Grillattua kananpojan fileetä, grillattua parsaa ja lipstikka-bearnaiseaReseptin takana kumppani

Grillattua kananpojan fileetä, grillattua parsaa ja lipstikka-bearnaisea

  • Annosmäärä3–4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Saat kanasta hieman juhlavamman keväisen annoksen, kun grillata parsat ja tarjoat ruoan lipstikka-bearnaisen kanssa. Resepti: Kariniemen
  • Gluteeniton

Ainekset

3–4 annosta
1 pkt (500 g)
 
Kariniemen Kananpojan ISO fileepihvi, Sitruuna & Pippuri oliiviöljy
tai
1 nippu (450 g)
 
vihreitä parsoja
tai
 
oliiviöljyä
tai
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Lipstikka-béarnaise

1 dl
 
valkoviinietikkaa
tai
2 rkl
 
vettä
tai
1/3 ruukku
 
timjamia
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
5
 
kokonaista valkopippuria
tai
1
 
salottisipuli viipaloituna
tai
5
 
kananmunan keltuaista
tai
250 g
 
voita
tai
5 tippaa
 
tabascoa
tai
1/2 ruukkua
 
lipstikkaa hienonnettuna
tai
1/2
 
sitruunan mehu
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
714 kJ / 171 kcal
Rasva
15 g
josta tyydyttynyttä
8,5 g
Hiilihydraatit
1,7 g
josta sokereita
1,2 g
Proteiini
6,7 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Mittaa kattilaan etikka, vesi, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 4 rkl lientä. Siivilöi liemi.

Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi. Aloita varovasti kuumentamaan lientä miedolla lämmöllä ja keltuaisia kokoa ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa. Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana. Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä. Jatka kuumentamista ja vatkaamista kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle seos alkaa olemaan valmis, mikäli ei, jatka vielä kuumentamista ja kokeile uudestaan.

Ota kattila pois liedeltä ja ala lisäämään sulaa voita sekaan ohuena nauhana koko ajan vimmatusti vatkaten. Mausta lopuksi hienonnetulla lipstikalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna enää liedellä vaan peitä kattila kelmulla, kunnes muu ruoka on valmista.

Grillaa fileepihvit kuumassa grillissä kypsiksi, noin 4–5 minuuttia per puoli ja laita hetkeksi vetäytymään.

Leikkaa parsojen kovat päät pois. Pyöräytä parsat oliiviöljyssä ja grillaa kuumassa grillissä noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Mausta parsat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Viipaloi vetäytynyt fileepihvi ja tarjoile se lipstikka-béarnaisen ja grillattujen parsojen kera.