Parsasalaatti
Raikas parsasalaatti syntyy uunipaahdetusta parsasta ja tomaatista, punasipulista ja hapokkaasta sitruunavinegretistä. Noin 3,45€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1nippu(450 g)vihreää parsaa
- 1rs(250 g)Pirkka Parhaat Red Desire -terttuminiluumutomaatteja tai
- 1rs(250 g)miniluumutomaatteja
- 1tlPirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 1/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1ps(150 g)Pirkka Provence salaattisekoitusta
- 1(70 g)pieni punasipuli
- 1 1/2dl(n. 50 g)Pirkka Parhaat parmesaania lastuina
- 1/2dlpekaanipähkinöitä
Sitruunavinegretti
- 1/2tlPirkka Dijon-sinappia
- 1luomusitruuna
- 2tlsokeria
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Huuhtele parsat ja napauta käsin parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Levitä parsat leivinpaperin päälle uunipellille. Pese tomaatit ja laita parsojen viereen pellille. Mausta parsat ja tomaatit öljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
- Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa parsat paloiksi.
- Valmista vinegretti sekoittamalla öljy ja sinappi keskenään kierrevatkaimella. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori (1/2 tl) ja purista mehu puolikkaasta sitruunasta (4 tl) ja sekoita öljyseoksen joukkoon. Lisää sokeri, suola ja mustapippuri.
- Levitä salaattisekoitus laakealle vadille. Lisää kuorittu ja suikaloitu punasipuli, tomaatit ja parsa. Valuta salaatille sitruunavinegrettiä ja ripottele pinnalle parmesaanilastuja ja rouhittuja pekaanipähkinöitä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos haluat vielä sitruunaisemman maun, korvaa puolet vinegrettin öljystä sitruunalla maustetulla ekstra-neitsytoliiviöljyllä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Oli todella hyvä salaatti tuoreen leivän kera!