Parsasalaatti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Raikas parsasalaatti syntyy uunipaahdetusta parsasta ja tomaatista, punasipulista ja hapokkaasta sitruunavinegretistä. Noin 3,45€/annos.*
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 nippu (450 g) | vihreää parsaa tai |
1 rs (250 g) 1 rs (250 g) | Pirkka Parhaat Red Desire -terttuminiluumutomaatteja tai miniluumutomaatteja tai |
1 tl | Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 ps (150 g) | tai |
1 (70 g) | pieni punasipuli tai |
1 1/2 dl (n. 50 g) | tai |
1/2 dl | pekaanipähkinöitä tai |
Sitruunavinegretti | |
---|---|
1/2 dl | tai |
1/2 tl | Pirkka Dijon-sinappia tai |
1 | luomusitruuna tai |
2 tl | sokeria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Valmistus
30 - 60 min
Huuhtele parsat ja napauta käsin parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Levitä parsat leivinpaperin päälle uunipellille. Pese tomaatit ja laita parsojen viereen pellille. Mausta parsat ja tomaatit öljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa parsat paloiksi.
Valmista vinegretti sekoittamalla öljy ja sinappi keskenään kierrevatkaimella. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori (1/2 tl) ja purista mehu puolikkaasta sitruunasta (4 tl) ja sekoita öljyseoksen joukkoon. Lisää sokeri, suola ja mustapippuri.
Levitä salaattisekoitus laakealle vadille. Lisää kuorittu ja suikaloitu punasipuli, tomaatit ja parsa. Valuta salaatille sitruunavinegrettiä ja ripottele pinnalle parmesaanilastuja ja rouhittuja pekaanipähkinöitä.
Vinkki! Jos haluat vielä sitruunaisemman maun, korvaa puolet vinegrettin öljystä sitruunalla maustetulla ekstra-neitsytoliiviöljyllä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta