Hyppää sisältöön
Halloumi-parsavartaatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Halloumi-parsavartaat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Keväinen alkuruoka syntyy helposti vihreästä tankoparsasta ja halloumijuustosta. Annos viimeistellään pirteän makealla kastikeella.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 nippu (500 g)
 
tuoretta vihreää parsaa
tai
1 pkt (250 g)
 
tai

Kastike

n. 1/2 dl
 
tai
1 rkl
 
valkoviinietikkaa
tai
1 rkl
 
sitruunan- tai limetinmehua
tai
1
 
valkosipulinkynsi murskattuna
tai
1 tl
 
tai

Lisäksi

4
 
puista grillivarrastikkua
tai
 
vahvaa minttua hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
537 kJ / 129 kcal
Rasva
7,5 g
josta tyydyttynyttä
4,3 g
Hiilihydraatit
6,2 g
josta sokereita
5,4 g
Proteiini
8 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Pätki pois parsojen tyven kovat päät ja leikkaa parsanvarret kahteen osaan. Pane parsat kattilaan ja keitä 1 ½ minuuttia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat siivilässä ja upota samantien jääkylmään veteen.
Valuta halloumi ja leikkaa se noin 3 cm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi tangoiksi.
Pujota parsaa ja halloumia varrastikkuihin niin, että yhteen tikkuun tulee 3 halloumipalaa ja 6–7 parsapalaa.
Yhdistä pannulle kaikki kastikkeen ainekset. Keitä parin minuutin ajan ja nosta sivuun. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä.
Paista parsa-halloumivartaita kuumalla grilliparillalla molemmin puolin noin 2 minuuttia tai kunnes juusto on kuumaa ja kauniin ruskeaa.
Valuta kastiketta parsa-halloumivartaille ja viimeistele hienonnetulla mintulla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat halloumi juusto 250g
    Hinta 4,59/kpl
    18,36/kg
  • Pirkka appelsiinimarmeladi 450g
    Hinta 1,99/kpl
    4,42/kg
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    Hinta 2,89/kpl
    9,63/l
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka Dijon -sinappi 210g
    Hinta 2,55/kpl
    12,14/kg
  • Fredman grillitikku 25cm 100kpl
    Hinta 1,95/kpl
    0,02/kpl
  • Parsa vihreä 250g 1lk
    Hinta 5,95/kpl
    23,80/kg
  • Filos deluxe halloumi-juusto 225g PDO
    Hinta 7,09/kpl
    31,51/kg
  • Filos Original halloumi-juusto PDO 200g
    Hinta 3,59/kpl
    17,95/kg
  • Pirkka Luomu appelsiinimarmeladi 210g
    Hinta 2,39/kpl
    11,38/kg
  • Saarioinen Appelsiinimarmeladi 230g
    Hinta 1,89/kpl
    8,22/kg
  • Plussa-etu −9 %
    Filos valkoviinietikka 350ml
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,89/kpl
    5,40/l
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (5,97/l)
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4l
    Hinta 3,39/kpl
    8,48/l
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lk
    Hinta 1,00/kpl
    2,00/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,55/kpl
    10,95/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Auran sinappi 125g dijon
    Hinta 1,59/kpl
    12,72/kg
  • Maille Dijon Originale sinappi 215g
    Hinta 3,15/kpl
    14,65/kg
  • Järvikylä Minttu rasia 20g
    Hinta 2,69/kpl
    134,50/kg
  • Järvikylä vahva minttu Suomi
    Hinta 3,69/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (113 arviota)

  • Laama
    1 vuosi sitten
    Ohjeessa on epäjohdonmukaisuuksia. Yhdestä 200g halloumipalasta ei millään saa leikattua 3cm paloja, joista riittäisi neljään vartaaseen. Lisäksi kastikkeessahan ei ole juuri lainkaan nestettä, joten ohjeen lisäys ”notkista tarvittaessa vedellä” on hassu. Voisi täsmentää mikä on tavoiteltu paksuus kastikkeelle. Ilman veden lisäystä lopputulos on lähinnä tahna. Ihmettelin myös keittämisen yhdistämistä pannuun, hämäräksi jäi mikä olisi oikea astia kastikkeen tekoon (pannussa paistetaan, kattilassa keitetään), arvelen että kattila toimisi vallan hyvin kun mitään ei esim. ruskisteta. Maku ja raaka-aineet olivat hyviä, mutta toteutus vartaina oli epäkäytännöllinen ja turhaa aikaa vievä. Saman tuloksen ilman grillitikkuihin murenevia halloumin paloja saa grillaamalla parsat kokonaisina, halloumit paloina ja yhdistämällä ne kastikkeen kanssa vasta lautasella.