Grillattua kananpojan fileetä, grillattua parsaa ja lipstikka-bearnaisea
Saat kanasta hieman juhlavamman keväisen annoksen, kun grillata parsat ja tarjoat ruoan lipstikka-bearnaisen kanssa. Resepti: Kariniemen
3-4 annosta30 - 60 min
Ainekset
3-4 annosta
- 1pkt(500 g)Kariniemen Kananpojan ISO fileepihvi, Sitruuna & Pippuri oliiviöljy
- 1nippu(450 g)vihreitä parsoja
- oliiviöljyä
- suolaa
- ripausmustapippuria
Lipstikka-béarnaise
- 1dlvalkoviinietikkaa
- 2rklvettä
- 1/3ruukkutimjamia
- 2valkosipulinkynttä
- 5kokonaista valkopippuria
- 1salottisipuli viipaloituna
- 5kananmunan keltuaista
- 250gvoita
- 5tippaatabascoa
- 1/2ruukkualipstikkaa hienonnettuna
- 1/2sitruunan mehu
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Mittaa kattilaan etikka, vesi, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 4 rkl lientä. Siivilöi liemi.
- Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi. Aloita varovasti kuumentamaan lientä miedolla lämmöllä ja keltuaisia kokoa ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa. Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana. Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä. Jatka kuumentamista ja vatkaamista kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle seos alkaa olemaan valmis, mikäli ei, jatka vielä kuumentamista ja kokeile uudestaan.
- Ota kattila pois liedeltä ja ala lisäämään sulaa voita sekaan ohuena nauhana koko ajan vimmatusti vatkaten. Mausta lopuksi hienonnetulla lipstikalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna enää liedellä vaan peitä kattila kelmulla, kunnes muu ruoka on valmista.
- Grillaa fileepihvit kuumassa grillissä kypsiksi, noin 4-5 minuuttia per puoli ja laita hetkeksi vetäytymään.
- Leikkaa parsojen kovat päät pois. Pyöräytä parsat oliiviöljyssä ja grillaa kuumassa grillissä noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Mausta parsat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Viipaloi vetäytynyt fileepihvi ja tarjoile se lipstikka-béarnaisen ja grillattujen parsojen kera.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi