Halloumi-parsavartaat
Keväinen alkuruoka syntyy helposti vihreästä tankoparsasta ja halloumijuustosta. Annos viimeistellään pirteän makealla kastikeella. Noin 1,75 €/annos*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1nippu(500 g)tuoretta vihreää parsaa
- 1pkt(250 g)Pirkka Parhaat halloumijuustoa
Kastike
- n. 1/2dlPirkka appelsiinimarmeladia
- 1rklvalkoviinietikkaa
- 1rklsitruunan- tai limetinmehua
- 1valkosipulinkynsi murskattuna
- 1tlPirkka Dijon-sinappia
Lisäksi
- 4puista grillivarrastikkua
- 2-3rklvahvaa minttua hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Pätki pois parsojen tyven kovat päät ja leikkaa parsanvarret kahteen osaan. Pane parsat kattilaan ja keitä 1 ½ minuuttia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat siivilässä ja upota samantien jääkylmään veteen.
- Valuta halloumi ja leikkaa se noin 3 cm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi tangoiksi.
- Pujota parsaa ja halloumia varrastikkuihin niin, että yhteen tikkuun tulee 3 halloumipalaa ja 6-7 parsapalaa.
- Yhdistä pannulle kaikki kastikkeen ainekset. Keitä parin minuutin ajan ja nosta sivuun. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä.
- Paista parsa-halloumivartaita kuumalla grilliparillalla molemmin puolin noin 2 minuuttia tai kunnes juusto on kuumaa ja kauniin ruskeaa.
- Valuta kastiketta parsa-halloumivartaille ja viimeistele hienonnetulla mintulla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi