Grillattua kananpojan fileetä, grillattua parsaa ja lipstikka-bearnaisea
- Annosmäärä3–4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Saat kanasta hieman juhlavamman keväisen annoksen, kun grillata parsat ja tarjoat ruoan lipstikka-bearnaisen kanssa. Resepti: Kariniemen
- Gluteeniton
Ainekset
3–4 annosta
1 pkt (500 g) | Kariniemen Kananpojan ISO fileepihvi, Sitruuna & Pippuri oliiviöljy tai |
1 nippu (450 g) | vihreitä parsoja tai |
oliiviöljyä tai | |
suolaa tai | |
ripaus | mustapippuria tai |
Lipstikka-béarnaise | |
---|---|
1 dl | valkoviinietikkaa tai |
2 rkl | vettä tai |
1/3 ruukku | timjamia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
5 | kokonaista valkopippuria tai |
1 | salottisipuli viipaloituna tai |
5 | kananmunan keltuaista tai |
250 g | voita tai |
5 tippaa | tabascoa tai |
1/2 ruukkua | lipstikkaa hienonnettuna tai |
1/2 | sitruunan mehu tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 714 kJ / 171 kcal |
Rasva | 15 g |
josta tyydyttynyttä | 8,5 g |
Hiilihydraatit | 1,7 g |
josta sokereita | 1,2 g |
Proteiini | 6,7 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Mittaa kattilaan etikka, vesi, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 4 rkl lientä. Siivilöi liemi.
Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi. Aloita varovasti kuumentamaan lientä miedolla lämmöllä ja keltuaisia kokoa ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa. Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana. Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä. Jatka kuumentamista ja vatkaamista kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle seos alkaa olemaan valmis, mikäli ei, jatka vielä kuumentamista ja kokeile uudestaan.
Ota kattila pois liedeltä ja ala lisäämään sulaa voita sekaan ohuena nauhana koko ajan vimmatusti vatkaten. Mausta lopuksi hienonnetulla lipstikalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna enää liedellä vaan peitä kattila kelmulla, kunnes muu ruoka on valmista.
Grillaa fileepihvit kuumassa grillissä kypsiksi, noin 4–5 minuuttia per puoli ja laita hetkeksi vetäytymään.
Leikkaa parsojen kovat päät pois. Pyöräytä parsat oliiviöljyssä ja grillaa kuumassa grillissä noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Mausta parsat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Viipaloi vetäytynyt fileepihvi ja tarjoile se lipstikka-béarnaisen ja grillattujen parsojen kera.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- K-Menu Marinoitu kanafilee n. 1 kgHinta n. 9,29/kpl9,29/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Tabasco pippurikastike 150ml punainenHinta 7,99/kpl53,27/l
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg