi vallan hyvin kun mitään ei esim. ruskisteta. Maku ja raaka-aineet olivat hyviä, mutta toteutus vartaina oli epäkäytännöllinen ja turhaa aikaa vievä. Saman tuloksen ilman grillitikkuihin murenevia halloumin paloja saa grillaamalla parsat kokonaisina, halloumit paloina ja yhdistämällä ne kastikkeen kanssa vasta lautasella.