Grillattua kananpojan fileetä, grillattua parsaa ja lipstikka-bearnaiseaReseptin takana kumppani

Grillattua kananpojan fileetä, grillattua parsaa ja lipstikka-bearnaisea

Saat kanasta hieman juhlavamman keväisen annoksen, kun grillata parsat ja tarjoat ruoan lipstikka-bearnaisen kanssa. Resepti: Kariniemen

  • 3-4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

3-4 annosta
    • 1pkt(500 g)Kariniemen Kananpojan ISO fileepihvi, Sitruuna & Pippuri oliiviöljy
    • 1nippu(450 g)vihreitä parsoja
    • oliiviöljyä
    • suolaa
    • ripausmustapippuria

Lipstikka-béarnaise

    • 1dlvalkoviinietikkaa
    • 2rklvettä
    • 1/3ruukkutimjamia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 5kokonaista valkopippuria
    • 1salottisipuli viipaloituna
    • 5kananmunan keltuaista
    • 250gvoita
    • 5tippaatabascoa
    • 1/2ruukkualipstikkaa hienonnettuna
    • 1/2sitruunan mehu
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa kattilaan etikka, vesi, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 4 rkl lientä. Siivilöi liemi.
  2. Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi. Aloita varovasti kuumentamaan lientä miedolla lämmöllä ja keltuaisia kokoa ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa. Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana. Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä. Jatka kuumentamista ja vatkaamista kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle seos alkaa olemaan valmis, mikäli ei, jatka vielä kuumentamista ja kokeile uudestaan.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja ala lisäämään sulaa voita sekaan ohuena nauhana koko ajan vimmatusti vatkaten. Mausta lopuksi hienonnetulla lipstikalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna enää liedellä vaan peitä kattila kelmulla, kunnes muu ruoka on valmista.
  4. Grillaa fileepihvit kuumassa grillissä kypsiksi, noin 4-5 minuuttia per puoli ja laita hetkeksi vetäytymään.
  5. Leikkaa parsojen kovat päät pois. Pyöräytä parsat oliiviöljyssä ja grillaa kuumassa grillissä noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Mausta parsat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Viipaloi vetäytynyt fileepihvi ja tarjoile se lipstikka-béarnaisen ja grillattujen parsojen kera.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Parsa vihreä 450g 16-20mm ulkom.
    Parsa vihreä 450g 16-20mm ulkom.
    6,99/kpl15,53/kg
  • Mini parsa vihreä 100g PE/MX 1lk
    Mini parsa vihreä 100g PE/MX 1lk
    4,99/kpl45,36/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    4,49/kpl8,98/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    2,69/kpl10,76/l
  • Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    4,99/kpl9,98/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    0,79/kpl
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    8,29/kpl29,61/kpl
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    Druvan valkoviinietikka 300ml
    2,45/kpl8,17/l
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4 l
    Rajamäen valkoviinietikka 0,4 l
    3,09/kpl7,73/l
  • Filos valkoviinietikka 350ml
    Filos valkoviinietikka 350ml
    1,95/kpl5,57/l
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Järvikylä timjami rkk FI
    1,89/kpl
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,64/kpl8,95/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    1,002 kpl
    0,89/kpl8,90/kg
  • Pirkka valkopippuri kokonainen 24g
    Pirkka valkopippuri kokonainen 24g
    0,85/kpl35,42/kg
  • Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    1,35/kpl39,71/kg
  • Pirkka salottisipuli 350g 2 lk
    Pirkka salottisipuli 350g 2 lk
    1,39/kpl3,97/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk Roosa nauha
    Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk Roosa nauha
    1,79/kpl5,11/kg
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,69/kpl2,64/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Jokilaakson Juusto 200g Jokipoika Ghee kirkastettu voi
    Jokilaakson Juusto 200g Jokipoika Ghee kirkastettu voi
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    2,89/kpl14,45/kg
  • Tabasco pun.pippurikastike 150ml
    Tabasco pun.pippurikastike 150ml
    7,25/kpl48,33/l
  • Tabasco pippurikastike 150ml vihreä
    Tabasco pippurikastike 150ml vihreä
    7,09/kpl47,27/l
  • Tabasco Vihreä pippurikastike 57 ml
    Tabasco Vihreä pippurikastike 57 ml
    3,39/kpl59,47/l
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,52/kpl2,79/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    1,00/kpl5,99/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua