• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Halloumi-parsavartaatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Halloumi-parsavartaat

Keväinen alkuruoka syntyy helposti vihreästä tankoparsasta ja halloumijuustosta. Annos viimeistellään pirteän makealla kastikeella. Noin 1,75 €/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Kastike

    • 1rklvalkoviinietikkaa
    • 1rklsitruunan- tai limetinmehua
    • 1valkosipulinkynsi murskattuna
    • 1tlPirkka Dijon sinappia
    • Lisäksi
    • 4puista grillivarrastikkua
    • 2-3rklvahvaa minttua hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pätki pois parsojen tyven kovat päät ja leikkaa parsanvarret kahteen osaan. Pane parsat kattilaan ja keitä 1 ½ minuuttia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat siivilässä ja upota samantien jääkylmään veteen.
  2. Valuta halloumi ja leikkaa se noin 3 cm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi tangoiksi.
  3. Pujota parsaa ja halloumia varrastikkuihin niin, että yhteen tikkuun tulee 3 halloumipalaa ja 6-7 parsapalaa.
  4. Yhdistä pannulle kaikki kastikkeen ainekset. Keitä parin minuutin ajan ja nosta sivuun. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä.
  5. Paista parsa-halloumivartaita kuumalla grilliparillalla molemmin puolin noin 2 minuuttia tai kunnes juusto on kuumaa ja kauniin ruskeaa.
  6. Valuta kastiketta parsa-halloumivartaille ja viimeistele hienonnetulla mintulla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 19 arvostelua